Skocz do zawartości

Wrzesień 1939

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
bolas chciałbys zeby zdjecie z Twojimi zwłokami było wystawione na forum?A co najgorszae ja tu widziałem tylko zdjecia zwłok polskich zołnierzy, zadnych zwłok niemieckiego zołnierza:(takie jest moje zdanie i sorki jak Was uraziłem.

pozdro:)
  • Odpowiedzi 407
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
hmmm a czemu nie ? nie lubię propagandy i zaginania rzeczywistości ... wojna to wojna i śmierć i drastyczne sceny są raczej normalnością wiec nie rozumiem dlaczego miało by się unikać zdjęć poległych czy zniszczeń a pokazywać tylko obrazy triumfu lub chwały tudzież mniej brutalne". od razu mi sie kojarzy takie selekcjonowanie zdjęć z jakimś wyborem co można a czego nie ...
Napisano
No cóż, dlaczego nie ma zdjęć zwłok niemieckich żołnierzy?
Bo to Niemcy robili zdjęcia, i tak jest na wojnie, że fotki pstryka się aby pokazać swoją siłę, swoje wspaniałe wojsko, a nie zwłoki własnych żołnierzy. Spotyka się zdjęcia co najwyżej grobów niemieckich wojaków.
A tak w ogóle, to nie zaczynajmy cenzurować forum (oprócz wulgaryzmów), przecież nam wszystkim zależy na prawdzie historycznej, a taka niestety była wojna, chyba, że wzorem Białorusi będziemy pisać własną wersję historii.
Nikomu nie chodzi o epatowanie okrucieństwem, tak po prostu było.

Z wyrazami szacunku.
Bogdan
Napisano
Mam albumie polaka służącego w armii Austro-Węgierskiej podczas 1 Wojny Światowej w którym są zdjęcia rozkładających się zwłok żołnierza CK Armii. Także czasem fotografowano też swoich.
Napisano
Chciałbym czysto technicznie zauważyć, że armia CK była niespójna etnicznie a co za tym idzie trudno powiedzieć kto tam był swój" a kto nie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie