Skocz do zawartości

Do uzytkowników SPECTRUM XLT

Mirass

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam serdecznie.
Mam takie pytanie do uzytkowników Spectrum XLT.
N aprogramie Monety i Bizuteria wykrywacz słabo eliminuje żelazo.
Słabo dyskryminowane są duże skorodowane elementy stalowe (części garnków, fajerki od pieca itp.) Czy jest to normalne - chyba raczej nie. Czy uwas też cos takiego wystepuje, jeżeli tak jak sobie z tym radzicie.

Mirass
Napisano
Ja sobie radzę w ten sposób, że... nie korzystam z tego programu w ogóle. Dyskryminacja w nim jest jakoś dziwnie ustawiona, np. miedzianych monetek 1 fenigowych mój sprzęt nie znajduje!!!
Już o wiele lepszy jest RELIC - tu żadnej monetki nie przegapisz (denarków nie wyłączając).
Ja biegam na podkręconym" RELIC-u, tzn. czułość w trybach statycznym i dynamicznym jest podkręcona aż do granic stabilności. I przynosi to wymierne efekty :-) wiele fantów znajduję na naprawdę poważnych głębokościach.
A standardowy program na monetki oraz biżuterię jest dostosowany do zupełnie innych warunków terenowych występujących w USA. Moim zdaniem nie warto sobie nim zawracać głowy.
Napisano
aby nie kopać dużych stalowych... należy wziąć jeszcze pod uwagę interpretację słupków na ekranie - to o czym piszesz jest specyficznie słupkowane",
Napisano
Dzięki za odpowiedz.
Zadałem to pytanie bo miałem przypuszczenia, że sprzęcik mi padł.
Głownie uzywam również relic, mam tez zdefinioany programik Pole,
Jego opis już gdzieś podawałem.
Dzisiaj ruszam na rubieże wschodnie, mam namieżoną starą knajpe zydowską spalona w 44.
O ofektach nie opmieszkam powiadomic.

Mirass
  • 2 weeks later...
Napisano
Chaj! ;)
Oto porownanie dyskryminacji dla programow.
Cala skala -95 do 95

Dyskryminacja:
COIN: -95 do 9 oraz 28-49 oraz 95
COIN / JEWELERY: -95 do -31 oraz 0-7
RELIC: -95 do -30

Widac wyraznie ze coin dyskryminuje dodatkowo niektore plusowe wartosci czyli 28-49

Dzialam ostatnio bez dyskryminacji bo wszystko mnie interesuje (a smieci malo) i mam uastaione ACCEPT na -95 do 95

Mam sprzet od niedawna i na poczatku czulem sie nieswoja - teraz jak ryba w wodzie - to nie nowa wiadomosc ze do sprzetu trzeba sie przyzwyczaic.
  • 3 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie