bjar_1 Napisano 24 Maj 2004 Autor Napisano 24 Maj 2004 Medal jak na fotce - wstążka zielono-czerwona ,w krzyżu krzyż jakby słowacki stojący na koronie
bjar_1 Napisano 24 Maj 2004 Autor Napisano 24 Maj 2004 (tył)w krzyżu dewiza SI.DEUS.PRO.NOBIS.QUIS.CONTRA.NOS.1922"Co znaczy chyba Jeśli Bóg z nami to któż przeciwko nam"Proszę o jego identyfikację!!!pzdrbjar_1
feeder Napisano 25 Maj 2004 Napisano 25 Maj 2004 Ten motyw na środku przypomina symbol z Königlich ungarischer St. Stephans-Orden - Królewskiego węgierskiego orderu świętego Stefana. Kształt pudełka też jest C.K. - więc może to coś węgierskiego?
bjar_1 Napisano 25 Maj 2004 Autor Napisano 25 Maj 2004 Nie mam pojęcia co to jest - medal jest kolegi i w latach szkolnych kolega przyniósł tomu do szkoły za flaszkę".Macie jakieś pomysły co to tego medalu?pzdrbjar_1
Monti Napisano 5 Czerwiec 2004 Napisano 5 Czerwiec 2004 http://www.austro-hungarian-army.co.uk/decorat.htmNa tej stronie(3 od góry)jest medal św Stefana,ale trochę inny.Ma bardziej łukowate zakończenia.pozdrawiammonti
Monti Napisano 5 Czerwiec 2004 Napisano 5 Czerwiec 2004 Być może ten co masz jest współczesny ???pozdrawiamMonti
Monti Napisano 5 Czerwiec 2004 Napisano 5 Czerwiec 2004 http://mirkopl.tripod.com/sv_stjepan.htmi jeszcze jeden link
Martino Napisano 4 Czerwiec 2004 Napisano 4 Czerwiec 2004 Naprawdę nikt nie wie ??????????????Ooo Sw.Stefanie wspomóż łaską i oświeć Szanownych Forumowiczów,których podobnie jak i jednego z synów pewnego stoczniowca z Gdańska dotknęła chyba pomroczność jasna...:))))Ja też nie wiem a bardzo chcę wiedzieć bo to mój medal :)Pozdrawiam-Marcin
Martino Napisano 5 Czerwiec 2004 Napisano 5 Czerwiec 2004 Monti-Wielkie Dzięki za pomoc ! Wydaje mi się,że ocena wieku mojego krzyża na podstawie widniejącej na nim daty -1922- może być akurat w tym przypadku jak najbardziej słuszna.Ma zdecydowanie mniej bajerów w porównaniu z medalami,których fotki umieściłeś, ale sam symbol krzyża jest identyczny.Jeżeli jeszcze coś wpadnie Ci do głowy to pisz.Z góry dziękuję !Pozdrawiam-Marcin
bjar_1 Napisano 4 Czerwiec 2004 Autor Napisano 4 Czerwiec 2004 Tak...jest to medal bardzo rzadko spotykany ,nadawany za zachlanie pały na placu chwalebnego boju :) Nie no Marcin ,nie męcz ludzi - przecież widzisz ,że nic nie wiedzą :DpzdrFreiwillige Crew!
bjar_1 Napisano 5 Czerwiec 2004 Autor Napisano 5 Czerwiec 2004 No i masz ten swój medal! Nie będziesz już mi truł Michał a po co to. A jak to i dlaczego" ;D Nie no - gratulacje!pzdrbjar_1 Grupa poszukiwawcza im. 698 Pułku Grenadierów"
Martino Napisano 4 Czerwiec 2004 Napisano 4 Czerwiec 2004 Masz rację Bjar-kompletna kaplica :)Może to jest jedyny egzemplarz-prototyp ? :)Już wiem co to jest ! To nie może być nic innego jak tylko podrób...-chyba nie muszę kończyć :)Pozdro&Nara
Pytanie
bjar_1
Medal jak na fotce - wstążka zielono-czerwona ,w krzyżu krzyż jakby słowacki stojący na koronie
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.