wiciu_r Napisano 9 Czerwiec 2004 Autor Napisano 9 Czerwiec 2004 Na stryszku znalazłem pudełeczko oznaczone 18 CTX. Z jednej strony zamykany pojemniczek na smar.
wiciu_r Napisano 9 Czerwiec 2004 Autor Napisano 9 Czerwiec 2004 A z drugiej na uchwyty na jakieś farfocle.Leży na tym stryszku jeszcze stara maszyna do szycia Singera więc może to od niej.
Boruta Napisano 9 Czerwiec 2004 Napisano 9 Czerwiec 2004 To to jest podobne do pudełka na przybory do mausera, ale one były stalowe.Pozdro
Frozzer Napisano 9 Czerwiec 2004 Napisano 9 Czerwiec 2004 a to niby jakie jeest jak nie stalowe :)))to pudelko na przybornik do mausera
Frozzer Napisano 9 Czerwiec 2004 Napisano 9 Czerwiec 2004 dopiero teraz zobaczylem temat postu, jednak nie wydaje m isie zeby bylo z mosiadzustawiam na stal
wiciu_r Napisano 9 Czerwiec 2004 Autor Napisano 9 Czerwiec 2004 Faktycznie źle rozpoznałem materiał, całe jest jeszcze brudne a kolor wewnątrz powstał od smaru (czyżby oryginalny smar). Rzeczywiście jest stalowe.
vonadamski Napisano 9 Czerwiec 2004 Napisano 9 Czerwiec 2004 Witam!!!Masz szcześćie że znalazłeś ten przybornik na strzychu bo w ziemi to byś zobaczył jak ta miedż" strasznie rdzewieje. Zazwyczaj nie ma co zbierac ... no raz mi sie udalo go wykopac w ludzkim stanie :)Z powazaniem vonadamski
Frozzer Napisano 9 Czerwiec 2004 Napisano 9 Czerwiec 2004 mi ani razu, wycior ruzancowy caly utleniony, szczoteczki po wyjeciu byly juz bez wlosia, tylko olejarka ladna, bo bakielitowa :D
wiciu_r Napisano 9 Czerwiec 2004 Autor Napisano 9 Czerwiec 2004 Za parę dni wrócę na ten strych, może uda się znaleźć resztę bo drobnicy nie przejrzałem z braku czasu.Czy można to czyścić delikatną mosiężną szczotką drucianą ?
bjar_1 Napisano 9 Czerwiec 2004 Napisano 9 Czerwiec 2004 Zgadza się - te pudełka z reguły agonalnie się zachowują w ziemi. Na szczęście mam strychowca z kompletem popierdółek i oryginalnym germańskim wojennym smarem :)pzdrbjar_1
Pytanie
wiciu_r
Na stryszku znalazłem pudełeczko oznaczone 18 CTX. Z jednej strony zamykany pojemniczek na smar.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.