ubenfurer Napisano 1 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2004 Proszę o identyfikację, co to jest i gdzie była takowa blaszka noszona.Znaleziona przy okopie 0.5 metra od sterty łusek.Wymiary-----38mm/55mm.Dzięki z góry za identyfikację..Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 1 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2004 Proszę o identyfikację, co to jest i gdzie była takowa blaszka noszona.Znaleziona przy okopie 0.5 metra od sterty łusek.Wymiary-----38mm/55mm.Dzięki z góry za identyfikację..Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 1 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2004 next fotka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 1 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2004 next fotka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 6 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2004 Tak tylko mam dużo znajomych w policji i dowódców jednostek w stopniach pułkownika itd....:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 1 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2004 Czyżby nikt nie trafił takiego wykopaliska???Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 6 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2004 Prowadzę współpracę z pułkownikiem w sprawach wykopaliskowych >:)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pioterek Napisano 1 Czerwiec 2004 Share Napisano 1 Czerwiec 2004 Witam!Jest to fragment etui na pudełko zapałek:) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonadamski Napisano 3 Czerwiec 2004 Share Napisano 3 Czerwiec 2004 Witam!!!Jeżeli zostało zgniecione to powinienes znalesc 3 blaszki. Jedną tą którą maszdrugą tych samych rozmiarów bez facjaty niemieckiej i trzecia wąska o wysokości tej samej co poprzednie ... oj tam przypasuj tą blaszkę do pudełka zapałek to bedziesz wiedział jak to wyglądało :)Sadze ze reszta tez tam powinna byc!Z powazaniem vonadamski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 2 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2004 Dzięki za info.Myślałem że będzie to coś wartościowsze znalezisko narazie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 1 Czerwiec 2004 Share Napisano 1 Czerwiec 2004 Dokładnie, etui na zapałki WH. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonadamski Napisano 2 Czerwiec 2004 Share Napisano 2 Czerwiec 2004 Witam!!!Ostatnio jakis wysyp tych etui :)Masz dodatkowe elementy do tej blaszki?Z powazaniem vonadamski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 3 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2004 dzięko kolo.Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 3 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2004 Niem znalazłem reszty.Nie wiem jak to cacko w całości wyglądało.Trafiłem 2 sztuki 0 ok.100m obok siebie przy stercie łusek chyba zrobili sobie przerwę na fajka podczas prucia z MG i w stresie pudełko upadło a jak wyskakiwał z okopu to je zgniótł butem i tylko została ta blaszka i nieśmiertelnik z kolorową wstążeczką zawiązaną na kokardkę(pewnie od dziewczyny)wszystko zapakowane w pokrowcu skurzanym dobrze zachowonym.Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HEXENGRUND Napisano 4 Czerwiec 2004 Share Napisano 4 Czerwiec 2004 Ja jakiś czas temu znalazłem etui na zapałki dla SS ale w strasznym stanie i w dwóch częsciach, tak że przykleiłem je do pudełka od zapałek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 4 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2004 Pokopie sobie jakiś czas i może też mi sie uda trafić całe pudełeczko.Niezle znaleźiska.Jutro od rana ruszam na wykopki ,tylko muszę coś żonie delikatnie ściemnić bo mnie nie puści a dostałem cynk gdzie się znajdują skrzynie z bronią.Nieźle co??Koleś wskaże miejsce i do dzieła.Nie mogę się doczekać rana.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 9 Czerwiec 2004 Share Napisano 9 Czerwiec 2004 Pudełeczko z kolekcji kolegi.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saper gda Napisano 3 Czerwiec 2004 Share Napisano 3 Czerwiec 2004 a wygląda to tak pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
ubenfurer
Proszę o identyfikację, co to jest i gdzie była takowa blaszka noszona.Znaleziona przy okopie 0.5 metra od sterty łusek.Wymiary-----38mm/55mm.Dzięki z góry za identyfikację..Pozdr.
19 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.