Skocz do zawartości

Odlew MP 40

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 68
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Ja! Ich bin aus Posen ;-) Robiłem zdjęcia na tej wystawie o PW, ale martwią mnie pogłoski o tej cenie MP40 z HERO. Podobno to 2500 zł!!! Zgroza! Bo jak pisałem wyżej można sprawdzić na Ebayu te maszynówki są za ok. 10 USD do 50 USD max. Można sprawdzić - są to repliki plastikowo- metalowe opisywane już na tym forum. I zdaje się, że strzelają kulkami!!!
Hej Poznaniacy z GRH POSLKI WRZESIEN PODAJCIE NAMIARY NA SIEBIE. MOŻNA NA PRIV! Moze macie strone www?

No właśnie mi o tę replikę z Allegro mi chodzi. 250 zł to niedużo, a że jest z platiku? Co z tego skoro fajnie wygląda i do tego strzela. Fajny zestawik! A Hero podobno sprzedaje swoje repliki za 2500 zł. TRudno mi w to uwierzyć dlatego piszę.

Panowie ja widywałem kiedys na allegro repliki mp40 wł9oskiej firmy airmodelli.Były z całe z metalu mozna było oddac suchy strzł i kosztowały chyba 600 zł.Czzy nie ma ktoś moze linka do ich strony a moze wie ktoś wiećej niech napisze!

pzdr

Sanshin

DO SANSHINA! Mimo wielu poszukiwań przez internet i przez znajomego Włocha nigdy nie udało mi się wpaść na ślad tej firmy Airmodelli, a widziałem na stronie Grossdeutschland, że też odwołują się do replik tej firmy. Masz jakieś namiary na Airmodelli ale może ta firma już nie istnieje? A może to wymysł renactorów? Naprawdę we Włoszech o niej nie słyszeli!!! Może to było wiele lat temu. Napisz jeśli coś o nich wiesz! Może jestem internetowym tumanem skoro nie znalazłem takich replik na włoskich stronach modelarskich i militarnych.

Ja też suzkalem airmodelli i nie znalazłem.Jeszcze rok temu widziałem na allegro replikę tej firmy.Włosi się specjalizują jeśli chodzi o takie repliki ale nie wiem w jakiej firmie szukać.Może w italeri?Oni chyba tez mieli takie rpeliki.trza jeszcze poszuakać.jak coś znajde dam znać.

pzdr
Sanshin

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
witam ja mam odlew HERO kupiony na Darłowie za 180zł oczywiście musiałem nieżle walczyć z pilnikiem i wiertarą aby to doprowadzić do stanu przypominającego MP.myslę ze te plastiki są troche do kitu bo trzeba je jakąś sztucznie postarzać aby fajnie wyglądały ja wam za kilka dni wrzyce moje foto pomalowałem go sprayem ale farbą mat wytrzymującą 700 stopni C ona się bardzo dobrze trzyma a na rantach specjalnie przetarłem i wygląda jak oryginał oczywiście ponawiercałem dziury itd. kolbe mam oryginał zamontowaną pasek też jakiś od broni skórzany tylko okładziny to problem POMÓŻCIE

• 3 weeks later...
  • 6 months later...
odlew to dobra rzecz ale...nie malować farbą piecową bo odpryskuje.najlepiej dobrze go oczyścić i siknąć zwykłym sprajem czarnym wtedy będzie sie fajnie ścierała,ja dałem niestetu ciała i pomalowałem piecową-nie róbcie tego błędu!!! cena jest niezła 180zł--no ale okładziny z bakielitem pod komorą zamkową to jest kłopot,ja kupiłem na allegro za 250zł---szok!!!ale co miałem zrobić.

Ten za 18 złotych to swietna rzecz :)!!! Kupiłem i odrazu popsułem" wsadziłem gdzie sie da dociazenia w srodek zwinientą blachę plus szpachla na dzurki po sróbkach spraj do replik ASG i duzo wolnego czasu.Efekt jest bardzo przyjemny dla oka a wszystko wyniosło mnie w sumie 70 zł.Na pewno jest to lepsze niż odlew i bezpieczniejsze ( i co tu gadac tansze )niz deco czy marushin

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie