wiciu_r Napisano 18 Maj 2004 Autor Napisano 18 Maj 2004 A ja myślałem że wydawnictwa polskie w 1911 r były sporadyczne. Jest nawet parę fajnych artykułów.
beyo Napisano 19 Maj 2004 Napisano 19 Maj 2004 Przynajmniej problem wałęsających się bezdomnych kotów był w przedwojennym Poznaniu rozwiązany :-)Słyszałem, że taka produkcja miała miejsce, ale żeby aż na skalę hurtową?
Monti Napisano 19 Maj 2004 Napisano 19 Maj 2004 Ja mam kalendarz myśliwski z 1923 roku i byłem w szoku..z humorem i elegancko zrobione.A najbardziej mnie ucieszyły reklamy:pasty do zębów,starych samochodów i piwa:)))Pozatym wszystko piękną starą polszczyzną.pozdrMonti
mongo Napisano 20 Maj 2004 Napisano 20 Maj 2004 Mój kot maiał naturalną śmiercią paść a przyszło mu zginąc jak na wojnie. Miałem kotkę, nieźle wypasioną, długość bez ogona i głowy praktycznie równała się z jej szerokością. Nieważna pora roku. Powiesiła się między deską do prasowania a kuchnią. Z racji z barku tężyzny fizyczne, bo w jej przypadku to mowa o jej braku nie mogła się z tego wyplątać. Udusiło się cudowne zwierzę. Była ze mną przez 12 lat. Szkoda...
pomsee Napisano 20 Maj 2004 Napisano 20 Maj 2004 Wiciu - całkowicie sie z Tobą solidaryzuję i mojego sierciuszka bede bronił do ostatniej kropli krwi!
wiciu_r Napisano 20 Maj 2004 Autor Napisano 20 Maj 2004 Niestety o rowerach nic nie znalazłem, ale zainteresowanym mogę przesłać fotki dowolnych stron na maila.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.