Gunship! Napisano 31 Maj 2004 Autor Napisano 31 Maj 2004 Hej. Własnie wróciłem z wypadu z uczelni w teren. Przy okazji zachaczylismy 3 dni o Łebe. Kwaterowalismy na terenie Rąbki w ośrodku Portus nad jeziorem. W trakcie spaceru" ;) po lesie znalazłem z kumplami kilka ruin ( na wysokości ośrodka Portus - w połowie drogi od ośrodka do plaży). Pstryknąłem kilka fotek wiec moze ktoś coś mi o nich powie. Leżą poza terenem SPN - w pierwszym pasie wydm. Obiektów jest kilka.Oto ich zdjęcia:ten pierwszy wygląda na jakis zbiornik żelbetowej konstrukcji - ale ktos go odkopywał. W jego wnętrzu były wybiałkowane sciany - ogolnie dosyc czysto. Na dnie tej konstrukcji biegł w poprzek rowek prostokątny o głębokosci ok 20 cmm podobnej szerokości.
Gunship! Napisano 31 Maj 2004 Autor Napisano 31 Maj 2004 takich naliszyłem z 5 z czego jeden jedynie z zarwanym stropem. wszystkie wkopane w wydme.3 wyglądają na wysadzone.
Gunship! Napisano 31 Maj 2004 Autor Napisano 31 Maj 2004 budynek nie ma zbyt grubych ścian i posiada małe okna.
Gunship! Napisano 31 Maj 2004 Autor Napisano 31 Maj 2004 widok z wnętrza" na wejscie. Szerokość wejscia około 2,5- 3,5 m.
Gunship! Napisano 31 Maj 2004 Autor Napisano 31 Maj 2004 ej no nie mówcie ze nikt nie wie co to jest :D
Gunship! Napisano 31 Maj 2004 Autor Napisano 31 Maj 2004 To jezeli wiecie, czemu mi nie wytlumaczycie?? Jezeli to juz było to powiedzcie gdzie mam szukac ;)
Gunship! Napisano 5 Czerwiec 2004 Autor Napisano 5 Czerwiec 2004 Hmm czyli to wy grzebiecie na tamtej miejscówce?? :)Jak przyszedłem dzień po dniu to część rzeczy była już rozkopana :P
jacek1 Napisano 9 Czerwiec 2004 Napisano 9 Czerwiec 2004 Czy te betonowe owalne obiekty mają 5m średnicy i 8-10m głębokości, może ślady mocowania wewnątrz mniejszych obiektów?Jacek
Gunship! Napisano 9 Czerwiec 2004 Autor Napisano 9 Czerwiec 2004 Nie sa mniejszych rozmiarów - najwyzej 3m głębokości.Średnica 1,5-2,5 m. Jedyne slady to slady drabinki.Gunship
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.