Skocz do zawartości

wasze kolekcje łusek oraz pocisków!!

ZnaChoR

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 497
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
nie no spoko, rób jak uważasz - osobiście mi się wydaję, że jak tak będziemy podchodzić do tematu, bo saperzy i tak mają dużo roboty" to Polski się nie odminuje i za 50 lat.

Ktoś to zawsze może odkopać za kilka lat przecież :>
Napisano
Ja się bardzo cieszę, że nie mam takich trafień, a inni się tym na forum publicznie chwalą.Dziwny jest ten świat.
Napisano
jakuza43 ja mam wieksze trafienia i to bardzo wieksze ale po co sie chwalic jak ty ;/ tylko samych problemow sobie narobisz i nic wiecej :)

Pozdro
Napisano
spokojnie ci ten sprzęt rama namierzę i mówię ci za płytko! No i pytanie sam sie krecisz z piszczała po okolicy? Ziemia zruszona proste sam by sprawdził.... a tu jeszcze taki duzy wykop!!!!:]
Ehhh tylko czekać na nieszczęście
Napisano
Trafienie nie kiepskie. Ale bardzo kłopotliwe nakopiesz sie człowieku a i tak do odmu nie weźniesz ( chyba ze bierzesz, ale to to cieżkie i po lesie sie ciągać - masakra. ) żeby to jeszcze w farbie było hihi ...

Pozdro
Napisano
przecież te rozrywki to najgorsze co można trafić... a już te granaty moździerzowe to szok... było stuknąć albo oszlifować! Ja to nie rozumie ludzi którzy biorą to do rąk! Ale amunicja znikła? i zapalniki od granatów?
Napisano
Posty jakuzy zostały usunięte a on dorobił się kartki bo to nie pierwszy taki wyskok na forum i naskakiwanie na innych.

Ciekawe jak zjawią się smutni panowie z nakazem udostępnienia jego danych to będzie równie butny.
  • 4 months later...
  • 2 months later...
Napisano
Witam. Nie chciałem zakładać nowego wątku, a mam pytanie. W przedstawionych wyżej kolekcjach nie zauważyłem polskich łusek od mausera z datą produkcji 1939. Czy fabryki w ciągu 9 miesięcy 1939 roku nie produkowały amunicji, czy po prostu nakład był mały i ciężko znaleźć taką łuskę z 1939?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie