marg33 Napisano 15 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2004 Szabla czy tasak? Punce:69" K" B" i jeszcze jakiś znaczek na odwrocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marg33 Napisano 15 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2004 Szabla czy tasak? Punce:69" K" B" i jeszcze jakiś znaczek na odwrocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner (Marek Z) Napisano 15 Czerwiec 2004 Share Napisano 15 Czerwiec 2004 Jest to rękojeść od pruskiego tasaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 15 Czerwiec 2004 Share Napisano 15 Czerwiec 2004 Niezwykle ciekawa sprawa! Czy punca B" jest otoczona wiencem laurowym? Jezeli tak to masz rekojesc francuskiego tasaka piechoty inaczej zwanego briquet produkcji znanej manufaktury w Kligenthal - ona wlasnie uzywala punc B" i K".pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 15 Czerwiec 2004 Share Napisano 15 Czerwiec 2004 Pytanko: Wykopek, kupno czy wymiana? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 15 Czerwiec 2004 Share Napisano 15 Czerwiec 2004 Jezeli te punce z Twojej rekojesci sa takie jak na tej fotce to 100 % jest to pozostalosc po tasaku produkcji z Kligenthal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 15 Czerwiec 2004 Share Napisano 15 Czerwiec 2004 to nie rekojesc od pruskiego tasaka, tylko od tasaka napoleonskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 15 Czerwiec 2004 Share Napisano 15 Czerwiec 2004 To wlasnie miałem na mysli :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marg33 Napisano 15 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2004 Punce u mnie wyglądają identycznie,różnica w liczbie;tak mi się wydawało,że trochę to za duże na prusaka",ale nie jestem w tym szczególnie dobry.Na drugiej stronie jest jescze jakiś znaczek,ale trochę przetarty i nie mogę go dobrze zidentyfikować,coś jakby małe ",ale nie na pewno.Rękojeść została wykopana,niestety nie przeze mnie,ale mnie więcej wiem gdzie a rzeczy napoleońskie czasem się u mnie trafiają.Wielkie dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 15 Czerwiec 2004 Share Napisano 15 Czerwiec 2004 Jeszcze jedno pytanko - czy jestes bardzo przywiązany do tej rękojesci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marg33 Napisano 16 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 16 Czerwiec 2004 Na razie tak,musi nabrać u mnie mocy urzędowej". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
marg33
Szabla czy tasak? Punce:69" K" B" i jeszcze jakiś znaczek na odwrocie.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.