bjar_1 Napisano 11 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2004 Zanaleziony w tym domu w którym było pudełko na celownik do rkm wz.28. Średnica tego pojemnika - 90 mm ,wysokość - 190 mm. Zamykanie podobne ,jak przy polskich puszkach na maskę pgaz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 11 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2004 w pokrywce 3 dzirki ,tak jakby od wewnętrznej strony pokrywki było przykręcone coś" ,może jakieś uszczelnienie?Proszę o pomoc w identyfikacji!pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 13 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2004 Kolego - średnica ma 9 cm! Żadna maska by w to nie wlazła! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 13 Czerwiec 2004 Share Napisano 13 Czerwiec 2004 Mam pgazke niemcka ale troszke nizsza -srednicy nie sprawdzalem,,,na przykrywce od wew. strony jest przylutowanane cos powiedzmy na ksztalt nakretki na sloik a do tego ptzymocowany drucik dzialajacy jak sprezynka ,,czyli mozna cos tam przymocowac ( u mnie w tej akretce" byla doslownie nakretka ze sloika tylko ze mniejsza od tej przylutowanej...) znawcy mowia ze to moje to cywilna maska pgaz...a tam na gorze byly na wymiane jakowes szybki zeby sie na okularach" para nie zbierala...nie jestem szpec wiec i fachowym jezykiem nie mowie..ale moze cos w tej Twej masce z cywilki jest:) ...Ty lecisz na dwor ja odpalam Tyskiego Bronka i mecz ogladam,,,,stawiam na Angolow ze Frankom nawalom...choc historycznie jedni drugich warci,,,Sv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 13 Czerwiec 2004 Share Napisano 13 Czerwiec 2004 A teraz, to pudełko na celownik rdzewieje na Kole... Ładnie, to tak? Handlarzu Ty jeden...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 13 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2004 Nie rdzewieje na Kole ,bo wisi nad łóżkiem :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Ściemniaczu ty jeden! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 13 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2004 Ty z dużej of kors! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 13 Czerwiec 2004 Share Napisano 13 Czerwiec 2004 Naprawdę rdzewieje. Już trzeci tydzień chiba. Dlatego pomyślałem, że to ta Twoja ze strichu.Może pojedź na Koło i im pokaż tę (aktualnie) znad łóżka. Nieswojo im się zrobi... (Dziadom, handlarzom cholernym!)A tak na marginesie: wg. mnie, to puszka od herbaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 13 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2004 He he - wisi nad łóżkiem już od miesiąca :) Nie rdzewieje - nasmarowana. A pojemnik chyba rzeczywiście od herbaty.pozdro!bjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saper.17 Napisano 12 Czerwiec 2004 Share Napisano 12 Czerwiec 2004 Witam niejeste pewien ale to jest chyba pierwszo wojenna niemiecka puszka na maske.tu daje link http://gasmasklexikon.com/Page/Start01.htmPozdroSaper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
bjar_1
Zanaleziony w tym domu w którym było pudełko na celownik do rkm wz.28. Średnica tego pojemnika - 90 mm ,wysokość - 190 mm. Zamykanie podobne ,jak przy polskich puszkach na maskę pgaz.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.