Skocz do zawartości

transporter z Prosny

Gość hq

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czapajew ma już wyremontowany silnik,a reszta podzespołów jest poddawana renowacji w zakładzie na codzień zajmującym się tego typu remontami.I może poznam Tankista zapraszając go na jazdę próbną.Tyle.
Co do kaliskiego 250 to wątpię aby w budżecie miasta bądż GKO znalazły się fundusze na renowacje tegoż transportera(GKO ma dość problemów z dworkami a Miasto z edukacją i służbą zdrowia aby zajmować się pancernym złomem).Oczywiście można pomalować to co z niego zostało i postawić gdzieś na placu kaliskiego skansenu-może nie rozkradną.Jeżeli Stowarzyszenie dostanie pod opiekę ów obiekt to chcemy go zrobić-może nie na jeżdżąco" ale przynajmniej ryłę".
Co do prywatnych kolekcjonerów to ja nic do nich nie mam,uważam że placówki muzealne powinny z nimi współpracować i osiągnąć jakiś konsensus,tak aby jedni i drudzy byli zadowoleni.Takie mam zdanie
Stowarzyszenie powstało nie tylko po to aby pomagać MOB ale przede wszystkim-jak sama nazwa wskazuje-dla ratowania zabytków militarnych,więc zachęcam wszystkich do współpracy.

pzdr.
  • Odpowiedzi 56
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
GKO ma dość problemów z dworkami" ???????????
o co chodzi bo dworki to mój prawie że konik"

Pozdrawiam
Napisano
Witam,

Jacek prawdopodobnie pomylił określenia. GKO to Grupa kalisko-ostrowska, a my nie zajmujemy się dworkami na codzień.
Pozdrawiam
Mariusz
Napisano
OOOOOO to szkoda bo chętnie bym pomógł
ale dzięki za odpowiedź .

Pozdrawiam
Napisano
Trochę z innej beczki.
Przypomniała mi się rozmowa ze znajomym przeprowadzona kilka lat temu.
Znajomy biegał po lasach z wykrywaczem metali i poszukiwał różnych militariów z okresu II w.ś. Akurat potrzebował pilnie aparatu fotograficznego przystosowanego do robienia zdięć podwodnych. Gdy spytałem go do czego jest mu
potrzebny, odpowiedział że wspólnie z kolegą znaleźli w jednym z jezior na pomorzu środkowym PANTERE", która miała znajdować się na głębokości ok. 20 m.
Był pewny że to PANTERA" gdyż ją widział i rozpoznał po charakterystycznych kształtach. Oczywicie nie powiedział jakie to było jzioro. Rozczarował mnie tylko stwierdzeniem że zdięcia chce wysłać do Niemiec aby sprzedać informacje
o czołgu osobom zainteresownym późniejszym wydobyciem. Znajomego nie widziałem od kilku lat gdyż zmienił miejsce zamieszkanie dlatego nie wiem jak zakończyła
się ta historia.
  • 2 weeks later...
Napisano
Transporter został juz przewieziony. Teraz poddawany jest oczysczaniu. Wiecej informacji znajdziecie tutaj:
http://www.skarzysko.org/modules.php?name=News&file=article&sid=561&mode=&order=0&thold=0

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie