Skocz do zawartości

Spotkanie z Peterem Malkinem, człowiekiem który dorwał Eichmanna

kudi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
czesc
dzis (27 maja) o 18 w Teatrze Zydowskim w Warszawie bedzie spotkanie z Peterem Malkinem, szefem komorki ktora dorwala Eichmanna w Ameryce Poludniowej.
Warszawiacy maja wiec okazje zeby spotkac sie z facetem, zadac pare pytan i kupic jego ksiazke.
do zobaczenia :)

pozdr
robert_kudelski
Napisano
Pewnie Mosad też będzie ;-)).
Pozdro
Napisano
po to tam ide :)
ostatnio mozna sie zaciagnac... :D

fajne spotkanie moze byc... ciekawe jakie info mieli o innych zbrodniarzach?

pozdr
robert_kudelski
Napisano
W końcu przydałoby się publicznie obalić mit, jakoby Eichmanna wytropił Wiesenthal - ropowszechniany przez samego zainteresowanego, który, zdaje się, twierdził kilka dni przed 'aresztowaniem' Eichmanna przez Mosad, że Eichmann przebywa na Dalekim Wschodzie. :-P
Napisano
kudi może mała relacja,
a zaciąg jest na stronie internetowej, nawet hebrajskiego nie trzeba znać wystarczy angielski ;-))
Napisano
past, pewnie pary wiecej nie pusci niz mozna przeczytac w ksiazce :)
popytam bo mnie pare spraw interesuje...
ciekawe czy slyszeli cos w Ameryce Pld. o bormannie, mengele... i innych bydlakach. jakos mi sie nie chce wierzyc ze tylko eichmann im sie trafil.
opowiem jak bylo...

pozdr
robert_kudelski
Napisano
ile razy mozna sie zapisywac :)
wlasnie wrocilem ze spotkania... moglo byc lepiej, ale coz. troche przegadane, malo o interesujacych sprawach. mam ksiazke z podpisem i kilka zdjec tez zrobilem.
facet zajmowal sie tylko sprawa eichmanna. byl specem od owczesnego antyterroryzmu, a nie lowca zbrodniarzy. wiedzial ze byly polowania na innych nazistow ale nie bral w nich udzialu.
jego relacja z faktu dorwania eichmanna jest jednak niesamowita.

nie wiem czy wiecie ale od jakiegos czasu trawa ostatnia fala ujawniania zbrodniarzy, odpowiedzialnych za mord na Zydach... to fajna sprawa ze dranie do ostatniej chwili swojego zycia nie moga zyc spokojnie bo nawet po 50 latach moze sie o nich upomniec sprawiedliwosc.

P.S.
mam nagrane cale spotkanie w formacie mp3.
jest jednak w oryginale czyli po angielsku.
jesli ktos naprawde by bardzo chcial posluchac to udostepnie.

pozdr
robert_kudelski
Napisano
plik zasadniczy ma ok 60 MB...
moze go gdzies umieszcze i podam Ci link...

pozdr
robert_kudelski
Napisano
czesc
to moze zrobimy tak ze w niedziele wrzuce ten plik do siebie na strone i tam zamieszcze link do pobrania pliku.

pozdr
robert_kudelski
Napisano
czesc
wrzucilem plik na http://www.eksplorator.os.pl/malkin.htm
61 MB, rozmowa w jezyku angielskim (choc tlumaczenie i tak bylo raczej srednie).
troche sie bedzie ciagnac.

pozdr
robert_kudelski

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie