Gunship! Napisano 7 Czerwiec 2004 Autor Napisano 7 Czerwiec 2004 Hej. Mam pytanko. Czy ktoś z was sprawdzał teren pomiędzy stacjami PKP Pabianice i Chechło( wzdłuż torów kolejowych)?Mam informacje ze w czasie wojny ezydował" na tym odcinku jakiś oddział Włochów - rezydowali dosyc długo - moze cos zostawili?? Tak gdybam tylko :)Gunship
wicja1 Napisano 8 Czerwiec 2004 Napisano 8 Czerwiec 2004 Pierwszy raz słyszę o Włochach pod Chechłem.Ale też nigdy się tym nie interesowałem.Nie słyszałem też by ktoś tam szukał.Ale jeśli chcesz,podam Ci namiar na kolegę Żwirka,znanego znawcę militarnej przeszłości Pabianic.Pozdrawiam,wicja1
Gunship! Napisano 8 Czerwiec 2004 Autor Napisano 8 Czerwiec 2004 Z checia wezme namiar. Sam nie mam czasu teraz szukac ale z checia z nim pogawedze.PozdrawiamGunship
bolas Napisano 8 Czerwiec 2004 Napisano 8 Czerwiec 2004 tereny pd chechłem są przetrzepane mocno z racji małej bitewki jaka tam stoczyły jednostki 2 i 28 DP 7 czy 8 wrzesnia 1939. rozbito tam 72 pp i mocno sie skrwawił 15pp -moi koledzy jezdza tam co tydzien prawie, a innych ekip tez mnostwo spotykaja ... :) a o włochach nie słyszałem :) chociaz jest tam jakas pizzeria to moze jacys sie osiedlili ...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.