wader Napisano 16 Maj 2004 Autor Share Napisano 16 Maj 2004 szukam:-okresu z którego pochodzi-producent-zastosowanie-przykładowe zdjecia na których jest, link wwwjedynie wiem że była naprawiana w czasie wojny co widać na zdjęciach, po spojrzeniu przez nią widać coś jakby celownik?z góry dziekuje za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wader Napisano 16 Maj 2004 Autor Share Napisano 16 Maj 2004 kolejne foto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wader Napisano 16 Maj 2004 Autor Share Napisano 16 Maj 2004 wq całej swej okazałościna zdjęciu widoczna naprawiana cześć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K.Abt. Napisano 16 Maj 2004 Share Napisano 16 Maj 2004 Ja tylko w kwestii zastosowania.Wydaje mi się, że ten przyrząd mógł służyć do tzw. skracania odległości. To znaczy obiekt obserwowany przez operatora lornetki wydawał się być bliżej niż było to w istocie. Jedni nazywają to iluzją, inni - ci bardziej przyziemni - optyką.A co do okresu - to za pewne nie jest on późniejszy niż lata 1939 - 45.pozdr. serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wader Napisano 16 Maj 2004 Autor Share Napisano 16 Maj 2004 gdybyś czytał i zbierał militaria wiedziałbyś co rozumiem przez zastosowanie" np. piechota, artyleria, itd jak nie wiesz to lepiej nic nie pisz bo tylko mnie obrażasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 16 Maj 2004 Share Napisano 16 Maj 2004 Ciesz się, że Zelig Ci nie odpowiedział bo ten to dopiero by Ci dał!!!;)O kurde, moj tysięczny post! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K.Abt. Napisano 16 Maj 2004 Share Napisano 16 Maj 2004 Zelig nażłopał się ostatnio tyle krwi, że póki co mu wystarczy.:)Gratulacje Poms.! Należy Ci się co najmniej jakaś okolicznościowa laurka od Kierownictwa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 16 Maj 2004 Share Napisano 16 Maj 2004 Marzę o orderze... :)))))))))))))))))))))))0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
wader
szukam:
-okresu z którego pochodzi
-producent
-zastosowanie
-przykładowe zdjecia na których jest, link www
jedynie wiem że była naprawiana w czasie wojny co widać na zdjęciach, po spojrzeniu przez nią widać coś jakby celownik?
z góry dziekuje za pomoc
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.