jazlowiak Napisano 20 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2004 Powyżywajcie się na temat 1 numeru - co zmienić, co dodać, co się podobało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 20 Czerwiec 2004 Share Napisano 20 Czerwiec 2004 Ja narazie czekam jak mi podeślesz jeden egzemplarz, wtedy ocenię :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike Napisano 20 Czerwiec 2004 Share Napisano 20 Czerwiec 2004 Tak na gorąco,bowiem nie miałem jeszcze okazji dokładniej się przyjrzeć pisemku na Zlocie-całkiem,całkiem-ważne,że coś takiego się ukazało i dało początek,miejmy nadzieję,nowej reenactorskiej tradycji!Jak przeczytam od deski do deski" to napiszę więcej konkretów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominiczeq Napisano 20 Czerwiec 2004 Share Napisano 20 Czerwiec 2004 Witam. Jazłowiak gdzie mogę kupić w okolicach Krakowa.Może mi podeślesz za pobraniem? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt34 Napisano 20 Czerwiec 2004 Share Napisano 20 Czerwiec 2004 Tez bym ocenił ale niestety nie mam tej gazety.Można ja kupic w trojmiescie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 20 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2004 Od 1 lipca bedzie w EMPiK, natomiast przesyłajcie adresy bede wysylal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anaba Napisano 20 Czerwiec 2004 Share Napisano 20 Czerwiec 2004 Gazetę przeczytałem od deski do deski i chociaż mam kilka uwag do których zaraz wrócę to jestem bardzo zadowolony że pojawiło się pisemko TYLKO I WYŁĄCZNIE DLA I O NAS. Koniec z doczytywaniem się pojedyńczych kartek na łamach Odkrywcy". Ja rozumiem że to dopiero start tej gazety, ale nie może się ona ukazywać jako kwartalnik. W Polsce jest całkiem sporo imprez i wydarzeń. Będzie to na niekorzyść tej gazety bo przecież nikt nie będzie pisał o imprezach które wydarzyły się np. 2 miesiące temu. Więc musi się ona ukazywać częściej. Co do treści samej gazety to czyta się przyjemnie, ale jest ona zbyt polska" artykuł o polskim szeregowcu zajmuje całkiem spory procent treści całego pisma, kiedy żołnierz niemiecki jest opisany na 4 stronach do czego dochodzą dwa duże rysunki ( wszystkie rysunki są super, do nich nic nie mam ). Z kolei w artykule poświęconemu imprezie w Dobieszowicach goszczą same zdjęcia polskich żołnierzy. To też troszkę nie fair wobec wojsk niemeckich.Ale zawsze będzie ktoś nie zadowolony, więc tego sobie do serca nie bierzcie.Bardzo fajny jest pomysł z przedstawieniem wszystkich grup.W tym numerze przedstawiliście wrogów z września. Polak - Niemiec. Moją propozycją jest teraz porównianie wojsko powietrzno-desantowych. Ąmerykański skoczek ze 101st Airborne i skoczek niemiecki z 1.FJR, oczywiście służę tu moją pomocą ze strony niemieckiej ;) To sobie weźcie do serca. Reszta artykułów była ciekawa i przystępna. Mam nadzieję że gazeta utyje mocno i będzie miesięcznikiem. Serdecznie pozdrawiam, Anaba, GRH ielone Diabły" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J-23 Napisano 20 Czerwiec 2004 Share Napisano 20 Czerwiec 2004 może redakcja pomyśli o stronie www ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 20 Czerwiec 2004 Share Napisano 20 Czerwiec 2004 A jeszcze jedno. Miejsca na serwerze Odkrywcy jest jeszcze sporo. Wystarczy zaczac rozmowe chociazby poprzez e-mail. Dostalbys miejsce i wszystko co potrzebne do stworzenia odpowiedniego serwisu lub zamieszczenia materialow. Czy to nie jest wlasnie typowo polskie zachowanie? zaczynanie wszystkiego od tylu.Program pocztowy nie gryzie. Nikt jeszcze nie zostal bez odpowiedzi i pomocy z mojej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 20 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2004 Bocian, wybacz, ale Twoje repliki są pięć razy dłuższe niz moje posty. Chcesz pomóc to pomagaj, a nie stosujesz metodę, najpierw walne kijem a potem dam marchewkę. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 20 Czerwiec 2004 Share Napisano 20 Czerwiec 2004 Człowieku jakie walne kijem? Jakie marchewkę?Czy wcześniej przekazałeś mi w jakikolwiek sposób informacje o współpracy? Nie. Czy ja jestem wróżka? Dlatego napisałem do Ciebie e-mail oczekjąc wyjaśnienia. To TY od razu wyskoczyłes na forum jakbym chciał Ci zrobić krzywde i tylko czychał na niewiniątka na forum. To Ty naskoczyłeś na mnie i zacietrzewiłeś się. W czym mam Ci pomóc jak nic nie wiem? No weź z łaski swojej przeczytaj swój post na forum i pomyśl w jakim mnie świetle stawiasz i dlaczego? Czy ktoś zbierając chętnych na zakup i odsyłając ludzi do empiku to nie jest reklama? Więc ja chyba zareagowałem prawidłowo. Napisałem do Ciebie e-mail. Nie poleciałem nigdzie na skargę, nie skasowałem nic ale napisałem e-mail.Teraz tak ciężko jest się przyznać że zareagowałeś zbyt impulsywnie zamiast porozmawiać? Będziesz ciągnął to zacietrzewienia do śmierci? Mam dosyć bezpodstawnego skakania po mnie. Dlatego pisze długie repliki. Nie poczuwam się do żadnej winy. Gdybym nie zareagował to smrodek ciągnałby się dalej że Bocian jest taki i taki i robi krzywdę rekonstrukcjom. Skąd w Tobie tyle złości? Zrobiłem Ci coś kiedyś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 21 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2004 Oj Bocian. Zakończmy tę nic nie wnoszącą do niczego dyskusję. Uważasz, że wydanie gazety w nakładzie 2000 egz. to wielka działalność przynosząca nie wiadomo jakie profity komercyjne. Mylne wrażenie, ale nie mnie dyskutowac i prostować. Myślałem zawsze, że tu na Odkrywcy jest miejsce dla nas rekonstruktorów wszelkiej maści, ale jeśli uważasz inaczej, to przykro mi. PS. Szkoda, że nie napisałeś do producentów kopii broni firmy Marushin, bo oni też tu byli reklamowani. I wytwórcy mundurów etc. Zaręczam Ci, że jedna sztuka broni z tej firmy daje więcej zysku niż cały numer gazety. No ale małą gazetkę rekonstruktorów łatwo namierzyć:-)pozdrawiam serdecznieJazlowiak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 21 Czerwiec 2004 Share Napisano 21 Czerwiec 2004 >>>Myślałem zawsze, że tu na Odkrywcy jest miejsce dla nas rekonstruktorów wszelkiej maści, ale jeśli uważasz inaczej, to przykro mi. Czy gdziekolwiek to napisałem? Nie interpretuj tego wszystkiego po swojemu. >>Zaręczam Ci, że jedna sztuka broni z tej firmy daje więcej zysku niż cały numer gazety. No ale małą gazetkę rekonstruktorów łatwo namierzyć:-) O czym Ty znowu mówisz? Cała sprawa jest nie o gazetkę i jej zysk ale o to że nie potrafiłeś odpisać na e-maila :) tylko od razu rozpocząłeś krucjatę. Mam uwagi nie do gazetki bo cieszę się że powstała zresztą jak dotąd nie wtrącałem się do żadnych wątków które jej dotyczyły. Sam przejrzyj wszystkie wątki. Ale chodzi mi o osobistą reakcję. O ten sarkazm w wypowiedzi: Niestety nie da się w Polsce działać wspólnie i dla szczęścia Bociana potrzebne jest, żeby Ci co są w dziale Grupy Rekonstrukcyjne, założyli oddzielne forum do wątka czasopismaDla mojego szczęścia wystarczy odpisać na e-maila na spokojnie, rzeczowo tłumacząc co i jak. Nic więcej. Kropka. I o to się rozchodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 21 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2004 Bocian zagubiłem się, skończmy spór ok? Ja pierwszy w takim razie przepraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanshin Napisano 21 Czerwiec 2004 Share Napisano 21 Czerwiec 2004 a gdzie można nabyć tą gazetę w okolicach trójmiasta?pzdrSanshin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mp Napisano 21 Czerwiec 2004 Share Napisano 21 Czerwiec 2004 Sanshin ... przeciez Jazlowiak mowil chyba 3 razy jesli dobrze zobaczylem ,bedziesz mogl kupic w empikach! ;)pzdrmp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanshin Napisano 21 Czerwiec 2004 Share Napisano 21 Czerwiec 2004 sory nie zauwazyłem.pzdrSanshin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Czerwiec 2004 Share Napisano 26 Czerwiec 2004 Sorry! No, ale w Szczecińskim Empiku nie moge dostać Do Broni!" A pragnoł bym przypomieć że w szczecinie są dwa Empiki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał ł Napisano 27 Czerwiec 2004 Share Napisano 27 Czerwiec 2004 W sumie fajna gazetka. Ale nie podobał mi się artykuł o żołnierzu niemieckim :-( Nie było tak nic o rekonstrukcji - po prostu opis wyposażenia i umundurowania WH. Ani słowa o tym skąd brać sprzęt i mundury (artykuł Bolasa niezły, choć nie ze wszystkimi punktami się zgadzam :-) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Czerwiec 2004 Share Napisano 27 Czerwiec 2004 Moim zdaniem bardzo fajna, choć nieco tendencyjna. Widać bardzo bliski związek redaktora z Polskim Wrześniem" co rzuca cień na jej zawartość. Szkoda, bo przez to jej zawartość jest mocno stronnicza, np. w tekście o imprezie Dobieszowicach. Artykuł fajny, bardzo cieszy mnie że impreza się podobała, ale fakt że prawie ani słowem nie wspomniano o stronie niemieckiej jest nie fair w stosunku do niej. Przecież oni się też nabiegali i aumierali" a ledwo o tym wspomniano. Rozumiem, że Piotrek pisał to ze swojej perspektywy i to co widział, ale po przeczytaniu pozostaje jakiś taki dziwny niedosyt... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mp Napisano 28 Czerwiec 2004 Share Napisano 28 Czerwiec 2004 chcialbym bardzo podziekowac Jazlowiakowi za to ze ,gdy wyslalem maila z prosba o wyslanie mi gazetki na podany adres ,nawet nic nie odpisywal na skrzynke i po paru dniach przychodzi listonosz z gazetka :) przeczytalem prawie od deski do deski ;)" i bardzo mi sie podoba ,opisy ,rysunki itp sa super . widac ze w gazecie jest lekka przewaga " ppolakow nad niemcami ,ale bardziej interesuje mnie rekonstrukcj polska niz niemiecka wiec dla mnie lepiej ...podsumowujac powiem krotko : Oby tak dalej! " :)pzdrmp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schrek2 Napisano 28 Czerwiec 2004 Share Napisano 28 Czerwiec 2004 hmmm przeczytałem i tak mysle ze nie ma co narzekac ze jest za duzo artykołów o polakach bo przecierz to mozna zminic wystraczy usiasc na dupsku napisac cos od siebie i wysłac nie ??? bo tak jak jazłowiak napisał w od redakcji" ta gazeta bedzie taka jaka my sobie stworzymy pozdrawiam Schrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 28 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2004 NO i tak się okazuje że napisanie do mnie to najbardziej skuteczna forma otrzymania gazety bo EMPIK ma wziąc 300 egz. i to nie do wszystkich miejsc. Wiec normalnie załama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grechu Napisano 29 Czerwiec 2004 Share Napisano 29 Czerwiec 2004 Dopiero wczoraj wpadł mi w ręce i jest OK.Oby tak dalej.Pozdrawiam Grechu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt34 Napisano 29 Czerwiec 2004 Share Napisano 29 Czerwiec 2004 Na poczatku podziekowania dla Jazlowiaka, za przysłanie gazety po moim wysłaniu do niego maila.Gazeta jest super, trochę brakuje w opisie niemca co i jak sobie zdobyc umundurowanie.Przewaga polaków mi nie przeszkadza bo akurat tym sie zajmuje ale własnie moga sobie koledzy z innych grup zamiescic swoje artykuły, które na pewno wzbogaca wiedzę o innych formacjach.A już wczesniej Schrek napisał jazłowiak napisał w "od redakcji ta gazeta bedzie taka jaka my sobie stworzymy" Więc koledzy z innych grup do dzieła.Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.