Skocz do zawartości

ZLOT DARLOWO

waldi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Z tego co widziałem i mnie zainteresowało to kilka
BMW R-75 Sahara" ,Zundapp K-750 Sahara" ,kilka DKW przeważnie NZ 350 ,NSU Ketenkraftrad ,sporo MW ,eMek ,Dnieprów ,Urali ,Gazów ,Uazów ,kilka Willisów ,Kubelwagenów ,Dodge ,Schwimmwagen.
Dosyć dużo ciężkiego" sprzętu o nieznanym dla mnie pochodzeniu ,oczywiście oprócz T-34.
Mercedes w barwach Osamy :)
Pozdrowienia
der K. Koszalin
PS. Ciekawe co inni widzieli?
Napisano

I wspomniany wyzej BMW Sahara. Zajebisty...
Jesli będzie zapotrzebowanie, podeślę wiecej fot. Na razie jestem po powrocie skonany. Ide spac.
Pozdro,

Napisano
Byłem na zlocie cztery dni i jak dla mnie ... kaszana". Dobrze, że padało w czwartek i sobotę, bo inaczej piach byłby wszędzie. A tak błoto było tylko na ziemi i uczestnikach. W sobotę organizatorzy mieli problem z publicznością, zresztą goście też włazili na patelnię". Sprzęt pancerny - 1 x T-34/85 i 2 x T-55 plus łącznie 5 ciągników gąsienicowych (w tym jeden od piątku w naprawie). Do tego MTLB, 2 x SKOT, raz replika BTR-152 i BRDM.
Ciekawostki - dwa T-55 ze sprawną bronią główną (!), BTR-152 zrobiony specjalnie na zlot, latający Mi-2.

Jednak jak dla mnie, to zlot rozczarował. Za dużo piwa (brzmi bluźnierczo, ale tak właśnie było), za mało historii. Grupy rekonstrukcyjne: m.in. Pomerania 1945, Zielone Diabły, Trójmiejska. W porównaniu do Tomaszowa Mazowieckiego - komercyjna kaszana" dla dzieci i wakacyjnych tłumów.
pzdr
Napisano
witam
ja uwazem tegoroczny zlot za udany. sprzetu z wojny niestety bylo niewiele widzialem schwim i dwa kubelwageny + ok piec sahar. bardzo duzo rekonstruktorow, czesc zorganizowanych czesc wolnych" strzelcow. udalo sie zrobic full zdjec(sprobuje niedlugo wrzucic do galerii)i odtworzyc pare scen(film!!).
komercja ? niestety tak , ale ten zlot ma takie zalozenie - dla turustow. da sie do tego przyzwyczaic trzeba tylko dobrze pilnowac swoich zabawek. ochrona to smiech na sali , bramke mozna bylo przejsc bez problemow nawet w mini spodnicy:) zlot ma jednak swietna atmosfere i jest chyba najwiekszy w Polsce. przy dobrych chciach mozna zrobic wiele fajnych rzeczy. aha bylo duzo wystawcow ze zlomem i mundurami , duze zroznicowanie cen ale wiele fajnych rzeczy:)
jest to napewno troche inny zlot niz glinnik, ale mysle ze mimo paru niedociagniec jest o klase wyzej.
pozdrawiam kloss
Napisano
Fajne opinie na forach http://forum.darlowo.info/list.php?f=70 i http://www.zlot.infologis.com.pl/polish/index.html . Polecam szczególnie wątek oprawy muzycznej A rozwalił mnie news o skradzionym wózku inwalidzkim... KaktuS.
Napisano
totalna kaszana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
to mial byc w zalozeniach zlot pojazdów militarnych a wyszło to co wyszło, pełno debili kąpiących się w błocie, rozróby pod sceną i mnóstwo, mnóstwo piwa dla nie mających umiaru kolesi. tak poza tym to oczywiście dobre grupy rekonstrukcyjne ( których niestety nie zaprezentowano na scenie ), fajny jeżdżący sprzęt ( b. mało oryginalnych wojennych wózków pancernych- czytaj wcale )
pełna komercja, brak atmosfery ( przypomina mi pijackie zloty motocyklistów )
moim zdaniem Pan Laskowski nie stanął na wysokości zadania albo go ono przerosło
Napisano
spoko panowie, byście musieli być w 99 roku to dopiero byście narzekali na brak sprzętu, teraz w porównaniu z tym co było 5 lat temu to super impreza. Co do komercji,to chyba tak już zostanie na zawsze że bawić się będą tylko ludzie z kasą i niemcy, that's all,pozdro.
  • 2 weeks later...
Napisano
Kiszka stolcowa,brakowało jeno cukrowej waty i karuzeli,najmilej wspominam pierszy(e) zloty.Klimat...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie