Skocz do zawartości
  • 0

mg-81

GIWEROLOG_16

Pytanie

Napisano

Cześć

Ostatni wykopek z wody, proszę o potwierdzenie... Wydaje mi się że dobrze myślę, jest to mg81 ?? Niestety rozłożone więc do końca nie mogę być przekonany... Proszę o pomoc w identyfikacji i ewentualną wycenę tego znaleziska czy jest to żadka rzecz??, czekam też ewentualnie na propozycje zamiany... Mam do niego zamek, klapę, lufę z osłoną, tylec
Nie zrobiłem zdięć klapy ale jest bardzo wysoka i napewno od niego bo ma bicia mg81 i 2 numery pod sobą, czy jest to wersja sprzężona czy nie??

Pozdrawiam

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Macie zdięcie klapy, ale nie dokońca wyczyszczonej, nieprzyczerniona i nie wszystko pouruchamiane, tam gdzie jest srebrne, jest fajnie wybite Mg81, I 2 numery jeden pod drugim... To co nikogo nie interesuje wymianka za takie rodzynki?? A może ma ktoś komore i chwyt??

Napisano

Cześć

Ostatni wykopek z wody, proszę o potwierdzenie... Wydaje mi się że dobrze myślę, jest to mg81 ?? Niestety rozłożone więc do końca nie mogę być przekonany... Proszę o pomoc w identyfikacji i ewentualną wycenę tego znaleziska czy jest to żadka rzecz??, czekam też ewentualnie na propozycje zamiany... Mam do niego zamek, klapę, lufę z osłoną, tylec
Nie zrobiłem zdięć klapy ale jest bardzo wysoka i napewno od niego bo ma bicia mg81 i 2 numery pod sobą, czy jest to wersja sprzężona czy nie??

Pozdrawiam

Napisano
Wiem, że Ameryki nie odkryję, ale MG-81:
http://www.airwar.ru/weapon/guns/mg-81.html
Choć otwory są inaczej rozmieszczone niż w tym egz. na zdjęciach...
Napisano
O!
Ale tu, na 2 fotce jest to samo, co u Ciebie.
http://www.23ag.ru/html/mg_81.html
Może pomoże...
Pozdrowienia śle MK
Napisano
Hej

Odpowiadając na pytania które tu padły:

- MG 81 występował głównie w wersji zdwojonej MG 81Z (około 3/4 całej produkcji wykonano w tej wersji)

- MG 81 występował niemal wyłącznie jako broń ruchoma. Jedyną stałą instalacją o jakiej mi wiadomo był podwieszany zasobnik strzelecki WB 81 (mieścił 3x MG81Z czyli 6 luf) stosowany na samolotach szturmowych.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie