Maćko Napisano 4 Maj 2004 Autor Share Napisano 4 Maj 2004 Witam.Taki przedmiot(Patrz zdjęcie). trafił mi się w miejscu wrześniowej potyczki.CZy ktoś wie co to jest,do czego służyło?.Jest to mosiężna tulejka z napisem :RICHARD HUDNUT.PZDR MAĆKO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 4 Maj 2004 Share Napisano 4 Maj 2004 Moja dziewczyna powiedziała, że są dzisiaj także szminki w cienkim sztyfcie, a'la ołówek. Może i przed wojną takowe były? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 4 Maj 2004 Share Napisano 4 Maj 2004 :) Chyba trza jej posłuchać... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maćko Napisano 4 Maj 2004 Autor Share Napisano 4 Maj 2004 Witam.Taki przedmiot(Patrz zdjęcie). trafił mi się w miejscu wrześniowej potyczki.CZy ktoś wie co to jest,do czego służyło?.Jest to mosiężna tulejka z napisem :RICHARD HUDNUT.PZDR MAĆKO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 4 Maj 2004 Share Napisano 4 Maj 2004 Poszukaj w Google pod Richard Hudnut".Dowiesz się stamtąd, że był to producent ekskluzywnych kosmetyków. Możliwe więc, że toto zawierało np. jakieś upiększające mazidło.Czy znalazłeś to przy szosie na Zaleszczyki, hehe? ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 4 Maj 2004 Share Napisano 4 Maj 2004 He he ,może to jest po szmince? :)pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 4 Maj 2004 Share Napisano 4 Maj 2004 Mogło to być coś podobnego do tego - ozdobnej zapalniczki w opakowaniu stylizowanym na elegancką szminkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 4 Maj 2004 Share Napisano 4 Maj 2004 I jeszcze inne ujęcie.Bjar całkiem słusznie w międzyczasie zauważył :)gratuluję,tylko nie popadnij w narcyzm ;-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 4 Maj 2004 Share Napisano 4 Maj 2004 Albo taka zapalniczka.Jako pyszna" firma drogeryjna, R.H. z pewnością oferował cały arsenał gadżetów typu zapalniczki, puzderka, flakony, torebki. No kierunek Zaleszczyki, jak cię mogę :)pozdr,M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maćko Napisano 4 Maj 2004 Autor Share Napisano 4 Maj 2004 Heh,to zostało znalezione w głębokim lesie...może grzybiarki:P.Ale musiało leżeć dlugo :).Dzięki za pomysły.Bjar masz prawdopodobnie rację co do szminki.Możliwe że jest to nakrętka.Pytanie do znawcy :Bjar czy kiedys szminki miały małą średnicę ? .Tulejka ma jakies 3-4mm.Pozdrówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Maćko
Witam.Taki przedmiot(Patrz zdjęcie). trafił mi się w miejscu wrześniowej potyczki.CZy ktoś wie co to jest,do czego służyło?.Jest to mosiężna tulejka z napisem :RICHARD HUDNUT.PZDR MAĆKO
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.