Monsun Napisano 5 Maj 2004 Napisano 5 Maj 2004 Saper, kondomy to było moje trafionko, po tych licznych śrubach:) Ale przyznaję, że obecni znajdują się w szufladzie u Sapera.PozdrMarcin
bjar_1 Napisano 5 Maj 2004 Napisano 5 Maj 2004 Piotrex - dawaj fotki tych maszynek do golenia.pzdrbjar_1
sapertorun Napisano 5 Maj 2004 Napisano 5 Maj 2004 Przepraszam Cię Monsun,ale pisałem na monetach że to kolegi znalezisko.:)))))))
sapertorun Napisano 5 Maj 2004 Napisano 5 Maj 2004 Testować raczej niezamierzam.Zachowam dla potomnych.Panowie zastanówcie się jak dbali o niemieckich żołnieży , znalazłem tam paste do zębów.maszynkę do golenia,krem :))).Ktoś Onich myślał.Pozdrawiam Saper.
bolas Napisano 5 Maj 2004 Napisano 5 Maj 2004 A ja sobie poryłem nieco rejony pod granicą ukraińską ... miły rekreacyjny wyjazd ... wykopałem sapereczkę wrześniową i sporo typowych złomów jak łuski i reszta szrotu w stylu odłamki itp. Saperka trafiona odłamkiem i rozwalona w drobny mak ... wsio zostało w lesie. Ale Roztocze to piękna okolica - przynajmniej wizualnie.
jacekmix Napisano 5 Maj 2004 Napisano 5 Maj 2004 Byłem dzisjaj w terenie i nie uwierzycie co widziałem! Jastrząb dzika zaatakował na polanie! Złapał go w szpony, ale dzik chyba z 300 kg ważył, bo jak jastrząb niósł go do góry to mu skrzydła trzeszczały!Pozdrawiamps. tu wszyscy tak leją wodę?
bolas Napisano 5 Maj 2004 Napisano 5 Maj 2004 i jeszcze jedna fotka bo tonaprawde malownicza okolica ... a lasy takie wielkie ze strach sie tam zgubić ... z tydzień i by sie nie wyszło ...
bolas Napisano 5 Maj 2004 Napisano 5 Maj 2004 i ostatnia ... :) Pomnik ku czci 21 DPG Kustronia pod Oleszycami ...
kloki Napisano 5 Maj 2004 Napisano 5 Maj 2004 Taa.. co do tej kultury niemieckiej, to babcia mi opowiadała, że jak szedł front niemiecki na wschód, to niemcy przyszli, zakwaterowali się w stodole, wszystko ładnie elegancko, każdy się wymył, ogolił, czyściutko, jak załatwić to w dołek za stodołę. Potem front się cofał, ruskie przyszły do stodoły na noc, srali sobie i szczali po kątach, potem w tym wszystkim spali, tacy brudni nie ogoleni, jak z dziczy" (to są wspomnienia mojej babci).
Monsun Napisano 6 Maj 2004 Napisano 6 Maj 2004 Witaj Saper,niestety nie doczytałem wszystkiego, bo nie miałem tyle czasu, a był to pierwszy dzień w robocie po naszym czterodniowym kopaniu. Wrzuć może dla niektórych niedowiarków fotki tych pięknych klamerek Hitlerjugend, które wykopałeś półtora metra ode mnie (do dziś mam przez to problemy z zaśnięciem:) )... aha no i dożuć im jeszcze odznakę HJ.Ja oprócz tej puszeczki z kondonikami kopnąłem jeszcze metalową zatyczkę na lufę do mausera, mosiężną spinkę do włosów z Bund der Deutschen Mädchen (siedziały razem z chłopakami z HJ w ziemiankach), trochę pfenioli (Saper wygrzmocił ich kilkadziesiąt)i łyżkę. Ogólnie Smętek prezentuje się marnie w lekko zaśmieconym terenie, w przeciwieństwie do Tessoro:)PozdrMarcin
Monsun Napisano 6 Maj 2004 Napisano 6 Maj 2004 Dodam jeszcze, że znaleźliśmy też kilka scyzoryków, ale były w stanie agonalnym.
Gość Napisano 6 Maj 2004 Napisano 6 Maj 2004 wy to nic ciekawego nie znaleźliście nie bede sie chwalił ale!!!pozdr
jacekmix Napisano 6 Maj 2004 Napisano 6 Maj 2004 Adolf, jak szukasz majtek Ewy, to Romel je znalazł :)
mp Napisano 6 Maj 2004 Napisano 6 Maj 2004 witamdopiero wrocilem z wykopkow , kurcze po 15 minutach chodzenia zaczol lac deszcz i musialem sie zbierac :( przez ten czas wykopalem tylko luske od PPSz i tubke z resztka pasty do zebow ,taka jaka byla nie dawno prezentowana na forum ( http://odkrywca-online.com/picsforum4/may04530.jpg ) tylko byla juz tak zniszczona ze wyrzucilem ją :)pzdrmp
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.