bjar_1 Napisano 31 Sierpień 2004 Share Napisano 31 Sierpień 2004 Dziś natomiast kanister WH z 1942 roku. Dalsze fanty w przygotowaniu :)pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berthie Napisano 1 Wrzesień 2004 Share Napisano 1 Wrzesień 2004 Zeszły tydzień, skup metali kolorowych - radziecka łuska 76 mm z napisami (su ili tank i takie tam), kilka łusek 20 mm od wegierskiej plotki, łuska od ptrd i jeszcze jakaś lotnicza, chyba 23mm WJ. Pewnie jak by poszperał dłuzej to jeszcze z drobnicy coś by sie znalazło.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styp Napisano 25 Październik 2004 Share Napisano 25 Październik 2004 Ja szukałem dzisaj w Gdańsku na dwóch złomach, pierwszy jak jedzie się w strone oruni jest na trakcie św. Wojciecha, a drugi na przeróbce. Nic nie udalo mi się znaleśc, poza jedną skrzynką na ammo do jakiegos ruskiego powojenego guna w słabiutkim stanie, troszke spłaszczone i pordzewiałe, zawalone po brzegi śrubkami i bez wieka(więc pewnie i tak nie chcieli by go opchnąć). Czy ktoś z Gdańska może podzielić się wiedzą na którym złomie można cos znaleść:)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hakas Napisano 26 Październik 2004 Share Napisano 26 Październik 2004 Wonsy zamienili karnisterek za skraplacz do maxima w idealnym stanie może coś więcej sami opowiedza. Buraczek w nim paliwko nosił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
searcher Napisano 26 Październik 2004 Share Napisano 26 Październik 2004 HA HA HA...Najlepsze jest to...,że ja pracuje na składnicy złomu :-).W ciągu dwóch lat znalazłem:*puszkę od machy p.gaz.*siakas lufe ale z bagnetem z pierwszej wojenki(totalny szrot)*Z 20 kg łusek od p.lotniczego działka(nie wiem od jakiego)ale wiem,że ktoś z branży regularnie przynosi kolorki" z wykopków..*Pare części od granatów,moździerzy(muszę wyłapywać,bo jakby się coś stało w hucie i znajdą taki kawałeczek i dojdą od kogo pochodzi transport.....tragedia dla firmy!!).Najbezpieczniej nie przyjmować..!!!*Kilka ogniw jakiejś gąsienicy..*pare ciekawych tasaczków..No i masę,masę variów...Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tominml Napisano 26 Październik 2004 Share Napisano 26 Październik 2004 lufa od ,,flaka,, dwa koła od jakiegoś pojazdu ale jakiego nie wiem..forumowicze też nie mieli pewności od czego..leża w garażu,3 skzynki od amunicji(2 od MG ) 1 puszka niemiecka,hełmy- niemiec pierwszo i drugowojenny, rusek-wszystkie po 1szt. 3 rany rowerów przedwojennych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tominml Napisano 26 Październik 2004 Share Napisano 26 Październik 2004 aha..i ok 150 masek gazowych,,słoni,,z nieużywanymi filtrami(ponad 200)które wyrzuciła straż pożarna/ nigdy nie były używane.leżą w piwnicy..może chce ktos jakąś większą ilość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kobieras39 Napisano 29 Październik 2004 Share Napisano 29 Październik 2004 heheh złomów to było troche i fantow też:)dużo wylecialo z glowy ale pamietam, zepucha od machy niemcy ,skrzynka na granaty stan na 5:) z karteczkami farbą:)5zl kosztowala:P,łuski polskie 75mm sporo kielichow od 75mm sie walalo motocykl iż byl wojenny :)to okolice bzdury rzeki:)i jakis szwabski motorek w Łodzi tez sie walał ostatnio pojechalem na złom a tam kurna fajne fanty nowy zlom nowe źródło leża tamkoła z ośą od jakiegoś szwaba oraz 3 szt koł od jakis niemieckich tanków beczka 200 litrow wermachta , dwie bańki na wode niemcy 41 jedna w farbie 90% z napisami druga czyste alu, menazka polska , manierki niemcy saperki różne i jakies tam luski i bzdety :)czy kogoś interesują koła?moze bjar chcesz bańke ale tą gola bo w farbie to ja sobie łykne:)trrzeba tylko ruszyc zad po fanty:)i rozejrzeć sie po złomie:) a taka ciekawostka kolo siebie trafilem na skpuie kiedyś ogniwko od tanka i chelmiszcza ruskoja wojennego :)za 7 zl all:P ma moze ktos jakies polskie menażki?a mam koło niemieckie takie wąskie do pozbycia i ogniwko jakies nie chce ktos?moze wymiana?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ariks Napisano 29 Październik 2004 Share Napisano 29 Październik 2004 Ja będąc u rodziny w Zamojskim odwiedziłem tylko jeden złom i trafiłem na hełm polski wz 31 wykop ale była farba oraz pochwę bo bagnetu austryjackiego. Z tego co wiem pojawiały sie tam rózne rzeczy od hełmów do karabinów wykopy ale dogadałem sie i majai zastawiac fanty a kuzynostwo to brać za niewielka kase Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galicya Napisano 29 Październik 2004 Share Napisano 29 Październik 2004 Witam.To działa!Ceny złomu prowokują rolników do przeglądu swojego obejścia.Na zdjątku sowiecka armata czołgowa - po przejściach frontowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galicya Napisano 29 Październik 2004 Share Napisano 29 Październik 2004 Ujęcie całości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.