Skocz do zawartości
  • 0

bagnet?kozik bojowy?i czyj?

ubenfurer

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dzięki chłopocoki pozdrowionka zostaje mi tylko oczyszczenie i dorobienie rączki najlepiej takiej oryginalnej ale jak ona wyglądała???może znacie jakieś stronki z bagmetami i nożami bojowymi.
Napisano
Adi72 Twój nóż ktoś nieraz pewnie próbował ostrzyć(na pierwszy rzut oka tak wygląda) i widoczne są tylko 2 nity.Trochę pracy przy nim i wyglad jak austryjak -Jacentego.
pozdro
Napisano
Co do okładzin to nie mam możliwości technicznych przesłanie fotek ale tak informacyjnie to były one bardzo proste w konstrukcji i ja swoje tez dorabiałem,bo trafiłem strychowca,z pochwą ale bez drewna.
pozdr.Redigor
Napisano
Co do fotek to wskocz na allegro i w roń biała do 1945" i w opcji ylko nowe" znajdziesz w/w nóż wraz ze zdjątkami.
Pzdr.
Redigor
Napisano
Wżuć jakieś wymiary, bo to ułatwi identyfikacje, ja osobiście niezbyt dobrze się na tym znam, ale napewno ktoś dokładnie to określi jeśli będą wymiary.
pozdr
Romel
Napisano
Jeżeli ten noż,który pokazałeś na fotkach ma wymiary ok.
dł.całkowita-32cm. dł.głowni 21cm to może to być austro-węgierski nóż okopowy wz.1917.
Pzdr.Redigor
Napisano
witaj jacenty. nożyk ładny. może wymienimy sie materiałami prześlij mi cos na temat noży austryjackich a ja ci dam coś na temat niemieckich chyba że wons już coś ci wysłał. pozdrawiam hakas
Napisano
Hej Jacenty.Dorobie jeszcze rączkę i jest fant spoko na półke.A co robił w okopie koło m.Mątwica niedaleko Łomży?Nie mam pojęcia
pozdrawiam
ubenfurer

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie