Skocz do zawartości

Godne polecenia

vonadamski

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!!!

Nie mam jej zbyt dlugo ale do kopania monetek idealna. Na militaria troszke za mala :(

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=26929774

Z powazaiem vonadamski
Napisano
Zastanawiałem sie nad zakupem tego sprzęciku,właśnie pod kontem monet.Ale czy nie jest to jakaś kupa która rozpadnie się w ręku?
Napisano
Ja się skusiłem i kupiłem ją wczoraj. Też jestem ciekaw czy się nierozpadnie. Narazie czekam na przesyłkę.
Gość który to sprzedaje na Allegro ma jeden neutralny komentaż odnośnie tej saperki. To znaczy ktoś pisze że dostał saperkę wielkości łyżki do zupy i że zamieszczone zdjęcia nieodzwierciedlają jej wymiarów ale w opisie są podane jej wymiary, więc myślę że nie jest taka mała.
pozdr.
Napisano
Witam!

Handlują nimi w sklepach harcerskich. Cena oczywiście wyższa niż w necie, ale zawsze można obejrzeć zanim się zamówi.

pozdrawiam
wilhelm6
Napisano
Hmmmm .
kupiłem niedawni jest ona wielka jak rozłorzona ręka czyli na monety wsam raz , a i pewnie dołek głębszy tez by wykopał jakby sie uparł
Napisano
Ostatnio w pewnej sieci sklepów była promocja na saperki.Takie same jak używa teraz wojsko niemieckie.Poręczna,składana i wytrzymała.
I to za 20 zł.Nawet nie podejrzewałem,że jak pójdę po napój do spożywcego to kupię cos takiego :)
Skusiłem się i nie żałuję.
pzdr
Monti
Napisano

wzcoraj odebrałem, całkiem fajna.
zdjęcie może słabe ale widać co trzeba , dla porównania lyżka do zupy i saperka ta większa długości 63cm.
Ta ma po rozłozeniu długość 42cm.

Napisano
do wicja1 saperka jest dosyć masywna i nie powinna się raczej rozlecieć. Mieści się w małym(wielkości dłoni) pokrowcu po złożeniu.
pozdr.
Napisano
A ja tam używam od 4 lat mojej niezawodnej, super, ekstra hiper saperki ogrodowej za 20 zł:DDJest najlepsza na militaria jak i na monetki:DDJestem z niej naprawdę zadowolony:DDNie łamie się ani nic:DD

Pzdr
Napisano
Hmmmm kupiłem to na alegroooo . podobnierz są w składnicach harcerskich , a ostatnia widziałem na stadionie , fakt kompas mozna wsadzić sobie do d......
na monetki , na plaze idealna natomiast wykopanie większego dołka kosztuje hektolitry potu a jak sie trafi większy korzen to zapopmnij , zwykłą saperką mozna nap..... az się przetnie ta niestety niejest tak wytrzymała

pozdrówka
Napisano
Moja saperka LWP ma dobre 30 lat, kupiłem drugą z wyprzedaży wojskowej ale okazała się szmelcem (3 razy grubsza blacha, można reptury dostać przy noszeniu), a na korzenie nie ma lepszej rzeczy jak kupiona od ruskich na targu piłka linkowa (linka z diamentowym napyłem i oczkami do trzymania na końcach), szybka i cicha w pracy.
Napisano
Witam!!!

Jesli chodzi o kompas to dosedlem do wprawy. Nalezy go zdjac razem z guma (coby nie byl blisko metalu) a nastepnie delikatnie poruszac n - s w - e po lekkiej bujance pokazuje kierunek wzorowo.

Z powazaniem vonadamski

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie