Bocian Napisano 23 Czerwiec 2004 Autor Napisano 23 Czerwiec 2004 http://www.odkrywca.pl/index1.php?action=artykuly&artykul=skarga_do_rzecznika
Monsun Napisano 23 Czerwiec 2004 Napisano 23 Czerwiec 2004 W końcu znalazł się ktoś kompetentny i poruszył oficjalnie tą dyskryminującą ustawę. Może dzięki temu nmie będzie podwyższania jakiś chorych statystyk przez policję i poszukiwacze będą mogli w spokoju oddawać się swemu hobby.W pełni popieram!PozdrMarcin
polzin Napisano 23 Czerwiec 2004 Napisano 23 Czerwiec 2004 Cześć,... ja zbieram meteoryty ale też jestem za.....pozdro... Polzin
zelig Napisano 23 Czerwiec 2004 Napisano 23 Czerwiec 2004 A nie możnaby poskarżyć się też wirtualnie? Zdecydowanie łatwiej klika się myszką - taki protest miałby większy zasięg.
Bocian Napisano 23 Czerwiec 2004 Autor Napisano 23 Czerwiec 2004 Taki protest nie ma mocy prawnej. Jeszcze nie dorośliśmy do podpisów elektronicznych.
wilhelm6 Napisano 23 Czerwiec 2004 Napisano 23 Czerwiec 2004 Witam!Tez postaram sie jutro wyslac. Potrzebna jest jednak pelna mobilizacja srodowiska poszukiwaczy. Zeby nie bylo niestety tak jak to czesto bywa w naszym kraju - wszyscy za, a kartek przyjdzie z 10.pozdrawiamwilhelm6
mrand Napisano 23 Czerwiec 2004 Napisano 23 Czerwiec 2004 Proszę, zamieśćcie jakiś formularz np. w postaci pliku Worda z adresem, tekstem przewodnim i miejscem na podpis. Myślę, że ujednolici to i uporządkuje całą sprawę. Jestem za. PozdrawiamMrand
mjr Ponury Napisano 23 Czerwiec 2004 Napisano 23 Czerwiec 2004 jak najbardziej popieramchociaż nie wiem czy w tym chorym kraju da sie cos zdziałaćwysyłam jak najszybciej :))))pozdro
1AIR1 Napisano 23 Czerwiec 2004 Napisano 23 Czerwiec 2004 WitamPostaram się zebrać także kila podpisów wśród kolegów którzy nie mają dostępu do Internetu.PozdrawiamP.S. Im więcej podpisów tym lepiej.Pozdrawiam
Bocian Napisano 23 Czerwiec 2004 Autor Napisano 23 Czerwiec 2004 Formularz taki jest dostępny pod tekstem skargi. Są dwa linki. Jeden do wydruku bezpośrednio ze strony i drugi do wydruku z pliku .pdf.
Bocian Napisano 23 Czerwiec 2004 Autor Napisano 23 Czerwiec 2004 Niestety wydruku adresu na kopertę już mi się nie chciało robić :)Za to jak zdążę to dodam coś dla niepełnoletnich którzy nie mogą pochwalić się dowodem. Będą mogli wyrazić swoje poparcie w inny sposób.
Domino(*) Napisano 23 Czerwiec 2004 Napisano 23 Czerwiec 2004 Bocian bardzo dobry pomysł, ja narazie moge się pochwalić legitymacją szkolną;))).Jestem całkowicie za, żeby tylko coś to dało. Pzdr
jaca2003 Napisano 23 Czerwiec 2004 Napisano 23 Czerwiec 2004 Ciekawe czy ci co podpisza skarge nie będa mieli przetrzepanych domostw w poszukiwaniu zrabowanych dóbr kultury?
Piorek Napisano 23 Czerwiec 2004 Napisano 23 Czerwiec 2004 Jaca zapraszam tych Panow na herbatke, jesli ktos sie boi lepiej niepodpisywac i dalej chowac sie po krzakach.Piorek
Bocian Napisano 23 Czerwiec 2004 Autor Napisano 23 Czerwiec 2004 http://www.odkrywca.pl/teksty/poprzyj_skarge.phpAle UWAGA. Klepnięcie w link i dodanie stempelka nic kompletnie nie daje. Jest tylko sposobem na szybkie wyrażenie swojego poparcia dla inicjatywy Piotra Bakonia.Dopiero ruszenie się sprzed monitora i wysłanie fizycznie listu z poparciem daje jakiekolwiek szanse na poprawę złych ustaw.Bardziej już nie da się ułatwić całej procedury.Acha, dla malkontentów. Na tej stronce nie są notowane żadne dane powiązane z adresem IP. Można dodać tylko jeden głos z jednego IP więc bez nerwów jeżeli nie uda się klepnąć stempelka.
d007 Napisano 23 Czerwiec 2004 Napisano 23 Czerwiec 2004 Wyśle swój podpis jeszcze dzisiaj. Popieram tą inicjatywę i bardzo się ciesze że znalazł się któs taki jak Piotr.pozdrawiam d007
zelig Napisano 23 Czerwiec 2004 Napisano 23 Czerwiec 2004 Ekstra! O to chodziło! Teraz jest coś w stylu: kliknąłem stempelek a teraz idę na pocztę". Poza tym zawsze można powiedzieć: Przyszło 60 milionów kartek. Ale oprócz tego mamy 300 tryliardów stempelków! No, ale wie pan panie Rzecznik - to tylko tak symbolicznie... To nie ma mocy prawnej."
SZZ Napisano 23 Czerwiec 2004 Napisano 23 Czerwiec 2004 Witam wszystkich,ja również popieram inicjatywę Piotra Bakonia, możliwie jak najszybciej wyślę list z poparciem, a ponadto postaram się zmobilizować znajomych nie posiadających dostępu do netu.Pozdrawiam wszystkich,SZZ
jaca2003 Napisano 23 Czerwiec 2004 Napisano 23 Czerwiec 2004 A ja proponuję aby kazdy zrobił sobie taki protest i go podpisał. nastepnie w ściśle okreslonym czasie spotkać się pod biurem Pana Rzecznika i niech delegacja wręczy te pare ton protestu. Moze to podziała?
1AIR1 Napisano 23 Czerwiec 2004 Napisano 23 Czerwiec 2004 WitamJezus Maria ....Jak czytam te posty to się wcale nie dziwię że Stowarzyszenie jest w dołku".Nikt nie ma zielonego pojęcia o swoich prawach.A założę się że jest tu takich wielu którzy czekają na działanie innych - a sami zostaną w cieniu i poczekają na efekty lub ich brak - a potem będą komentować!To jest właśnie Polskie podejście psia krew!No i co... dalej narzekajcie...i nic nie róbcie.....
Bocian Napisano 23 Czerwiec 2004 Autor Napisano 23 Czerwiec 2004 Oj zelig zelig. Napisałem przecież że stempelki nie mają żadnej mocy prawnej i służą tylko do wyrażenia własnego poparcia dla Piotra, niech też widzi że nie jest sam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.