romkol Napisano 19 Listopad 2006 Share Napisano 19 Listopad 2006 jw 3981 obrona przeciwlotnicza wiosna 89-90r Łunowo koło Międzyzdrojów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek1sz Napisano 23 Listopad 2006 Share Napisano 23 Listopad 2006 Służyłem w Debrznie w 1984-86 jesień + dosługa a wcześniej COSSTWL na 9 kompani u Kajka i Markiela. Debrzno w II eskadrze.Bardzo przykro ,że jednostkę rozwiązali i lotnisko niszczeje.Jeszcze trudniej znaleść w necie wiadomości o debrznie a odnalezienie kolegów lub znajomych graniczy z cudem.W pamięci pozostaje Jacenty Gozdera szef wszystkich szefów.Oraz nie zapomniany major Bojaryn, facet jako nasz dowódca bardzo dobry.gdyby ktoś miał jakieś wiadomości to proszę przesłać na emila.pozdrawiam wszystkich a najserdeczniej klucz radio.marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek1sz Napisano 23 Listopad 2006 Share Napisano 23 Listopad 2006 Służyłem w Debrznie w 1984-86 jesień + dosługa a wcześniej COSSTWL na 9 kompani u Kajka i Markiela. Debrzno w II eskadrze.Bardzo przykro ,że jednostkę rozwiązali i lotnisko niszczeje.Jeszcze trudniej znaleść w necie wiadomości o debrznie a odnalezienie kolegów lub znajomych graniczy z cudem.W pamięci pozostaje Jacenty Gozdera szef wszystkich szefów.Oraz nie zapomniany major Bojaryn, facet jako nasz dowódca bardzo dobry.gdyby ktoś miał jakieś wiadomości to proszę przesłać na emila.pozdrawiam wszystkich a najserdeczniej klucz radio.marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruger01 Napisano 23 Listopad 2006 Share Napisano 23 Listopad 2006 Witam,słuzba wojskowa Debrzno w JW 4388 wiosna'90,kompania wartownicza pod dowodztwem por.J.Cieśli.Fakt lotnisko marnieje ja k bylem w tym okresie w wojsku to juz pułku nie było zadnych samolotów tylko hangary po nich w lesie ktorych pilnowałem żeby wiatr po nie chulałale jakiś sentyment pozostał po tym miejscu,ale najlepsza była Debrzynka"w której nalewali piwo do kufli.Pozdrawiam wszystkich którzy tam służyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszekjr Napisano 24 Listopad 2006 Share Napisano 24 Listopad 2006 OSNiPWP VII-XII 85 kurs, pluton nurków klasycznych,XII.85 - VII.87 JW1523 Inowrocław.Pozdrowienia dla wszystkich, szczegónie dla kafarów ;)Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondas Napisano 27 Listopad 2006 Share Napisano 27 Listopad 2006 LATO 05/06 unitarka biedrusko szkolenie poznan 62 kurs sms Orzysz 1 bataloin czolgow 3 kompania pluton remontowy pozdro dla rezerwy 05/06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BASTEK Napisano 27 Listopad 2006 Share Napisano 27 Listopad 2006 JW 5704 WĘDRZYNJW 2423 ŻAGAŃ LASCZOŁG PT-91 TWARDY KIEROWCA ZINA 2002-2003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Queis Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 Żary Cyrk 11Brygada Kawaleri Pancernej Wiosna 95 Lato 96 przez 6 miesiecy dali po garach szkolka podoficerska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIZEL Napisano 2 Grudzień 2006 Share Napisano 2 Grudzień 2006 Nalazki 90-93 wtajemniczeni wiedzą co tam bylo.2 pl od Witkowskiego[pozdrowienia] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzeb Napisano 5 Grudzień 2006 Share Napisano 5 Grudzień 2006 Pomorska Brygada Wojsk Ochrony Pogranicza, ul. Żołnierska 4 w Szczecinie w okresie wiosna 1983 - 1985. Na początku na szkole podoficerskiej (kontrola ruchu granicznego lądowego), a póżniej pisarz - kancelalista szkółki".Obecnie w tym miejscu mieści się jednostka Strazy Granicznej. W tym miejscu nie byłem od 1985 roku, a więc ponad 20 lat. Gdyby nie fucha" pisarza to 1,5 roku służby miałem spędzić na granicy lądowej z NRD lub z Czechosłowacją - zgodnie z powiedzieniem Będąc w WOP-ie zapomnij o urlopie". Było jeszcze jedno : Powiem dzieciom, powiem żonie - byłem w WOP-ie, a nie w MON-ie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1969 Napisano 14 Grudzień 2006 Share Napisano 14 Grudzień 2006 Zamość TSWL wiosna 1989r.Eksploatacja silników,SMS-102 pluton na smigłowcu MI-24,wymarsz z koszar z orkiestrą wojskowa do PKP.Jazda 24h(500 chłopa) do Gdańska i przesiadka do Darłowa( bez żadnych wygód 10 w przedziakle),wrzesień1989r. Darłówko JW 5576 Lotnictwo Marynarki Wojennej na smigłowcu MI-18PL jako mechanik lotniczy. Tam życie jak na Hawajach;-) Pozdrawiam mechanioli morskich. Ps:Dżozef-krawat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2621 Napisano 15 Grudzień 2006 Share Napisano 15 Grudzień 2006 Czesc!!!NJWMSW-Piaseczno+Legionowo JW2621,1982-1984,jezdzilem z autobusem z kadra,od tego czasu duzo sie zmienilo,jednostka napewno juz nie istnieje,Mula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
j35 Napisano 15 Grudzień 2006 Share Napisano 15 Grudzień 2006 Tak sobie z czystego sentymentu przeglądnąłem ten post.Cyt:W Toruniu był jeden Stanczyk ,w 2 plutonie ,nie pamietam jego imienia .PSTo wolny kraj :)pzdr wszystkich jesionow"Jaki ku... rcze Stańczyk ?,bo ja pamiętam.Jeśli już szanowny(?) mod tnie , to rób to z głową.A tu ani głowy ,ani...ja...Czy takie czyszczenie postów i wybielanie się,to jest norma?Oj żenada.Chyba obraziłem Stańczyka porównując cię do niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skryba Napisano 24 Grudzień 2006 Share Napisano 24 Grudzień 2006 Służyłem w okresie W79-W81Kożuchów JW 300113 Pułk Zmechanizowany5 Saska Dywizja Pancernakancelista sztabu 2 bpPanika była na okrągło , nie wiem jak teraz , trochę dawali nam w dupę , na okrągło poligony ;żagań ,wędrzyn , drawsko -najczęściejPozdrawiam wszystkich z tej jednostki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skryba Napisano 24 Grudzień 2006 Share Napisano 24 Grudzień 2006 Służyłem w okresie W79-W81Kożuchów JW 300113 Pułk Zmechanizowany5 Saska Dywizja Pancernakancelista sztabu 2 bpPanika była na okrągło , nie wiem jak teraz , trochę dawali nam w dupę , na okrągło poligony ;żagań ,wędrzyn , drawsko -najczęściejPozdrawiam wszystkich z tej jednostki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzech39 Napisano 25 Grudzień 2006 Share Napisano 25 Grudzień 2006 Górnośląska Brygada WOP wiosna 88-90,kompania łączności, batalion graniczny ŻYWIEC, pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
U311 Napisano 26 Grudzień 2006 Share Napisano 26 Grudzień 2006 Witam!Miałem zaszczyt służyć (1993-1994)na tak nowoczesnym i godnym pozazdroszczenia przez sąsiadów okręcie wojennym: F218 Mecklenburg-Vorpommern" w randze StGefr.Okręt ten jest przeznaczony do walki z celami powietrznymi i podwodnymi, prawdziwe cacko techniki które robi wrażenie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszekjr Napisano 26 Grudzień 2006 Share Napisano 26 Grudzień 2006 Fajna krypa... :)pozdrawiam, Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwardzista Napisano 27 Grudzień 2006 Share Napisano 27 Grudzień 2006 Dywizjon jednostek pomocniczych na Helu.Okręt Z-8 na stanowisku sternik-nawigator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAJKI Napisano 29 Grudzień 2006 Share Napisano 29 Grudzień 2006 Jesień 96-najpierw 8OSSC Chełmno,póżniej 14 SPRLK Strzegom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcjew Napisano 29 Grudzień 2006 Share Napisano 29 Grudzień 2006 Odrabialem wojsko w jednostce MSW.Raducz- Warszawa.Moj pobor to lato 2002r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
storczyk Napisano 30 Grudzień 2006 Share Napisano 30 Grudzień 2006 93-94 SMS Chrzów (u mjr. Tyliby),potem 4961 Słupsk (do dziś...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozek Napisano 31 Grudzień 2006 Share Napisano 31 Grudzień 2006 Czołgiem wszystkim !!Moja przygoda z Ludowym Wojskiem Polskim przedstawia się następująco :jesien 1983-wiosna 1984 szkółka łączności kielce 2417wiosna 1984- jesień 1985 TWIERDZA MODLIN 3306 - d-ca R 140 , 7 kompania ,2 razy kapral na unitarce, 1987 lato- COSWŁ- Legnica - kurs chor. rezerwyPozdro!!1 wszystkim byłym i obecnym wojakom szczególnie tym którzy służyli w MODLINIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teach1 Napisano 2 Styczeń 2007 Share Napisano 2 Styczeń 2007 HeyJa spędziłem 3m-ce w Ełku na unitarce ,pozostałe 21m-cy w MW w Dziwnowie w dawnej bazie niemieckiej .Jaka szkoda.że w tych czasach nie myślałem o grzebaniu w ziemi.Miałem tyle czasu na wyszperanie pozostałości po niemiaszkachZmarnowałem taką okazję Ech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pretorian(L) Napisano 2 Styczeń 2007 Share Napisano 2 Styczeń 2007 Witam.To było całkiem nie dawno Wiosna 01/02 Trzy miesiące w CSOPL-Koszalin i do końca w JW 1237 Legionowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi