Skocz do zawartości

Pytania do redakcji Odkrywcy ?

Gość Pytający

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam,
mi także obiło się o uszy, że rodzi się nowa gazeta. I bardzo dobrze, że tak się dzieje, bo będzie zdrowa konkurencja, a i może Odkrywca się przy tym czegoś nauczy, np. jak spełniać oczekiwania odkrywców. A my zwykli czytelnicy w końcu będziemy mieć więcej fachowych czasopism do czytania. Wynalazek z płytą jest moim zdaniem bardzo dobry, tym bardziej, że jakieś 6 miesięcy temu wielu z nas tu na forum popierało ten pomysła a Odkrywca milczał .. a szkoda. Dobrze, że O" jest w końcu drukowany w kolorze, bo nawet za komuny miesięczniki były kolorowe, a czytelnik z czasem staje się mocno wymagający i nie ma ochoty czytać o scyzorykach, saperkach, piłkach i siekierkach. Pokażcie mi takiego poszukiwacza, który do lasu idzie z piłką do cięcia drzewa, albo siekierką? Ja takiego nie znam. Jednej i drugiej redakcji życzę wiele powodzenia, bo rynek jest duży, z resztą czas wszystko zweryfikuje.

Pozdr
Marcin
  • Odpowiedzi 69
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
tak dodają wam Klossa jako vcd i po 3 numerach zamkną gazete bo ich koszty zjedzą , pomyslcie czy chcecie czytać czy oglądać , to że wyskokonakładowe magazyny dla wielu dodają cd lub dvd to dla nich interes , za krążek płacą jakieś 2 pln , za prawa autorskie różnie i leci ale tam koszty rozkładają się na kilkuset tysięczny nakład . Jestem ciekaw ilu kupi przeciętną gazetę z jakimś cd za 20 pln??? a szybko sobie dodajcie 2 pln koszty nośnika + 30-50 % rabacik dla dystrybutora + koszty licencji. A może wykrywaczw częsciach a całość za 99 groszy ????
Napisano
Witaj Past,
nie można być od razu takim pesymistom :)Trzeba się cieszyć, że będzie nowa gazetka dla osób lubiących kopać i pasjonujących się historią. A jest to już pewne, na stronie poszukiwania jest też odpowiedni baner z informacją. Ciekaw jestem czym nas zaskoczy ten nowy magazyn?! Może być ciekawie zważywszy chociażby na to, że od samego początku zaczynają bardzo profesjonalnie - pytają potencjalnych czytelników, czego oczekują od nowego magazynu. A co do kosztów tłoczenia płyt oraz praw autorskich, to nie chcę się wypowiadać, bo nie znam się zbytnio na tym. Słyszałem, że wytłoczenie płytki to koszt około 1 zł, a reszta to już sprawa specjalistów od marketingu. Nie wiem jak Was, ale mnie cholernie zrzera ciekawość, co to takiego będzie, bo jak na razie nie ma żadnych konkretnych informacji. A może wie ktoś z Was więcej?

Pozdr
Marcin

P.S. Czy ktoś się orientuje, kiedy ma się ukazać ów komiks o Westerplatte omawiany wcześniej przez Wachmistrza?
Napisano
ja po prosty chce gazetkę nie duperele dodane do niej. Dlatego modle się" by do niej nic nie dodali !!!
Napisano
To powiem Ci drogi Paście, że jesteś pierwszym, który nie chce żadnego dodatku. Chodzą słuchy, że ma być jakaś płyta, ale nie wiem czy DVD, czy też VCD. Na pewno nie będą to klapki - jak w Claudii, ani okulary przeciwsłoneczne, ani próbka kremu, nie znajdziesz tam także błyszczyku do ust, także nie musisz się bać .. he..he. Sorry,że tak dowcipkuję, ale jesteś generalnie pierwszą osobą na tym forum, która nie chce żadnego dodatku to gazety, która ma traktować o NASZYCH" tematach.
A co Wy na to drodzy forumowicze?

Pozdr
Marcin
Napisano
ja Pasta rozumiem. On po prostu chce dostac wreszcie to na co czeka - dobre teksty. No bo co mu po dodatku? Nawet jesli tam beda filmy z wojennych kronik?
Jesli gazeta sie pojawi z CD to swietnie, ale to nie wypelni luki np. dobrych reportazy z poszukiwan.
No zobaczymy jaki bedzie ten nowy magazyn...
Plotki niosa ze ma nie ksztowac wiecej niz 9,9 PLN :)

pozdr
robert_kudelski
Napisano
ja po prostu widze gazety od kuchni , i mam alergie na dodatki . Kudi wiesz coś więcej o nowej gazecie ??? Kiedy wyjdzie?
Napisano
Witam.

Istotnie- będzie kosztować 9,90. To chyba niewygorowana cena za 130 stron- full kolor. Co do płyty- Past- mysle ze wiele osob chetnie pozna niedostepne plany archiwalne,mapy, arcxhiwalia i temu podobne rzeczy...

Pozdro.India.
Napisano
plotki mowia ze ma byc pod koniec maja :)
ale nie zawsze wierze plotkom... wole fakty.

pozdr
robert_kudelski
Napisano
....co do terminu...to za 3 tygodnie - z tego co wiadomo na dzien dzisiejszy..a nie jak napisal Kudi pod koniec maja.

I.
Napisano
Witam,
w końcu coś z sensem, co wielu interesuje. Dzięki za informacje. Jeśli cena ma wynosić 9.90 zł, gazetka ma liczyć 130 stron i mieć jeszcze płytę, no to powiem, że na prawdę wchodzimy do Europy. To jest to na co z utęsknieniem od dawna czekamy. Brawo.
Indio - mają być mapy? Jeśli tak to świetnie, możesz uchylić rąbka tajemnicy, czy nie wiesz jeszcze dokładnie?
Za info z góry serdecznie dziękuję. Ale jaja, coś się dzieje :)

Pozdr
Marcin
Napisano
Dzięki India za informacje. Dodacie płytkę ok. Byleście nie popłyneli na niej i nie zamkneli pisma po kilku numerach. Powodzenia!!

Napisano
Cze.

Hehehehe- Kudi...calkowicie rozumiem. Zapewne wiesz - ze i to moze sie jeszcze nie raz zmienic.

Past- ja płyty nie dodam...z prostej przyczyny- wycofałam sie ze wspólpracy przy tym pismie juz połtora miesiaca temu. Jesli- upadnie po kilku miesiacach- to trudno. Wazne ,że ktos sprobowal...A czas zapewne zweryfikuje - czy utrzymaja sie na rynku, czy tez nie...

Sama jestem bardzo ciekawa- jak wyglada ostateczny kształt.Sama informacja o tematach - raczej nie oddaje całosci.I mimo pewnego okreslonego kierunku dzialan- osob, ktore sie tego podjely - jak wiadomo- moze byc roznie. To czytelnik zweryfikuje- czy podoba mu sie takie pismo- czy tez nie...

W kazdym razie- rowniez zycze powodzenia nowej gazecie.

India.
Napisano
Chyba nie, tu jest link zapowiadający gazete http://www.skarby.os.pl/ - nazwa to Oblicza Historii
Napisano
No, szkoda India, że nie będziesz pisać, też lubiłem Twoje teksty :( ,ale generalnie nie ma co biadolić i być pesymistą. Skoro pojawia się coś nowego i z takim konkretnym rzutem, to wydawnictwo to musiało sobie wszystko dobrze przekalkulować. Generalnie: Countdown, nastąpiło odliczanie do pojawienia się w kioskach i porównanie będzie możliwe. Jest dobrze, bo Odkrywcę lubię i mam do niego sentyment, ale czytam go w jedno popołudnie, a ta gazetka, to prawie książka;)
Z resztą im więcej tym lepiej (gazet na rynku).

Pozdr
Marcin
Napisano
Witam
No fakt teksty Indii były rewelacyjne, wielka szkoda,że w najbliższym czasie nie będzie mozna ich poczytać.A co do nowego pisma,jezli będzie się ono specjalizowac np. tylko w wąskim temacie jakim sa np. poszukiwania wielkich" skarbów np. góry sowie itp. tematyka to moze być cięzko,bo mnie szarego kopacza ta tematyka mało interesuje.No ale zobaczymy jak to będzie.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie