suchy ss Napisano 15 Sierpień 2005 Napisano 15 Sierpień 2005 bolas chciałbys zeby zdjecie z Twojimi zwłokami było wystawione na forum?A co najgorszae ja tu widziałem tylko zdjecia zwłok polskich zołnierzy, zadnych zwłok niemieckiego zołnierza:(takie jest moje zdanie i sorki jak Was uraziłem.pozdro:)
bolas Napisano 15 Sierpień 2005 Napisano 15 Sierpień 2005 hmmm a czemu nie ? nie lubię propagandy i zaginania rzeczywistości ... wojna to wojna i śmierć i drastyczne sceny są raczej normalnością wiec nie rozumiem dlaczego miało by się unikać zdjęć poległych czy zniszczeń a pokazywać tylko obrazy triumfu lub chwały tudzież mniej brutalne". od razu mi sie kojarzy takie selekcjonowanie zdjęć z jakimś wyborem co można a czego nie ...
bodziu000000 Napisano 15 Sierpień 2005 Autor Napisano 15 Sierpień 2005 No cóż, dlaczego nie ma zdjęć zwłok niemieckich żołnierzy?Bo to Niemcy robili zdjęcia, i tak jest na wojnie, że fotki pstryka się aby pokazać swoją siłę, swoje wspaniałe wojsko, a nie zwłoki własnych żołnierzy. Spotyka się zdjęcia co najwyżej grobów niemieckich wojaków.A tak w ogóle, to nie zaczynajmy cenzurować forum (oprócz wulgaryzmów), przecież nam wszystkim zależy na prawdzie historycznej, a taka niestety była wojna, chyba, że wzorem Białorusi będziemy pisać własną wersję historii.Nikomu nie chodzi o epatowanie okrucieństwem, tak po prostu było.Z wyrazami szacunku.Bogdan
kolekcj Napisano 15 Sierpień 2005 Napisano 15 Sierpień 2005 Mam albumie polaka służącego w armii Austro-Węgierskiej podczas 1 Wojny Światowej w którym są zdjęcia rozkładających się zwłok żołnierza CK Armii. Także czasem fotografowano też swoich.
polsmol Napisano 16 Sierpień 2005 Napisano 16 Sierpień 2005 Chciałbym czysto technicznie zauważyć, że armia CK była niespójna etnicznie a co za tym idzie trudno powiedzieć kto tam był swój" a kto nie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.