k-szela Napisano 16 Maj 2004 Autor Share Napisano 16 Maj 2004 Witam!!! Orzełek napewno wiem co to Slaski, obraczka domyslam sie. Ale pagon jaki, czyj, nie bardzo wiem?????? Napewno niemiecki za pomoc w identyfikacji z góry wielkie dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RASTCOM Napisano 16 Maj 2004 Share Napisano 16 Maj 2004 Zdjęcie troche niewyraźne.Ale stopień będzie wysoki albo major , albo jaki generał , jakiego koloru są nici ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k-szela Napisano 16 Maj 2004 Autor Share Napisano 16 Maj 2004 Nici są solidne mocne wewnętrzne jasne jak na zdjęciu, ciemne chyba zielone??? Wcześniej spotykałem pagony ale nie materiałowe tylko z nici metalowych. Wydaje mi się że to z munduru polowego?????? i że nić jaśniejsza była żółta lub złota w końcu leżało to tyle lat w ziemi i często pod wodą bo to tereny zalewowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k-szela Napisano 16 Maj 2004 Autor Share Napisano 16 Maj 2004 A jeszcze pytanko czy to SS czy Wehrmacht??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 16 Maj 2004 Share Napisano 16 Maj 2004 Chyba pagon niemiecki ,jakiegos wyższego oficera raczej.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wz1977 Napisano 16 Maj 2004 Share Napisano 16 Maj 2004 witam. Według mnie to co najmniej Generalmajor ( generał brygad ). O tego stopniw w góre były 2 kolorowe pagony. Jeżeli by były na nim romby to odpowiednio wyżej wtedy. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k-szela Napisano 17 Maj 2004 Autor Share Napisano 17 Maj 2004 Z tego co zauważyłem na stronie Wehrmacht leksikon to właśnie generalski. Wielkie dzięki za odpowiedzi na mój post, teraz tylko jedno pytanie się nasuwa Gdzie jest Generał":D:D:D W sobotę przeryję to miejsce dokładniej w sumie wykrywka wykryła oriełka ale pierwszy wyleciał pagon:) Pozdrawiam wszystkich i wielkie dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
k-szela
Witam!!! Orzełek napewno wiem co to Slaski, obraczka domyslam sie. Ale pagon jaki, czyj, nie bardzo wiem?????? Napewno niemiecki za pomoc w identyfikacji z góry wielkie dzięki.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.