Martino Napisano 9 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2004 1 BAONK.O.P3.KOM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martino Napisano 9 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2004 r.1934 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Wrzesień 2004 Share Napisano 9 Wrzesień 2004 Ja na radzieckich ziemlankach znalazłem ostatnio niemiecką klamerke ze spiłowaną wromką a na jej miejscu wugrawerowaną gwiazdą powszechne też są papierośnice podpisane przez ruskich lub z innymi rysunkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martino Napisano 9 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2004 AA-jeśli możesz to wrzuć jakieś fotki. Z góry dziękuję. Pozdrawiam-Martino Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mp Napisano 9 Wrzesień 2004 Share Napisano 9 Wrzesień 2004 witamskoro mowa juz o samorobkach ,to wpadla mi taka blaszka , jest to prawdo podobnie samorobka niesmiertelnika ruskiego ,(po literach wnioskuje ze ruskiego) spotkal juz sie ktos z takim czyms ?pozdroŁukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Red alf Napisano 9 Wrzesień 2004 Share Napisano 9 Wrzesień 2004 WitamTez kiedys cos takiego kopnalen, ale czy to jest niesmiertelnik ruski to nie mam pojecia, napis slabo pasuje na nazwisko andcra" ewentualnie andira" ale to nic nie znaczy chyba.Pozdrawiam Red alf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxikasek Napisano 10 Wrzesień 2004 Share Napisano 10 Wrzesień 2004 Mi wygląda na Bandura.Co do łuski to albo 57 albo 45 mm. Kalibru 54 ruscy nie mieli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 10 Wrzesień 2004 Share Napisano 10 Wrzesień 2004 czołem panowie!a oto mój fancik dotyczący sztuki okopowej.komplet"kieliszków zrobionych z łusek od flaka. kompletem" do tego jest zapalniczka, a raczej jej mosiężna osłona z wyrytym napisem: Russland 1942, niestety na zdjęciu napis byłby nieczytelny więc je sobie darowałempozdr. wons. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 10 Wrzesień 2004 Share Napisano 10 Wrzesień 2004 mp też myślę że był to rodzaj niesmiertelnika, samoróbki, pewnie napis na blaszce to jego nazwisko albo imie a noszona była jako bransoletka na ręke.Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martino Napisano 4 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2004 Coś dla odświeżenia tematu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martino Napisano 4 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2004 1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martino Napisano 4 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2004 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 4 Grudzień 2004 Share Napisano 4 Grudzień 2004 Dla niedowidzących :) pędzelek(do golenia) zrobiony z niemieckiej łuski 7,92 mm.Martino - nie mogę wejść na Chat niestety....pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martino Napisano 4 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2004 część gilająca :)wykonana prawdopodobnie z końskiego włosia...Pozdro !-Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 4 Grudzień 2004 Share Napisano 4 Grudzień 2004 Wbijaj na ch@t! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MTC Napisano 4 Grudzień 2004 Share Napisano 4 Grudzień 2004 Witam , diabli wiedzą , może to flakonik na kwiatki z napisem Russland 1942" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MTC Napisano 4 Grudzień 2004 Share Napisano 4 Grudzień 2004 Foto całościPozdrawiam MTC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 4 Grudzień 2004 Share Napisano 4 Grudzień 2004 Na carskiej strzelnicy wykopałem podobne jak Martino pędzelki ,bodajże już trzy sztuki - zrobione z łusek 7,62 x 54R Mosin. Część gilająca prawdopodobnie z końskiego włosia :)pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 8 Grudzień 2004 Share Napisano 8 Grudzień 2004 Na pamiątkę powstania Polski roku 1918 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 8 Grudzień 2004 Share Napisano 8 Grudzień 2004 PT. JB. 52 P.P.K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 8 Grudzień 2004 Share Napisano 8 Grudzień 2004 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 8 Grudzień 2004 Share Napisano 8 Grudzień 2004 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 8 Grudzień 2004 Share Napisano 8 Grudzień 2004 Napis brzmi. Pamiątka powstania Polski roku 1918 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zawias Napisano 9 Grudzień 2004 Share Napisano 9 Grudzień 2004 A oto łyżka jaką mam od kumpla. Trafił ją pod Królowym Mostem w ruskich okopach razem z innymi gratami. Ma wydrapane po rosyjsku: Wasia Miasto Suzdal 15/I/ 44 21/I/44Widać również wydrapane drzewko albo jakiś kwiatek a z drugiej strony WAD i jakąś postać którą przez korozje nie widać dokladnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 12 Grudzień 2004 Share Napisano 12 Grudzień 2004 Sowiecka 40 z 1941r. Meinem Liben Martel als Grus aus Rusland 1943 - jakiś romantyczny kochaś się trafił :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.