waldi Napisano 25 Czerwiec 2004 Autor Napisano 25 Czerwiec 2004 Witam czy moze sa jakies informacje ze zlotu jaki sprzet w tym roku zawital???
der K. Napisano 26 Czerwiec 2004 Napisano 26 Czerwiec 2004 WitamZ tego co widziałem i mnie zainteresowało to kilka BMW R-75 Sahara" ,Zundapp K-750 Sahara" ,kilka DKW przeważnie NZ 350 ,NSU Ketenkraftrad ,sporo MW ,eMek ,Dnieprów ,Urali ,Gazów ,Uazów ,kilka Willisów ,Kubelwagenów ,Dodge ,Schwimmwagen.Dosyć dużo ciężkiego" sprzętu o nieznanym dla mnie pochodzeniu ,oczywiście oprócz T-34. Mercedes w barwach Osamy :)Pozdrowieniader K. KoszalinPS. Ciekawe co inni widzieli?
Sosab Napisano 26 Czerwiec 2004 Napisano 26 Czerwiec 2004 Panowie!Kto widział reenactorów?Jakie grupy przyjechały do Darłowa?
mercur Napisano 26 Czerwiec 2004 Napisano 26 Czerwiec 2004 No to proponuje konkursik: zdjęcie zrobione dziś w DARŁOWIE. Pytanie: co to za pojazd? ;-)Pozdro,___________mercur
mercur Napisano 26 Czerwiec 2004 Napisano 26 Czerwiec 2004 I wspomniany wyzej BMW Sahara. Zajebisty...Jesli będzie zapotrzebowanie, podeślę wiecej fot. Na razie jestem po powrocie skonany. Ide spac.Pozdro,_______________mercur(ALLEGRO: onet_mercur)
Gross Born Napisano 27 Czerwiec 2004 Napisano 27 Czerwiec 2004 Wszystko było w porządku gdyby nie ta......, pogoda:(
michalczewski Napisano 27 Czerwiec 2004 Napisano 27 Czerwiec 2004 Ta ostatnia fota to chyba jednak Zundapp a nie BMW...
R. Lewy" Lewszyk Napisano 27 Czerwiec 2004 Napisano 27 Czerwiec 2004 Co do zdjęcia nr 2, to proponowałbym najpierw sprawdzić numery rej. wozu. Gwarantuję że były polskie!!!
mercur Napisano 27 Czerwiec 2004 Napisano 27 Czerwiec 2004 Ten motor to faktycznie Zundapp. moja pomyłka w opisie.
Duncam Napisano 27 Czerwiec 2004 Napisano 27 Czerwiec 2004 Byłem na zlocie cztery dni i jak dla mnie ... kaszana". Dobrze, że padało w czwartek i sobotę, bo inaczej piach byłby wszędzie. A tak błoto było tylko na ziemi i uczestnikach. W sobotę organizatorzy mieli problem z publicznością, zresztą goście też włazili na patelnię". Sprzęt pancerny - 1 x T-34/85 i 2 x T-55 plus łącznie 5 ciągników gąsienicowych (w tym jeden od piątku w naprawie). Do tego MTLB, 2 x SKOT, raz replika BTR-152 i BRDM.Ciekawostki - dwa T-55 ze sprawną bronią główną (!), BTR-152 zrobiony specjalnie na zlot, latający Mi-2.Jednak jak dla mnie, to zlot rozczarował. Za dużo piwa (brzmi bluźnierczo, ale tak właśnie było), za mało historii. Grupy rekonstrukcyjne: m.in. Pomerania 1945, Zielone Diabły, Trójmiejska. W porównaniu do Tomaszowa Mazowieckiego - komercyjna kaszana" dla dzieci i wakacyjnych tłumów.pzdr
megakura Napisano 28 Czerwiec 2004 Napisano 28 Czerwiec 2004 witamja uwazem tegoroczny zlot za udany. sprzetu z wojny niestety bylo niewiele widzialem schwim i dwa kubelwageny + ok piec sahar. bardzo duzo rekonstruktorow, czesc zorganizowanych czesc wolnych" strzelcow. udalo sie zrobic full zdjec(sprobuje niedlugo wrzucic do galerii)i odtworzyc pare scen(film!!). komercja ? niestety tak , ale ten zlot ma takie zalozenie - dla turustow. da sie do tego przyzwyczaic trzeba tylko dobrze pilnowac swoich zabawek. ochrona to smiech na sali , bramke mozna bylo przejsc bez problemow nawet w mini spodnicy:) zlot ma jednak swietna atmosfere i jest chyba najwiekszy w Polsce. przy dobrych chciach mozna zrobic wiele fajnych rzeczy. aha bylo duzo wystawcow ze zlomem i mundurami , duze zroznicowanie cen ale wiele fajnych rzeczy:)jest to napewno troche inny zlot niz glinnik, ale mysle ze mimo paru niedociagniec jest o klase wyzej.pozdrawiam kloss
maxikasek Napisano 28 Czerwiec 2004 Napisano 28 Czerwiec 2004 Co do konkursu 1 to T-55. Strzeląm nawet że Merida.
KaktuS Napisano 28 Czerwiec 2004 Napisano 28 Czerwiec 2004 Fajne opinie na forach http://forum.darlowo.info/list.php?f=70 i http://www.zlot.infologis.com.pl/polish/index.html . Polecam szczególnie wątek oprawy muzycznej A rozwalił mnie news o skradzionym wózku inwalidzkim... KaktuS.
Gość Napisano 28 Czerwiec 2004 Napisano 28 Czerwiec 2004 totalna kaszana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!to mial byc w zalozeniach zlot pojazdów militarnych a wyszło to co wyszło, pełno debili kąpiących się w błocie, rozróby pod sceną i mnóstwo, mnóstwo piwa dla nie mających umiaru kolesi. tak poza tym to oczywiście dobre grupy rekonstrukcyjne ( których niestety nie zaprezentowano na scenie ), fajny jeżdżący sprzęt ( b. mało oryginalnych wojennych wózków pancernych- czytaj wcale )pełna komercja, brak atmosfery ( przypomina mi pijackie zloty motocyklistów )moim zdaniem Pan Laskowski nie stanął na wysokości zadania albo go ono przerosło
polzin Napisano 28 Czerwiec 2004 Napisano 28 Czerwiec 2004 Przybyłem.....popatrzyłem...i odjechałem...coś pohandlowałem...wszystko
Gross Born Napisano 28 Czerwiec 2004 Napisano 28 Czerwiec 2004 spoko panowie, byście musieli być w 99 roku to dopiero byście narzekali na brak sprzętu, teraz w porównaniu z tym co było 5 lat temu to super impreza. Co do komercji,to chyba tak już zostanie na zawsze że bawić się będą tylko ludzie z kasą i niemcy, that's all,pozdro.
Gość Napisano 10 Lipiec 2004 Napisano 10 Lipiec 2004 Kiszka stolcowa,brakowało jeno cukrowej waty i karuzeli,najmilej wspominam pierszy(e) zloty.Klimat...
polsmol Napisano 11 Lipiec 2004 Napisano 11 Lipiec 2004 Słyszałem, że na zlocie pojawił się polski łazik 508 do remontu? Czy kotś go widział lub ma zdjęcia?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.