Skocz do zawartości

Gdzie służyliście w wojsku?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 687
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Służyłem w Debrznie w 1984-86 jesień + dosługa a wcześniej COSSTWL na 9 kompani u Kajka i Markiela. Debrzno w II eskadrze.Bardzo przykro ,że jednostkę rozwiązali i lotnisko niszczeje.Jeszcze trudniej znaleść w necie wiadomości o debrznie a odnalezienie kolegów lub znajomych graniczy z cudem.W pamięci pozostaje Jacenty Gozdera szef wszystkich szefów.Oraz nie zapomniany major Bojaryn, facet jako nasz dowódca bardzo dobry.gdyby ktoś miał jakieś wiadomości to proszę przesłać na emila.pozdrawiam wszystkich a najserdeczniej klucz radio.marek.
Napisano
Służyłem w Debrznie w 1984-86 jesień + dosługa a wcześniej COSSTWL na 9 kompani u Kajka i Markiela. Debrzno w II eskadrze.Bardzo przykro ,że jednostkę rozwiązali i lotnisko niszczeje.Jeszcze trudniej znaleść w necie wiadomości o debrznie a odnalezienie kolegów lub znajomych graniczy z cudem.W pamięci pozostaje Jacenty Gozdera szef wszystkich szefów.Oraz nie zapomniany major Bojaryn, facet jako nasz dowódca bardzo dobry.gdyby ktoś miał jakieś wiadomości to proszę przesłać na emila.pozdrawiam wszystkich a najserdeczniej klucz radio.marek.
Napisano
Witam,słuzba wojskowa Debrzno w JW 4388 wiosna'90,kompania wartownicza pod dowodztwem por.J.Cieśli.Fakt lotnisko marnieje ja k bylem w tym okresie w wojsku to juz pułku nie było zadnych samolotów tylko hangary po nich w lesie ktorych pilnowałem żeby wiatr po nie chulałale jakiś sentyment pozostał po tym miejscu,ale najlepsza była Debrzynka"w której nalewali piwo do kufli.Pozdrawiam wszystkich którzy tam służyli
Napisano

OSNiPWP VII-XII 85 kurs, pluton nurków klasycznych,
XII.85 - VII.87 JW1523 Inowrocław.

Pozdrowienia dla wszystkich, szczegónie dla kafarów ;)

Leszek

Napisano
LATO 05/06 unitarka biedrusko szkolenie poznan 62 kurs sms Orzysz 1 bataloin czolgow 3 kompania pluton remontowy pozdro dla rezerwy 05/06
Napisano
Pomorska Brygada Wojsk Ochrony Pogranicza, ul. Żołnierska 4 w Szczecinie w okresie wiosna 1983 - 1985. Na początku na szkole podoficerskiej (kontrola ruchu granicznego lądowego), a póżniej pisarz - kancelalista szkółki".
Obecnie w tym miejscu mieści się jednostka Strazy Granicznej. W tym miejscu nie byłem od 1985 roku, a więc ponad 20 lat. Gdyby nie fucha" pisarza to 1,5 roku służby miałem spędzić na granicy lądowej z NRD lub z Czechosłowacją - zgodnie z powiedzieniem Będąc w WOP-ie zapomnij o urlopie". Było jeszcze jedno : Powiem dzieciom, powiem żonie - byłem w WOP-ie, a nie w MON-ie".
  • 2 weeks later...
Napisano
Zamość TSWL wiosna 1989r.Eksploatacja silników,SMS-102 pluton na smigłowcu MI-24,wymarsz z koszar z orkiestrą wojskowa do PKP.Jazda 24h(500 chłopa) do Gdańska i przesiadka do Darłowa( bez żadnych wygód 10 w przedziakle),wrzesień1989r. Darłówko JW 5576 Lotnictwo Marynarki Wojennej na smigłowcu MI-18PL jako mechanik lotniczy. Tam życie jak na Hawajach;-) Pozdrawiam mechanioli morskich. Ps:Dżozef-krawat.
Napisano
Czesc!!!
NJWMSW-Piaseczno+Legionowo JW2621,1982-1984,jezdzilem z autobusem z kadra,
od tego czasu duzo sie zmienilo,jednostka napewno juz nie istnieje,Mula
Napisano
Tak sobie z czystego sentymentu przeglądnąłem ten post.
Cyt:
W Toruniu był jeden Stanczyk ,w 2 plutonie ,nie pamietam jego imienia .
PS
To wolny kraj :)

pzdr wszystkich jesionow"

Jaki ku... rcze Stańczyk ?,bo ja pamiętam.
Jeśli już szanowny(?) mod tnie , to rób to z głową.
A tu ani głowy ,ani...ja...
Czy takie czyszczenie postów i wybielanie się,to jest norma?

Oj żenada.Chyba obraziłem Stańczyka porównując cię do niego.
  • 2 weeks later...
Napisano
Służyłem w okresie W79-W81
Kożuchów
JW 3001
13 Pułk Zmechanizowany
5 Saska Dywizja Pancerna
kancelista sztabu 2 bp
Panika była na okrągło , nie wiem jak teraz , trochę dawali nam w dupę , na okrągło poligony ;żagań ,wędrzyn , drawsko -najczęściej
Pozdrawiam wszystkich z tej jednostki
Napisano
Służyłem w okresie W79-W81
Kożuchów
JW 3001
13 Pułk Zmechanizowany
5 Saska Dywizja Pancerna
kancelista sztabu 2 bp
Panika była na okrągło , nie wiem jak teraz , trochę dawali nam w dupę , na okrągło poligony ;żagań ,wędrzyn , drawsko -najczęściej
Pozdrawiam wszystkich z tej jednostki
Napisano

Witam!
Miałem zaszczyt służyć (1993-1994)na tak nowoczesnym i godnym pozazdroszczenia przez sąsiadów okręcie wojennym: F218 Mecklenburg-Vorpommern" w randze StGefr.
Okręt ten jest przeznaczony do walki z celami powietrznymi i podwodnymi, prawdziwe cacko techniki które robi wrażenie !

Napisano
Czołgiem wszystkim !!
Moja przygoda z Ludowym Wojskiem Polskim przedstawia się następująco :
jesien 1983-wiosna 1984 szkółka łączności kielce 2417
wiosna 1984- jesień 1985 TWIERDZA MODLIN 3306 - d-ca R 140 , 7 kompania ,2 razy kapral na unitarce,
1987 lato- COSWŁ- Legnica - kurs chor. rezerwy
Pozdro!!1 wszystkim byłym i obecnym wojakom szczególnie tym którzy służyli w MODLINIE
Napisano
Hey
Ja spędziłem 3m-ce w Ełku na unitarce ,pozostałe 21m-cy w MW w Dziwnowie w dawnej bazie niemieckiej .Jaka szkoda.że w tych czasach nie myślałem o grzebaniu w ziemi.Miałem tyle czasu na wyszperanie pozostałości po niemiaszkach
Zmarnowałem taką okazję Ech

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie