Skocz do zawartości

Złomiarze w akcji

HUBERTUS 1656

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Moze to stary kocioł" do wypalania wegla drzewnego? ;-)
pzdr
Napisano
Witam
Tam gdzie jest ten gość"-po prawej stronie,element dziwnie przypomina mnie osłonę od Panzer IV...
Pozdrawiam
Napisano
Ja nie wiem ,ale to bliżej kolesia wygląda mi na wieżyczkę czołgową - Pz.Kpfw.III chyba. A ogólnie może jest to jakiś bunkierek z czołgową wieżyczką...? Wiadomo w jakim to mieście?

pzdr

bjar_1
Napisano
na poczatku myslalem ze to jakas kupa zlomu i tyle, ale po poscie biara tez zaczalem widziec w tym elementy panzerturma.

a mzoe po prostu widze t oco chce (albo raczej czego nei chce widziec)
Napisano
No ja myślałem o jakimś fragmencie parowozu :) ale popatrzyłem i stawiammimo wszystko na Panzerturma jakiegoś typu...
Napisano
No, tylko że wg. dokumentów takich panzerturmów nie było..... Niestety, nie funkcjonowało to tak, że wsadzali wieżę od byle czego na jakąkolwiek podstawę i już mieli bunkier z wieżą czołgu.

pzdr
Napisano
wydaje m isie ze gdzies czytalem, ze oprocz wiez od panter wsadzano tez wieze od pzIV, jakies nadmiary produkcyjne czy cos, wiecej wiez a mniej podwozi itp to wykozystywano jak sie dalo
Napisano
Tak, ale na stalowym pudle lub szkielecie była tylko wieża od Pantery. Inne wieże mogły być montowane na schronach betonowych lub drewnianych, ale w tym celu miały jedynie zamontowaną płaską blachę podstawy, która była przykręcana do schronu. Mogła mieć kształt najczęściej ośmiokątny, w niektórych przypadkach była to płaska blacha z kadłuba czołgu, wycięta / odkręcona z czołgu wraz z wieżą.

pzdr.
Napisano

Witam,

Hmm, a może wszyscy dopatrują się w tym złomie tego czego bardzo chcą ? Pracuje podudzona wyobraźnia :-))

Proszę zauważyć, że na skrzyni jest zbyt wiele wystających elementów jak na element mający być wkopanym w ziemię - widać uchwyty, zaczepy itp. Ponadto jest tam coś co może wskazywać na niemilitarne przeznaczenie - zaznaczyłem to kółkiem. Wygląda to jak kolejowy zderzak, a całość może być po prostu tendrem od niewielkiej lokomotywki parowej tyle, że pozbawionym wózka trakcyjnego.

Alkali

Napisano
Nie no ja w wieku 10-15 lat to byłem pasjonatem kolei :) ,nie ma tam pod spodem żadnych elementów na których mogłyby się trzymać osie ,pozatym blacha wygląda na cieniutką... Może to jakiś keson?
Napisano
wydaje mi sie iż nie jest to nawet zbyt ciężkie zwróćcie uwagę na hak za pomocą którego to COS wyciągają napewno nie wytrzymałby ciężaru większego niż 1 tona no może góra 2 tony
pozdrowienia

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie