ERWIN Napisano 13 Maj 2004 Autor Share Napisano 13 Maj 2004 Proszę o pomoc w identyfikacji tego zapalnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ERWIN Napisano 13 Maj 2004 Autor Share Napisano 13 Maj 2004 Proszę o pomoc w identyfikacji tego zapalnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ERWIN Napisano 13 Maj 2004 Autor Share Napisano 13 Maj 2004 jeszcze raz, zdjęcie nie weszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ERWIN Napisano 13 Maj 2004 Autor Share Napisano 13 Maj 2004 Tak wygląda po zdjęciu pokrywki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxikasek Napisano 13 Maj 2004 Share Napisano 13 Maj 2004 prawdopodobnie od granatu dymnego radziecki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler Napisano 19 Maj 2004 Share Napisano 19 Maj 2004 Tez mnie sie kojarzy z polskim, gdzies kiedys widzialem na zdjeciu, ale nie moge teraz znalzc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jadzia Napisano 19 Maj 2004 Share Napisano 19 Maj 2004 Witam, kiedys już pytałem o ten zapalnik i wlaściwie nie otrzymałem konkretnej odpoweiedzi: http://www.odkrywca-online.pl/index1.php?action=forum&iletab=jedna&sub=pokaz_watek&ktory=68590&id_forum=2&&sq=Jadzia&wi=71678#71678pozdrawiamJadzia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ERWIN Napisano 13 Maj 2004 Autor Share Napisano 13 Maj 2004 Chyba nie może być od granatu. Po wyjęciu tej zawleczki z dużym uchem i zdjęciu pokrywki (zdjęcie 2) pojawia się druga zawleczka. Wygląda to tak jak by ona zabezpieczała iglice przed naciśnięciem. Iglica nie ma sprężyny, po odbezpieczeniu żeby zapalnik zadziałał trzeba ją nacisnąć. Wydaje mi się więc że jest to zapalnik od jakiejś miny. Nie ma na nim żadnych oznaczeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
ERWIN
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.