Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
15 Pułk Artylerii Przeciwlotniczej JW 4808 Gołdap. Jesień 1986-88. Mechanik w Wojskowym Kole Motoryzacyjnym. Niesamowita fucha, 179 dni w domu. Wóda ze strażakami do totalnego zmęczenia organizmu w lecie 1988. Szefem WKMot. był chorąży Giełażys. Oj miał ciężki żywot chłopina. Takich wczasów nie miałem i miał nie będę.
  • Odpowiedzi 687
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
widzę, że jestem trzeci z tej jednostki:
JW 4101
Jesień 1994-1997 rok
1 Batalion Szturmowy ( w trakcie służby rozbudowany do pułku 1 Pułk Specjalny Komandosów" Lubliniec
Zwiadowca - miner.
Napisano
Nadwiślańskie jednostki (już ich nie ma więc pod pewnym względem już są historyczne cha,cha).Raducz-unitarka,Warszawa-Podchorążych i Emów koło Otwocka.Wiosna 93-jesień 94r.Fajnie było i wesoło.Pozdrawiam
  • 3 weeks later...
Napisano
Do Darek 419 .Czy na KST szefem kompani za twoich czasow byl jeszcze chor.szt Wojcieszak ps.Kaszub.Ja sluzylem Babie Doly 1983-1985.na KST-PRS ps.Rochas.
Pozdrawiam.
Napisano
Szkolka podoficerska wojsk artylerii w Toruniu ,liniowka to Orzysz ( jesien 2000/2001 ) d-ca 122mm haubicy samobieznej 2S1 Gozdzik.
pozdro wszystkich Jesionow !!!!!!!!!!
Napisano
wsowopl Koszalin, u gen. Niedka i kpt Szołtysika w SPR.
I - VIII 1983 - braniewski cyrk czyli JW 3737, bateria dowodzenia,
55 elbląski p.z. 16 ursztynowa" DPanc, która dowodził dla 1 - szej gwaiazdki słynny późniejszy szef WSI gen. M.Sobolewski
Napisano
Faaaaajnie, ja nie przewiduję na razie zdjąć munduru... :)
Od szeregowego do chorążego w Straży Granicznej... na granicy oczywiście... :)))
Napisano
Jesień 03/04 364 dni najpierw 3 Kompania Saperów w Chełmie jako radiotelefonista-zwiadowca przez 10 miechów a póżniej 21 kompania saperów w Rzeszowie gdyby wysyłali was do kompani saperów do rzeszowa do macie prze... stalownia aż strach
Napisano
Mińsk Mazowiecki, zima 82-szkółka potem oddz. Rzeszów na Dąbrowskiego ostatnie dwa miesiące w Hrubieszowie za karę.
Może ktoś jest po Mińsku albo był w Rzeszowie na Dąbrowskiego
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
Napisano
Unitarka TSWL-Zamość,wiosna 91. Potem Warszawa 103pułk lotnictwa NJW MSW do jesień 92. To tam gdzie są teraz sądy grodzkie dla Warszawy na ul.A.Kocjana. CIEKAWOSTKA: 5 miechów po wyjściu do cywila,przysłali list gratulacyjny do rodziców. Sumienie ich gryzło za WSGB w 92 czy co?