narcan Napisano 12 Czerwiec 2004 Autor Napisano 12 Czerwiec 2004 właśnie na Disvovery leci program o Adolfie, wg. autorów programu lekarz Hitlera szprycował go amfetaminą a także podobno wojska niemieckie również miały do czynienia z tym narkotykiem, także chyba problem narkomanii istniał również wtedy....
Barnaba Napisano 12 Czerwiec 2004 Napisano 12 Czerwiec 2004 anglicy i amerykanie również stosowli amfe. była dodawana do tzw. żelaznych racji żywnościowych" otwieranych tylko na rozkaz dowódcy.
Maćko Napisano 12 Czerwiec 2004 Napisano 12 Czerwiec 2004 Amerykanie używali tzw.,,POWER POWDER'' :) czyli amfy .
shadee Napisano 12 Czerwiec 2004 Napisano 12 Czerwiec 2004 o ile mi wiadomo to każda armia ma amfe w oprowiantowaniu - coś słyszałem że w polsce jest sześćdziesiątka" - ale tylko tak słyszałem więc moge być w błedziepozdr. shadee
IRONRAT Napisano 12 Czerwiec 2004 Napisano 12 Czerwiec 2004 Piloci US fruwają na amfetaminie. Ci, którzy w afganistanie zbombardowali sojuszników (jeśli dobrze pamiętam, to Kanadyjczyków) zostali oskarżeni o branie prochów. Wtedy wyszło na jaw, że brali tak jak większość ich kolegów w czasie wielogodzinnych misji na rozkaz. Jak się sprawa zakończyła - nie wiem.Ironrat
MK Napisano 12 Czerwiec 2004 Napisano 12 Czerwiec 2004 Właśnie przez amfę :DKolejny dowód, że narkotyki są niebezpieczne. Jakby nie brał, żyłby jeszcze.
Speedy Napisano 13 Czerwiec 2004 Napisano 13 Czerwiec 2004 Ta historia w Afganistanie wyglądała troche inaczej. Nikt tych pilotów nie oskarżał o narkotyki przecież. Gość ewidentnie nie wykonał rozkazu i tłumaczył się własnie tym że był pod wpływem amfetaminy (moim zdaniem absurdalnie).
K.Abt. Napisano 13 Czerwiec 2004 Napisano 13 Czerwiec 2004 Masz rację (MK). Zdecydowanie przedawkował.
bartekl23 Napisano 13 Czerwiec 2004 Napisano 13 Czerwiec 2004 kiedyś też był program o żołnierzach amerykanskich, na których testowano LSD (w Wietnamie). Różnie reagowali.- Ile to 87-8?- YYYYYyyyy... zaraz, 76, nie, nie, chwilkę... :)inni wpadali w paranoję
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.