kudi Napisano 27 Maj 2004 Autor Napisano 27 Maj 2004 czescdzis (27 maja) o 18 w Teatrze Zydowskim w Warszawie bedzie spotkanie z Peterem Malkinem, szefem komorki ktora dorwala Eichmanna w Ameryce Poludniowej.Warszawiacy maja wiec okazje zeby spotkac sie z facetem, zadac pare pytan i kupic jego ksiazke.do zobaczenia :)pozdrrobert_kudelski
kudi Napisano 27 Maj 2004 Autor Napisano 27 Maj 2004 po to tam ide :)ostatnio mozna sie zaciagnac... :Dfajne spotkanie moze byc... ciekawe jakie info mieli o innych zbrodniarzach?pozdrrobert_kudelski
Grzesio Napisano 27 Maj 2004 Napisano 27 Maj 2004 W końcu przydałoby się publicznie obalić mit, jakoby Eichmanna wytropił Wiesenthal - ropowszechniany przez samego zainteresowanego, który, zdaje się, twierdził kilka dni przed 'aresztowaniem' Eichmanna przez Mosad, że Eichmann przebywa na Dalekim Wschodzie. :-P
past Napisano 27 Maj 2004 Napisano 27 Maj 2004 kudi może mała relacja, a zaciąg jest na stronie internetowej, nawet hebrajskiego nie trzeba znać wystarczy angielski ;-))
kudi Napisano 27 Maj 2004 Autor Napisano 27 Maj 2004 past, pewnie pary wiecej nie pusci niz mozna przeczytac w ksiazce :) popytam bo mnie pare spraw interesuje...ciekawe czy slyszeli cos w Ameryce Pld. o bormannie, mengele... i innych bydlakach. jakos mi sie nie chce wierzyc ze tylko eichmann im sie trafil.opowiem jak bylo... pozdrrobert_kudelski
iglanadon Napisano 27 Maj 2004 Napisano 27 Maj 2004 jak oglądam relacje z tego co się teraz dzieje w Izraelu to myslę że sporo się od niego nauczyli
past Napisano 27 Maj 2004 Napisano 27 Maj 2004 Kudi specjalnie dla ciebie :-))http://www.mossad.gov.il/Mohr
kudi Napisano 27 Maj 2004 Autor Napisano 27 Maj 2004 ile razy mozna sie zapisywac :)wlasnie wrocilem ze spotkania... moglo byc lepiej, ale coz. troche przegadane, malo o interesujacych sprawach. mam ksiazke z podpisem i kilka zdjec tez zrobilem.facet zajmowal sie tylko sprawa eichmanna. byl specem od owczesnego antyterroryzmu, a nie lowca zbrodniarzy. wiedzial ze byly polowania na innych nazistow ale nie bral w nich udzialu. jego relacja z faktu dorwania eichmanna jest jednak niesamowita. nie wiem czy wiecie ale od jakiegos czasu trawa ostatnia fala ujawniania zbrodniarzy, odpowiedzialnych za mord na Zydach... to fajna sprawa ze dranie do ostatniej chwili swojego zycia nie moga zyc spokojnie bo nawet po 50 latach moze sie o nich upomniec sprawiedliwosc.P.S.mam nagrane cale spotkanie w formacie mp3.jest jednak w oryginale czyli po angielsku.jesli ktos naprawde by bardzo chcial posluchac to udostepnie.pozdrrobert_kudelski
Grendel Napisano 27 Maj 2004 Napisano 27 Maj 2004 Kudi,Z dzika przyjemoscia poslucham.PozdrowieniaGrendel
kudi Napisano 28 Maj 2004 Autor Napisano 28 Maj 2004 plik zasadniczy ma ok 60 MB...moze go gdzies umieszcze i podam Ci link...pozdrrobert_kudelski
kudi Napisano 28 Maj 2004 Autor Napisano 28 Maj 2004 czescto moze zrobimy tak ze w niedziele wrzuce ten plik do siebie na strone i tam zamieszcze link do pobrania pliku.pozdrrobert_kudelski
Monti Napisano 28 Maj 2004 Napisano 28 Maj 2004 Kudi podrzyć mi na maila adres na swoją stronkepozdrawiamMonti
kudi Napisano 30 Maj 2004 Autor Napisano 30 Maj 2004 czescwrzucilem plik na http://www.eksplorator.os.pl/malkin.htm61 MB, rozmowa w jezyku angielskim (choc tlumaczenie i tak bylo raczej srednie).troche sie bedzie ciagnac.pozdrrobert_kudelski
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.