Gość Napisano 22 Czerwiec 2004 Napisano 22 Czerwiec 2004 WitamPytanie: widział tam coś ktoś? albo znalazł?oprócz goliznyokolica do 10 km
Skoorpion Napisano 22 Czerwiec 2004 Napisano 22 Czerwiec 2004 WitamCodziennie świeży pieniądz na plaży na pifffko a nawet dwa :-)))
Gunship! Napisano 22 Czerwiec 2004 Napisano 22 Czerwiec 2004 W Rowach można różne dziwne rzeczy znaleźć - szczególnie jak komus papieru zabraknie ;) ale tak na poważnie to co tam ma być oprócz kasy i golizny??PozdrawiamGunship
Gość Napisano 23 Czerwiec 2004 Napisano 23 Czerwiec 2004 No powiedzcie co się tam działo. Może to nie kołobrzeg, i nie gdańsk, może można coś zobaczyć?
janushew Napisano 23 Czerwiec 2004 Napisano 23 Czerwiec 2004 Mieszkam w Słupsku, ale w Rowach nie szukałem nigdy. Kolega znajdował na plaży drobne pieniązki nasze, czasami biżuteria.nie dotarły do mnie informacje o ciekawych znaleziskach , ale: na wschodniej plaży były części do akwalungu (?)niemieckiego, w m. Dębina - obóz HJ ? obecnie teren po jednostce rakietowej ( bunkry, ogrodzenia ), w miejscowości Poddębie ( Neue Strand - nic poza trzema minami znalezionymi w ub. roku,jeden zegarek na wydmach, ale bardziej na zachód 2-3km Alt Strand - obecnie nie ma zabudowań, na wydmie grób 2 niemieckich lotników z 1945 - opiekuja się nim mieszkańcy Wytowna, a w morzu wrak samolotu?? mało prawdopodobne).Góra Rowokół najwyższe wzniesienie nad jeziorem w przeszlości do czasów Reformacji ośrodek kultu patniczego - ale to teren Parku Slowińskiego i teren archeologiczny ?.Okolice Retowa - tzw. płyta retowska - dojazd betonką, wodosamoloty ? obecnie surfkamping , ale górka nad płytą ciekawa.Scieżka rowerowa szlakiem zwiniętych torów - moze okolice dawnych stacji kolejowych?? . Wydmy nad j. Łebsko teren po poligonie rakietowym ale zejście ze szlaku grozi kontaktem ze strażnikami Parku. pozdr.
janushew Napisano 23 Czerwiec 2004 Napisano 23 Czerwiec 2004 dalej na wschód Kluki- skansen, latarnia Czołpino dojscie z parkingu, no i ciekawostka znowu samolot??:)jakieś informacje w którymś z barków przy parkingu przed latarnią bądż jednostką kolejną rakietową w Smołdzińskim Lesie.Turystycznie polecam rajd nad morzem do Łeby lub z powrotem z Łeby pozdr.
zelig Napisano 23 Czerwiec 2004 Napisano 23 Czerwiec 2004 A wszystko zahacza o moje ulubione rejony - z epicentrum w Smołdzinie.Uzupełniając: Wdrapując się na Rowokół musisz pamiętać, iż we wnętrzu tej góry jest ukryta tajna baza Vrili i Haunebów, a spacerując po okolicy musisz zachować wyjątkową czujność - wszędzie czają się wraki rakiet Rheintochter i Rheinbote wystrzelone z poligonu w Łebie. (Plus w każdej większej wsi zrujnowany pałac).A co to za spadnięte" samoloty? Bo ten drugi, to wydaje mi się, że chodzi o barek przy latarni. Słyszałem legendy o tym co jego właściciel przynosił stamtąd"...Fajnie. Taki słoneczny temat.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.