turtur Napisano 5 Maj 2004 Napisano 5 Maj 2004 Do Indian_Chief. A czy przypadkiem nie slyszales o innych narodowosciach mordujacych Polakow? Czy moze tylko Niemcy byli tacy okrotni i tworzyli Majdanek, Treblinke, Stutthof i inne? Jesli tak, to uwazam, ze nasi wyzwoliciele" sa boscy... Ps. po przejsciu wyzwolicieli" przez wies kobiety z ktora rozmawialem (kilka postow wyzej) i obrabowaniu jej ze wszystkiego ichcacy" zostala spalona...
dago Napisano 5 Maj 2004 Napisano 5 Maj 2004 Somebody poruszył bardzo dobry temat, myślę, że jest nieciekawie. My będziemy ścigani za łamanie prawa bo jesteśmy na miejscu i łatwo nam dowalić, a obcokrajowcy bezkarnie będą orać". Wychodzi na to, że mamy mniej praw będąc u siebie niż oni u nas, bo kto ich będzie szukał w Holandii czy Francji?Pozdrawiam
Indian Chief Napisano 5 Maj 2004 Napisano 5 Maj 2004 Do turtur, wiesz ja słyszałem o innych narodowościach np Ukraińcach ale o nich nam mówić nie wolno bo Prezydent nie uznał tego co sie działo na Wołyniu za ludobujstwo. Wiem o Rosjanach, Polakach, Łotyszach... tylko że nikt z mojej rodziny od nich nie ucierpiał. Nie chodzi mi o to zeby o tym zapomnieć tylko że Niemców wybiela sie teraz lepiej niz Vanish moje skarpetki. Cmentarze, pomniki, centra dla wypędzonych, próbuje się negowac już raz podpisane traktaty... Podlicz mi prosze ile ludzi zgineło z rąk Rosjan a ilu z rak Niemców. Skoro dla Ciebie usprawiedliwieniem jest ze to garstka faszystów kierowała całym narodem to czemu nie przyjąc tego w odniesieniu do ZSRR. Tam ludzie jeszcze głupsi i łatwiej sterowalni... Mi jakos takie usprawiedliwienie nie pasuje.Do dago, to że ich nikt po zachodzie scigał nie bedzie to pewne, ale naet jak ich złąpią na gorącym uczynku to pare funtów sprawe załatwi a jak glina bedzie ok i zechce ukarac to i tak sie nie dogada. A jak dogada to w ramach naszej integracji umorzą śledztwo.
DETER Napisano 5 Maj 2004 Napisano 5 Maj 2004 a ja jakis czas temu pytalem kto chce jechac kopac do niemiec...
yupiter Napisano 5 Maj 2004 Napisano 5 Maj 2004 Zdaje się, że reżim stalinowski pochłonął wiele więcej ludzi niż II WŚ. Ale chyba nie wypada licytować się kto bardziej cierpiał albo z kogo ręki bardziej bolało.Obawiam się, że w tych sprawach grają dużą role własne doświadczenia (albo ich echa ze strony bliższego i dalszego otoczenia)i one są wykładnikiem określonego spojrzenia na tą sprawę. Nie ma co się indyczyć i udowadniać, że jedni są gorsi lub lepsi od drugich, bo za chwilę pewnie polecą inwektywy. Zamiast się naparzać (bo i tak pewnie nikt nikogo nie przekona) lepiej zastanówmy się, jak wykopać, to co ktoś zakopał.....YP
Raned Napisano 5 Maj 2004 Napisano 5 Maj 2004 Chciałbym zwrócić uwagę, że Niemców i innych z UE stać aby do nas przyjechać i pokopać, ale niewielu z nas może sobie na taki luksus pozwolić i może sobie tylko pomarzyć o Wilnie, Normandi i NRD.
past Napisano 5 Maj 2004 Napisano 5 Maj 2004 nie przesadzajmy z Wrocławia bliżej jest do Budziszyna jak nad Bzurę. A Niemcy , Austryjacy kopali i wcześniej
Raned Napisano 5 Maj 2004 Napisano 5 Maj 2004 Tak czy inaczej rzeka dóbr kultury popłynie ze wschodu na zachód a nie odwrotnie.
Gość Napisano 6 Maj 2004 Napisano 6 Maj 2004 Wiem że naszego społeczeństwa niestać zabardzo na wyjazd na wykopki za granicę,ale pamięjajcie że krajowi poszukiwacze są bardziej zdeterminowani do kopania niż poszukiwacze zza granicy (pojechać raz na parę dni ale przeryć ich terytorium tak jakby siedzieć tam przez cały rok.)
Katani Napisano 6 Maj 2004 Napisano 6 Maj 2004 Do Romlaw Niemczech są przeważnie lasy prywatne, spróbuj tam wejść z grzechotką, zobaczysz co się stanie.... ;(
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.