Skocz do zawartości

byly STARE DOMY, teraz MALE ZLOMY :)

Rekomendowane odpowiedzi

Zeszły tydzień, skup metali kolorowych - radziecka łuska 76 mm z napisami (su ili tank i takie tam), kilka łusek 20 mm od wegierskiej plotki, łuska od ptrd i jeszcze jakaś lotnicza, chyba 23mm WJ. Pewnie jak by poszperał dłuzej to jeszcze z drobnicy coś by sie znalazło.
pozdro

• 1 month later...
Ja szukałem dzisaj w Gdańsku na dwóch złomach, pierwszy jak jedzie się w strone oruni jest na trakcie św. Wojciecha, a drugi na przeróbce. Nic nie udalo mi się znaleśc, poza jedną skrzynką na ammo do jakiegos ruskiego powojenego guna w słabiutkim stanie, troszke spłaszczone i pordzewiałe, zawalone po brzegi śrubkami i bez wieka(więc pewnie i tak nie chcieli by go opchnąć). Czy ktoś z Gdańska może podzielić się wiedzą na którym złomie można cos znaleść:)?

HA HA HA...Najlepsze jest to...,że ja pracuje na składnicy złomu :-).W ciągu dwóch lat znalazłem:
*puszkę od machy p.gaz.
*siakas lufe ale z bagnetem z pierwszej wojenki(totalny szrot)
*Z 20 kg łusek od p.lotniczego działka(nie wiem od jakiego)ale wiem,że ktoś z branży regularnie przynosi kolorki" z wykopków..
*Pare części od granatów,moździerzy(muszę wyłapywać,bo jakby się coś stało w hucie i znajdą taki kawałeczek i dojdą od kogo pochodzi transport.....tragedia dla firmy!!).Najbezpieczniej nie przyjmować..!!!
*Kilka ogniw jakiejś gąsienicy..
*pare ciekawych tasaczków..
No i masę,masę variów...
Pozdro

lufa od ,,flaka,, dwa koła od jakiegoś pojazdu ale jakiego nie wiem..forumowicze też nie mieli pewności od czego..leża w garażu,3 skzynki od amunicji(2 od MG ) 1 puszka niemiecka,hełmy- niemiec pierwszo i drugowojenny, rusek-wszystkie po 1szt. 3 rany rowerów przedwojennych

heheh złomów to było troche i fantow też:)dużo wylecialo z glowy ale pamietam, ze
pucha od machy niemcy ,skrzynka na granaty stan na 5:) z karteczkami farbą:)5zl kosztowala:P,łuski polskie 75mm sporo kielichow od 75mm sie walalo motocykl iż byl wojenny :)to okolice bzdury rzeki:)i jakis szwabski motorek w Łodzi tez sie walał ostatnio pojechalem na złom a tam kurna fajne fanty nowy zlom nowe źródło leża tam
koła z ośą od jakiegoś szwaba oraz 3 szt koł od jakis niemieckich tanków beczka 200 litrow wermachta , dwie bańki na wode niemcy 41 jedna w farbie 90% z napisami druga czyste alu, menazka polska , manierki niemcy saperki różne i jakies tam luski i bzdety :)czy kogoś interesują koła?moze bjar chcesz bańke ale tą gola bo w farbie to ja sobie łykne:)trrzeba tylko ruszyc zad po fanty:)i rozejrzeć sie po złomie:) a taka ciekawostka kolo siebie trafilem na skpuie kiedyś ogniwko od tanka i chelmiszcza ruskoja wojennego :)za 7 zl all:P ma moze ktos jakies polskie menażki?a mam koło niemieckie takie wąskie do pozbycia i ogniwko jakies nie chce ktos?moze wymiana?:)

Ja będąc u rodziny w Zamojskim odwiedziłem tylko jeden złom i trafiłem na hełm polski wz 31 wykop ale była farba oraz pochwę bo bagnetu austryjackiego. Z tego co wiem pojawiały sie tam rózne rzeczy od hełmów do karabinów wykopy ale dogadałem sie i majai zastawiac fanty a kuzynostwo to brać za niewielka kase

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie