wicja1 Napisano 17 Czerwiec 2004 Autor Napisano 17 Czerwiec 2004 W związku z tym,że na forum nuda,marazm i stagnacja,proponuję wybrać najpiękniejszy wykrywacz świata.Proponuję głosować na 3 wykrywki punktując od 10 do 1,nie biorąc pod uwagę zasięgów,wagi i innych paramatrów.Interesują nas tylko wartości estetyczne i subiektywne poczucie piękna.Proszę też o krótkie uzasadnienie.Moje głosy to:10-Minelab Relic Hawk-prawdziwy zawodowiec,z takim sprzętem wygląda się jak Król Detector I9-Tesoro Cortes-delikatne piękno,takie detektorowe Alfa Romeo"8-Minelab Explorer-to ukłon w stronę mojej Kobiety.Jedyny wykrywacz jakim się zainteresowała :)
wicja1 Napisano 19 Czerwiec 2004 Autor Napisano 19 Czerwiec 2004 To nie był raczej mądry pomysł.Przepraszam.Ale po czterech czarnych Okocimiach nawet żubry by zaśpiewały :)
mrand Napisano 19 Czerwiec 2004 Napisano 19 Czerwiec 2004 Dlaczego? Bardzo popieram. Mądre połączenie funkcji użytkowych i estetyki jest jak najbardziej pożądane w każdej dziedzinie życia. Zauważyłem, że panuje opinia, iż najważniejsze aby detektor dobrze działał, poza tym reszta jest obojętna. Ja wolę gdy detektor BARDZO dobrze działa i jest przy tym estetyczny oraz dobrze pomyślany. Dlatego typuję do mistera detektory f-my White wywodzące się od modelu XLT.Jeśli jeszcze kogoś nie przekonałem, proponuję rozważyć alternatywę: czy lepsza jest kobitka dobra i ładana czy tylko dobra :) PozdrawiamMrand
marek62 Napisano 2 Marzec 2005 Napisano 2 Marzec 2005 Jestem poczatkujący i po przeczytaniu wielu informacji na temat wyboru wykrywacza zwątpiłem... od strony praktycznej i finansowej / do 1000 zł /w jaki wykrywacz mam się zaopatrzyć ??? proszę o radę.....
proscan Napisano 2 Marzec 2005 Napisano 2 Marzec 2005 oczywiście należy wybrać ten najładniejszy ...proscan
luger Napisano 2 Marzec 2005 Napisano 2 Marzec 2005 Mrand bardzo interesujace podejście (zwłaszcza z tą kobietką). Odzwierciedlenie tego widać po Twoich detektorach i jeśli moge ograniczyć się do polskich detektorów to te od Ciebie są najestetyczniejsze i jak słyszałem (równiez od producentów) bardzo dobre jakościowo. Na temat zagranicznych sie nie wypowiadam bo nie interesuję się czymś na co mnie nie stać.Pozdrawiam L.
luger Napisano 3 Marzec 2005 Napisano 3 Marzec 2005 Zgodnie z twoją oryginalną pisownią cortez poleprzyło" ci nastrój?
jack61 Napisano 4 Marzec 2005 Napisano 4 Marzec 2005 Wicja1 jako stawiasz na czarnego Okocimia ja stawiam na czarnego Piasta I po wypiciu będę obstawał ze chciales wlozyć kij w mrowisko dystrybutorów i producentów .Ale przynajnie bedzie troche pyskowek
wicja1 Napisano 5 Marzec 2005 Autor Napisano 5 Marzec 2005 Kochani!Przyznałem już,że nie był to mądry pomysł i dokanałem samokrytyki".I z tego powodu uważam temat za zamknięty.Odkopywanie go gdzieś w mrokach forum jest raczej bezsensowne.Do Jack61:Piast Mocny ma taki fajansowaty posmaczek-dla mnie lipa :)Pozdrawiam,wicja1
nikt Napisano 5 Marzec 2005 Napisano 5 Marzec 2005 Witam! Za najładniejszy i najtrwalszy bez wątpienia uznaję W3P. Łza sie w oku kręci ....
IRONRAT Napisano 5 Marzec 2005 Napisano 5 Marzec 2005 Nikt był szybszy.Oczywiście bezapelacyjnie W3P.Ironrat
proscan Napisano 5 Marzec 2005 Napisano 5 Marzec 2005 Czyż ten nie jest piękny ?!Ma nawet skośne oczy !proscan
Edik Napisano 6 Marzec 2005 Napisano 6 Marzec 2005 Witam,Skośnookie są oczywiście piękne... ale mi jednak najbardziej podobają się te pochodzące z... :-)Nowa seria detektorów White’s PRIZM pod względem estetycznym, jakościowym - z prostą(intuicyjną) obsługą... bez wątpienia pretendują do tego tytułu... Mr. Detector...Na uwagę zasługuje wysokiej jakości wyświetlacz graficzny wykonany w technologi FSTN (ang. Film Super Twisted Nematic), o doskonałych parametrach optycznych. Umożliwia on wyświetlanie czarnych obrazów na jasnoszarym tle... Dzięki temu jest po prostu czytelny...PozdrawiamEdik
Edik Napisano 6 Marzec 2005 Napisano 6 Marzec 2005 I jeszcze widok na panel tego detektora... Dopracowany i przemyślany w każdym szczególe...Czy można mu wystawić choć jedną negatwną opinie...?EdikP.S. Przepraszam jednak za nienajlepszej jakości zdjęcia, w rzeczywistości detektor prezentuje się znacznie lepiej...
woojec Napisano 11 Marzec 2005 Napisano 11 Marzec 2005 Do Edik . Czy, wpatrując się w to pulsujące cudeńko , chodząc kilka godzin po lesie , zauważyłeś jelenia , zająca , leśniczego , czy innego stwora leśnego ? ? ?Jeśli nie ! To chyba coś straciłeś !SORRY ! Ale tak uważam .Pzdr. - woojec -
mrand Napisano 12 Marzec 2005 Napisano 12 Marzec 2005 Chociaż to nie do mnie, to jednak się wtrącę. Woojec, nie popadaj w skrajności. W czymże rozsądnemu człowiekowi może przeszkadzać w lesie wyświetlacz LCD dający wygodę, masę informacji i dodatkowo monitorujący pracę urządzenia? Znaj proporcją mocium panie. Przaśny detektor w odróżnieniu od przaśnej dziewuchy jest z reguły marny. Osobiście, gdy detektora, lecz b.dobrą lornetkę. Zaś gdy idę z wykrywaczem, nie interesują mnie inne poboczne sprawy poniewawybieram się na spotkanie z łosiami czy bobrami, nie zabieram ż staram się działać celowo. Aby nie było niedomówień, mieszkam w bardzo bliskim sąsiedztwie dwóch Parków Narodowych (Biebrzańskiego i Narwiańskiego) i jestem człowiekiem mocno związanym z przyrodą. PozdrawiamMrand
mrand Napisano 12 Marzec 2005 Napisano 12 Marzec 2005 Coś się pochrzaniło w tekście podczas przesyłania. Miaó być tak:Osobiście, gdy wybieram się na spotkanie z łosiami czy bobrami, nie zabieram detektora, lecz b.dobrą lornetkę. Zaś gdy idę z wykrywaczem, nie interesują mnie inne poboczne sprawy ponieważ staram się działać celowo.Mrand
VanWorden Napisano 12 Marzec 2005 Napisano 12 Marzec 2005 Jeśli brać pod uwagę nie tylko estetykę ale też jakość wykonania, ergonomię i wreszczie samo serce" to zdecydowanie White's Spectrum XLT..A co do piwa to nie wiem czy wiecie o niezależnych badaniach zawartości alkoholu w tzw. mocnych" piwach? Nie wiem jak Wicja mógł się tak nawalić czarnymi okocimami..Coś kiepski łeb ma kolega:)(...)W przypadku wszystkich marek badania potwierdziły niższą zawartość alkoholu, niż ta, którą zadeklarowali na puszce producenci. Największą różnicę wykazano w piwie Warka Strong. Producent reklamuje, że piwo to zawiera do 7,8 proc. alkoholu. Jednak z naszych badań wynika, że stężenie alkoholu jest niemal o dwa procent mniejsze i wynosi 5,82 proc. Znacznie słabszy od deklaracji jest także Okocim Mocny. Producenci zachwalają, że zawiera on 7,8 proc. alkoholu. Tymczasem w badaniu stwierdzono w nim zaledwie 6,53 proc. Nieco lepiej wypadają piwa Lech Mocny, Dębowe Mocne oraz Tatra Mocne - w przypadku tych trzech piw, alkoholu było mniej o niewiele ponad 1 proc. (...)
Edik Napisano 14 Marzec 2005 Napisano 14 Marzec 2005 Witam,Oj tak! U mnie jest podobnie jak u Mranda. Po za poszukiwaniami, elektroniką(praca) pasjonuje się jeszcze fotografią przyrodniczą. Kiedyś zresztą o tym pisałem... Po części jest to makrofotografia owadów. Posiadam także całkiem sporą kolekcje okazów: chrząszczy rodzin kózkowatych(Cerambycidae) i biegaczowatych(Carabidae)... Od lat prowadze badania naukowe na temat występowania różnych gatunków owadów, na terenie, gdzie mieszkam... Posiadam na ten temat bardzo bogatą dokumentacje fotograficzą i wiele bardzo szczegółowych opracowań naukowych (jeszcze nie moich)... To tyle w temacie małych stworów...:-) PozdrawiamEdik
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.