Skocz do zawartości

piwo poszukiwaczy

sanshin

Rekomendowane odpowiedzi

Jakis czas temu odkryłem w Championie Brok'a" .... i od tego czasu nie pije nic innego:) 1.95 za tak pyszne piwko to sie chyba opłaca. A w Carefour'rze jest po 1.75:) A piwko SKARB!! Kto pił to wie o co łazi, kto nie to niech spróbuje:)

• Odpowiedzi 373
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 3 years later...
Wszystkie krajowe;) kiedyś będąc nad morzem na Wyspie Sobieszewskiej piłem jakieś niepasteryzowane, prosto z browaru regionalne B.K. chyba? nazwy nie pamiętam ale było bardzo dobre, czasem wspomniany trunek Starej Gwardii - Komandos;)

PZDR

Hebda proszę Cie , nie kalecz...:) gingers to przeciez napój piwopodobny dla dziewczyn :)

Dla mnie liczy się tylko Zygmunt (Królewskie) i to tylko butelkowy , jeśli brak to tez bardzo ok.jest Perła Export , a podczas uprawiania turystyki zawodowej to staram się do obiadku w hotelu szrpnąć cos regionalnego :D

I kiedyś byo cos takiego co się zwało Cytrynówka i Pomarańczówka. Coś w rodzaju nalewki, chociaż z nalewką niewiele miały wspólnego ,butelka 1L przypominająca kształtem Ptysia kosztowała cos ok 5 czy 6 blach :)

W sumie dziś wszystkie te piwa to napoje piwnopodobne, kiedyś to były piwa. Szkoda, że nie będe miał okazji już spróbować czegoś z browaru Haberbuscha, ale na pocieszenie wznowiono produkcję polskiej przedwojennej wódki JB Baczewski (podobno wg tej samej receptury) szkoda tylko, że produkowana w Austrii:/

http://pl.wikipedia.org/wiki/J%C3%B3zef_Baczewski

PZDR

Ehhh... Perłka i dawne studenckie czasy... Był jeszcze Zwierzyniec, nie wiem czy jeszcze jest, dawno nie widziałem.

Obecnie smakuję w różnych wynalazkach, ostatnio ukraińskie Obołoń, szczególnie białe. Również niezłe są wszelkiej maści Ciechany.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie