SP17 Napisano 29 Maj 2004 Autor Share Napisano 29 Maj 2004 Jest to typowy mauzerek ale bicie mniej typowe. No właśnie jakie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 29 Maj 2004 Share Napisano 29 Maj 2004 Jest to oznaczenie stosowane przez jugosławiańską fabrykę w Kragujevacu. (chyba Vojna Tehnicka Zavod Kragujevac)Jest o tym m.in. na stronce Jaro.Też mam taką - w jednym miejscu wychodzi kawał Europy: czechosłowackie, Jugosławia, Polska, Niemcy z kodami P i literowymi. Już im się ammo kończyło to kombinowali.Hmmm... aryjski idealny perfekcyjny nabój obok słowiańskiego, barbarzyńskiego polskiego Norblina!!!Toż to obraza! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 30 Maj 2004 Share Napisano 30 Maj 2004 Dokładnie MK! :)U mnie natomiast 90% łusek to czeskie 'Z 1938 X'. Widać ,że towaru mieli sporo skoro walili tym nawet w styczniu '45 r.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gutek Napisano 30 Maj 2004 Share Napisano 30 Maj 2004 Kiedyś trafiłem na odcinek taśmy w którym było kilka pocisków różnych producentów a najbardziej to zaskoczyły mnie pociski polskiej produkcji i trafił sie nawet jeden rumuński Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SP17 Napisano 30 Maj 2004 Autor Share Napisano 30 Maj 2004 Dzięki za odpowiedź. Były tam jeszcze czeskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szefo Napisano 30 Maj 2004 Share Napisano 30 Maj 2004 też mi się ostatnio trafiła jugosłowiańska, była wśród kilkunastu czeskich, tak jak u bjara X1938pozdrSzefo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gutek Napisano 30 Maj 2004 Share Napisano 30 Maj 2004 najczęściej spotykane przeze mnie łuski to właśnie są produkcji czeskiej " i SB" mogę powiedzieć ze stanowią prawie 99% wszystkich znalezionych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
SP17
Jest to typowy mauzerek ale bicie mniej typowe. No właśnie jakie?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.