RASTCOM Napisano 6 Maj 2004 Autor Napisano 6 Maj 2004 Mam pytanie.Z tego co usłyszałem zbliżają sięduże zmiany na KPW Hel .Może ktoś to potwierdzić.Pozdrawiam Rastcom.
RASTCOM Napisano 6 Maj 2004 Autor Napisano 6 Maj 2004 Z tego co wiem ( nie mówie że to prawda tak tylo pytam )Straż pożarna na komendzie przechodzi w ręce cywilne , straż wojskowa zostanie wycofana na Hel - Bór . Komenda podobno prawie cała do likwidacji . Zostanie tylko szczątkowa obsługa portu.
jacenty2004 Napisano 6 Maj 2004 Napisano 6 Maj 2004 No to złomiarze i złodzieje będą mieli raj, bo my jak zwykle zostaniemy w dupie ! J.
Gość Napisano 7 Maj 2004 Napisano 7 Maj 2004 Witam! A propos Helu. Kilka dni temu napisano w Dzienniku Bałtyckim o tym , że udostępniono wreszcie do zwiedzania umocnienia batrii cyplowej.I pierwszymi zwiedzającymi byli ZŁOMIARZE!!!!Którzy wymontowali drzwi pancerne z jakiejś baterii. Na szczęście ktoś powiadomił Zandarmerię , która zatrzymała tych debili. Jeden z tych czubków żachnął się nawet : po wstąpieniu do tej unii to juz nawet kapsla nie mozna podnieść". Żałosny kretyn.
Gość Napisano 7 Maj 2004 Napisano 7 Maj 2004 No o co wam chodzi, przecież to tylko złom, a ja muszę mieć za coś od czasu do czasu wypić.
mp Napisano 7 Maj 2004 Napisano 7 Maj 2004 do złomiarza - ciekawe skad Cie stac na komputer i internet ??
arcady Napisano 7 Maj 2004 Napisano 7 Maj 2004 złom" to chyba synonim życia tego pana... szkoda gadać...
Gunship! Napisano 8 Maj 2004 Napisano 8 Maj 2004 W Polsce nigdy nie było szacunku dla zabytków :\A Polacy - wiadomo naród pazerny :) W zeszłym roku jak byłem na cyplu na w schornie nr 3 spotkałem harcerzy" z ZHR coprawda którzy chustali sie na szkielecie od maskowania działobitni. Po zwróceniu im uwagi dostałem odpowiedz/zapytanie a dlaczego nei i tak tego nikt nie uzywa :| ...myslalem ze mie kurwica strzeli ale po ostrzejszej wymianie słow odpuscili...k... strzelac do takich palantów...Gunship
Jura Napisano 8 Maj 2004 Napisano 8 Maj 2004 Może nie na temat złomiarzy, ale:Ostatnio spotkałem w schronisku skalnym przy zamku w Mirowie wycieczkę szkolną rzucajacą w strop kamieniami, bo nietoperz wisi... Rozbawiona tym faktem wychowawczyni- opiekunka grupy była bardzo zdziwiona, jak ją opieprzyłem. I chyba do teraz opowiada znajomym, jacy to niektórzy ludzie dziwni, czepiają się dzieci- one przecież się tylko bawią.Taką mamy świadomość w narodzie... Ci którzy kradną złom (np. z bunkrów) uważają, że mają do tego prawo-bo ezpańskie" i nikomu niepotrzebne. Śmieci też lepiej wywieźć do lasu, żeby w domu był porządek.Itd., itp. smutne przykłady.
Gość Napisano 8 Maj 2004 Napisano 8 Maj 2004 mp napisał: do złomiarza - ciekawe skad Cie stac na komputer i internet ??"Pocieło się kilka czołgów na złom, obrobiło się z metalu kilka bunkrów, a i trochę aluminum odzyskało z wraków samolotów, no to uzbierało się na tego interneta.
Peter Napisano 8 Maj 2004 Napisano 8 Maj 2004 Z reguły nie pochwalam ale......Na jednym z dużych poligonów panowie złomiarze nagminnie wywozili części z makiet sprzętu (zużyty sprzęt wojskowy, używany jako cele). Okoliczna policja oczywiście nigdy ie mogła" znaleźć sprawców. Proceder trwał, do czasu. Na początku kwietnia ieznani sprawcy", w nocy, spuścili złomiarzom na poligonie wpier..l (dwa szpitale, kilka złamań, zębów nie liczono) i spalili im tzw. środki transportu czyli traktor i Żuka. Oczywiście tym razem policja wdrożyła szeroko zakrojone śledztwo - w sprawie". Jak wieść gminna niesie, w okolicy na ćwiczeniach widziano kompanię zwiadu - w beretach. Od czasu wymienionego zdarzenia, wizyt złomiarzy nie stwierdzono. Czyżby pierwszy wypadek ludowej telepatii ?
Krzysiek(?) Napisano 8 Maj 2004 Napisano 8 Maj 2004 WitamAż wstyd powiedzieć, ale .... brawo dla nieznanych sprawców, może metodą dobitnego wpajania coś uda się wbić do niektórych głów.Pozdrawiam K(?)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.