Skocz do zawartości

Wrzesień 1939

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 407
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Zwróćcie uwagę na fotce z policjantem na tabliczkę Beutesammelstelle" (punkt zbierania zdobyczy?) i Werkstatt kompanie" (kompania warsztatowa). Czy ten punkt zbierania zdobyczy" to jakieś miejsce składania naszego sprzętu?
Napisano
Witam
Fotka 8 może być zrobiona w Siedlcach.
W tle ruin widać charakterystyczny wysoki budynek.
Zobaczcie na tej stronce http://ping.neostrada.pl/foto/Siedlce/ zdjęcie kościoła garnizonowego, przy innym kierunku patrzenia bedzie wyglądał podobnie.
pozdro
Napisano
Moze spozniona odpowiedz ale ja w kwestii zdjec przedstawionych jako pierwsze przez Bodziu 0000000
Na 75% przedostatnie zdjecie ruin jakiejs ulicy gdzie w tle widac tak jakby wieze/kopule przedstawia miasto Siedlce z kosciolem garnizonowym.Wedlug mnie zdjecie jest zrobione gdzies z okolicy dzisiejszej osiedlowej uliczki Solskiego na rondo z kosciolem garnizonowym.Ta powiedzmy sztyca na koncu kopuly to krzyz , sam ksztalt przypomina cerkiew gdyz wlasnie chyba w latach 1920-1935 zostala cerkiew zaadoptowana na kosciol rzymskokatolicki.
Podkreslam jestem pewien jedynie na 75 procent a moja interpretacja moze byc mylna.
  • 2 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie