michalmiazga Napisano 11 Maj 2004 Autor Napisano 11 Maj 2004 WitamMam w kolekcji kilka sztuk zapalnika wz.35 do polskiego granatnika 46mm. Mam tu jeden problem.We wszystkich egzemplażach jakie mam przednia częsc (ta co wystaje przed pociskiem) jest skorodowana i tworzy wklęśnięcie głębokości ok 4mm. Na jednym egzemplarzu pozostały resztki jakby czerwonego lakieru na obrzeżach wklęśnięcia.Czy ktoś z was wie jak powinien wyglądać czubek zapalnika w stanie gotowości bojowej (na pocisku)? Czy powinien być płaski, czy wypukły? Jaki kolor?Będę wdzięczny za wszelkie informacje. Tylko tego mi brakuje do rekonstrukcji wyglądu pocisku.Michal
bjar_1 Napisano 12 Maj 2004 Napisano 12 Maj 2004 Chodzi ci o ten granat? Zapalnik chyba nie wystawał i był płaski jak na fotce. Zdjęcie ze starej aukcji na www.allegro.plpzdrbjar_1
michalmiazga Napisano 13 Maj 2004 Autor Napisano 13 Maj 2004 Tak chodzi o ten pocisk i ten zapalnik.Niestety na zdjęciu z boku nie widać czy szczyt zapalnika jest skorodowany czy też dobrze zachowany. Wsztstkie zapalniki ktore posiadam z boku wygladaja tak jak ten na zdjeciu. Bardzo pomocna bylaby fotka z przodu.Pozdrawiammichal
Gość Napisano 27 Maj 2004 Napisano 27 Maj 2004 Dopiero przed chwilą wpadlem na ten post.Załaczam dwie ilustracje
Gość Napisano 27 Maj 2004 Napisano 27 Maj 2004 Dopiero przed chwilą wpadlem na ten post.Załaczam dwie ilustracje
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.