Guest Posted July 6, 2004 Share Posted July 6, 2004 Czy ktoś słyszał o domniemanym użyciu iperytu w Jaśle w 1939 roku. Gdzie można sie coś dowiedzieć na ten temat.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
K.Abt. Posted July 7, 2004 Share Posted July 7, 2004 Iperyt w Jaśle. To brzmi jak nazwa jakiegoś ekstremalnego drynia...(przepraszam za zakłócenie wątku) (i jeśli kogoś uraziłem) plus (za zaśmiecanie forum) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 7, 2004 Share Posted July 7, 2004 Gdzieś czytałem o takim pomyśle, chyba chcieli to zrobić na Górach Borowskich, ale na to musiała by być wydana zgoda Naczelnego Wodza, a nie sądzę, żeby ją dostali. W Jaśle to by to miała użyć Armia KARPATY?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mietek Posted July 7, 2004 Share Posted July 7, 2004 Wczoraj czytałem o tym w jakims czasopiśmie militarnym w EMPiKU, ale w jakim? Arsenał, czy jakoś tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Praktiker Posted July 7, 2004 Share Posted July 7, 2004 To był kwartalnik Wojna",tam jest troche o tym.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
polsmol Posted July 7, 2004 Share Posted July 7, 2004 Czy rzeczywiście coś było czy to tylko jakieś stare pomysły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.