Gość Napisano 6 Lipiec 2004 Napisano 6 Lipiec 2004 Czy ktoś słyszał o domniemanym użyciu iperytu w Jaśle w 1939 roku. Gdzie można sie coś dowiedzieć na ten temat.?
K.Abt. Napisano 7 Lipiec 2004 Napisano 7 Lipiec 2004 Iperyt w Jaśle. To brzmi jak nazwa jakiegoś ekstremalnego drynia...(przepraszam za zakłócenie wątku) (i jeśli kogoś uraziłem) plus (za zaśmiecanie forum)
Gość Napisano 7 Lipiec 2004 Napisano 7 Lipiec 2004 Gdzieś czytałem o takim pomyśle, chyba chcieli to zrobić na Górach Borowskich, ale na to musiała by być wydana zgoda Naczelnego Wodza, a nie sądzę, żeby ją dostali. W Jaśle to by to miała użyć Armia KARPATY??
mietek Napisano 7 Lipiec 2004 Napisano 7 Lipiec 2004 Wczoraj czytałem o tym w jakims czasopiśmie militarnym w EMPiKU, ale w jakim? Arsenał, czy jakoś tak?
Praktiker Napisano 7 Lipiec 2004 Napisano 7 Lipiec 2004 To był kwartalnik Wojna",tam jest troche o tym.Pozdrawiam
polsmol Napisano 7 Lipiec 2004 Napisano 7 Lipiec 2004 Czy rzeczywiście coś było czy to tylko jakieś stare pomysły?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.