pomsee Napisano 21 Maj 2004 Napisano 21 Maj 2004 Mysle, ze co sobie zyczy Zelig" wie on najlepiej i insynuowanie mu czgokolwiek aby podeprzec swoje wywody jest delikatnie mowiac niewlasciwe.
zelig Napisano 21 Maj 2004 Napisano 21 Maj 2004 Trochę się nie rozumiemy: nie dyskutuję - tylko zadaję pytania.I proponuję wrócić do tematu za jakiś czas, a teraz trochę nad nim pomilczeć". Dopiero minęła okrągła rocznica tych wydarzeń, zginęło dużo ludzi... - naszą rozmową o niemieckim obiektywiźmie przełóżmy na inny termin lub inną okazję.(łagodnie proponuję)
Gość Napisano 21 Maj 2004 Napisano 21 Maj 2004 Pomsee ja naprawdę nie mam rozdwojenia jażni. Wystepuję zawsze podpisany jednym imieniem. Nie podpieram się starą ruperta" by cokolwiek udowodnić. Nie loguję się programowo bo wymieniam poglądy, a nie atakuję osoby.
pomsee Napisano 21 Maj 2004 Napisano 21 Maj 2004 Alez zupelnie nie skojarzylem Ciebie ze stara Ruperta". Poziom Twoich polemik jest znacznie wyzszy niz osoby ukrywajacej sie pod w/w nickiem.
Gość Napisano 21 Maj 2004 Napisano 21 Maj 2004 Do 2004, jesteś przeciwny czczeniu jak to określiłeś, aszych historycznych wrogów". Ja mówiłem o Ślązakach! , czy ich właśnie uważasz za historycznych wrogów?! Poza tym Ślązacy byli wtedy w specyficznej sytuacji, mogli wybierać po której stronie chcą walczyć, wielu wybrało walkę za Niemcy, ale jeszcze więcej zdezerterowalo z niemieckich szeregów. Uważam że każdą decyzję trzeba zrozumieć i uszanować, w dzisiejszych czasach takie tematy nie muszą już chyba wywoływać kontrowersji, czasy się zmieniły, ustrój się zmienił, dziś to już tylko ciekawostka historyczna.
Gość Napisano 22 Maj 2004 Napisano 22 Maj 2004 Tak, jestem przeciwny czczeniu tych Ślązaków, o których mówiłeś! A wiec czczeniu śląskich" żołnierzy Wehrmachtu. I nie obchodzi mnie, ze nagle zaczeli odczuwac swoją polskość w 1944 roku. Jak juz wehrmacht zaczął w dupe dostawać. Takie jest moje zdanie i nie mam zamiaru o tym dyskutować.pozdrawiam
Gość Napisano 24 Maj 2004 Napisano 24 Maj 2004 Cieszę się, że mój post skłonił przynajmniej Pomsee do przyznania, że wypowiedzi Ruperta utrzymane są na wysokim poziomie. Nie kontynuuję, by zgodnie z regulaminem nie >aśmiecać" forum informacjami nie związanymi z jego przeznaczeniem.< czego i innym też życzę.
zelig Napisano 24 Maj 2004 Napisano 24 Maj 2004 Twój [ocenzurowano] [ocenzurowano] i [ocenzurowano] [ocenzurowano]. Nie tylko [ocenzurowano] [ocenzurowano], ale również [ocenzurowano] [ocenzurowano].
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.