Skocz do zawartości

Ft17 na allegro

muslim

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Im dłużej na tę fotkę patrzę, tym bardziej czuję się głupi.Koło w proporcji do tego co pod brezentem ma wielkośc jak FT - ale jeśli tak, to jest zbyt wysunięte do przodu. Załączam fotkę +- w podobnym położeniu (hiszpański FT, czort wie, może ex-polski). Chyba Grendel jest najblizej rozwiązania...

Napisano

to jest 28/29, ale identyczny jak polskie 26/27. Jakby zdjąc tambory, to moze... Ale i tak koła wydają mi się za małe. Aha, sprawdzilem tez wloskie 3000 (byl najmniej jeden na badaniach w CWS), tez pudło..

Napisano
Ja to widzę w ten sposób:
1. najdalej stoi coś na podwoziu FT-17
2. pod tą samą plandeką, ale bliżej jest M26/27 i widoczna jest zewnętrzna część koła / gąsienicy. Wg mniedla żadnego wozu nie jest mozliwe, żeby od wewnątrz był widoczny tak długi odcinek gasienicy (kadłub by zasłaniał).
3. jest jeszcze oczywiście druga plandeka bliżej

j.
Napisano
Według mnie, pod plandekami są 3 czołgi. Z lewej jest 1 całkiem zakryty i pod tą samą plandeką jest drugi, z wyjątkiem wystającej gąsienicy z kołem, które wg mnie jest widoczne od zewnątrz. Trzeci jest po prawej stronie. Koło nie moze należeć do tego po prawej, bo nie wiem jak bardzo musiałoby być wysunięte do przodu i poza tym nie widać jego mocowania.

Podsumowując, wg mnie koło należy do M26/27 (być może nie jest to prawidłowa nazwa, ale pod takim oznaczeniem są znane). Rozmiar by się mniej więcej zgadzał, a górna gałąź gąsienicy bardzo się zgadza.
Napisano
Widzę, że Jotes mnie uprzedził :-) Poza tym, M26/27 miał podobne odznaczające się piasty kół (jeśli nie znacie, mogę ew. zeskanować zdjęcie zimowe z nTW 9/97).
Napisano
Wszystkie Renaulty z zawieszeniami Kegresse'go mialy te mocno widoczne piasty.Dopiero M26/27 mial dodane metalowe plytki na gumowa gasienice, dlatego jest najbardziej prawdopodobny.Zas co do trzech czolgow, to sie zgadzam.
Pochwale sie, ze zajelismy trzecie miejsce:)Przegralismy mecz polfinalowy, ale wygralismy ten o trzecie miejsce z nowofunlandczykami-mistrzami sprzed roku:)Rugby ma niewiele wspolnego z czolgami co prawda, ale za to gra sie wspaniale:)
Pozdrowienia
Grendel

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie