Gość Napisano 2 Maj 2004 Napisano 2 Maj 2004 Tu mówi Gawryła.Czytałem coś,jak Gigant,pytał o FDH,to jakaśniepoważna sprawa.Gigant pojechał do Reichu na jakiś zlot starych motocykli i zostawił mi parę zielonychi dobrą wódkę.Jestem u Giganta i mogę Ci powiedzieć,Rest,że ta sprawa z Odgniotem to jest kicha.Błotniki owszem są, ale cała reszta to złom.Gigant włożył w to parę groszy i kicha.Kępno to nie nasz teren i jak Gruczoł zaczął siędobierać do tego ciągnika to była zadyma,że nie naszteren i wogóle.Kazmisz jakoś to załatał i był spokójale smród został.Czeba to oficjalnie załatwić z Berdem.Teraz, kiedy granice otwarte to będzie dużo sprzętu,więc Lichyj mówił o tym moście we Wrocławiu ,że tamjest jakiś złom na bank.Podobno nawet może być niemiec,bo Ruskie mieli tego ze trzy sztuki.Napisz do Gigantaco myślicie.I nie opowiadaj Ragulinowi bajek,bo tuna tym forum kupe ciekawych rzeczy się dzieje.A to FDH to coś durnowatego.Pozdrowienia.
bjar_1 Napisano 2 Maj 2004 Napisano 2 Maj 2004 he he - to prowokacja jakaś jest :) Ale ogólnie niezłe jaja - zobaczmy co się dalej będzie działo!bjar_1
Gość Napisano 2 Maj 2004 Napisano 2 Maj 2004 Wchodzę do Giganta do domu...Wódka wypita,mięcho, co je ustrzelił wczoraj Tatuś,zjedzone, cisza,spokój,nikogo w chałupie.Siadam do kompa i czytam te bzdury, co tu Gawryła i Gigant nawymyślali.Mają wyobraźnie.Poszukiwacze skarbów,psia ich mać.Zadymę to oni potrafią zrobić,ale żeby takcoś pożytecznego to ich nie ma.Wyrwa to pierwszy do spaniaa nie do poszukiwania, naczytał się Pana Samochodzikai do łba mu uderza.Ale ze sześdziesiątke już ma na karkuto i chłop głupieje w tym wieku.Młode dziewuchy się mupodobają ,stary cap.Jeszcze wciągają w te bzdury poważnychludzi, jak np.Pan Jack67. Panie nie daj sie Pan otumanić.Oni te czołgi to szukają wszędzie,byleby jak najdalej oddomu.Gigant to on jest stary leser i obibok, jak jego starakazała mu robić remont łazienki,to od razu wymyślił,żemusi wyciągnąć, jakiś czołg i nie ma czasu, bo ma ważniejsze sprawy.Stara jego to sie wkurzyła i dwa tygodniespała z kijem obslejowym" pod poduchą,aż dostała odciskna głowie, ale była zła.Ja im tu dam ten internet, a kto będzie płacić za te bzdury? Oczywiście że , ja. Stara Giganta ,to nie chciałatego internetu, bo myślała,że ludzie ją będą mogli podglądac przez ten monitor...tak myślała.Ja na początku też w to wierzyłem, ale potem mi tenkoleś z serwisu wytłumaczył, że nie można podglądaćkogoś przez monitor.Może i nie można, ale stara Gigantazasłania go na noc ścierką.No ja sobie tutaj na nich zaczekam...
Gość Napisano 3 Maj 2004 Napisano 3 Maj 2004 Ja wiem doskonale , z którego mostu we Wrocławiuspadł do kanału przeciwpowodziowego czołg.Było to,faktycznie w styczniu 1946 r,kiedy zimąpo oblodzonym moście jechał rosyjski IS1.Był to wypadek, ale Rosjanie coś wyciągali z kanałui liny pękły i czołg się zsunął do wody.Faktem jest również to ,że nigdy (prawdopodobnie)Rosjanie tego kolosa nie wydobyli.Należy jednak pamiętać,że most ten miał poważne uszkodzeniei dwa lata po tym wypadku został zamknięty.Był remontowany,gdzie w jego trakcie dobudowanoa właściwie zrekonstruowano brakującą balustradę.Trudno dzisiaj powiedzieć,czy pod osłoną nocy niewydobyto tego czołgu.Pod tym mostem,w kanale jest ok. 8 mgłębokości i to też mogła być poważną przeszkodą.Chodzi oczywiście o most... cdn.
Gość Napisano 4 Maj 2004 Napisano 4 Maj 2004 Chodzi oczywiście o most...osobowicki.Konkretnie,jego północno-zachodnią stronę.Tam są ślady zniszczonej balustrady a pod wodą,być może spoczywa ten czołg.Dziwne,jak do tego doszło?Gigant.
marecki. Napisano 5 Maj 2004 Napisano 5 Maj 2004 pudło kolego gigant !! niema tam zadnego czołgu ani radzieckiego ani niemieckiego ani nic z tym podobnegookoło 400 m w bok jest most trzebnicki przy którym znajduję się śluza która reguluje poziom wody w odrze gdy pływaja barki do portu rzecznego natomiast przy moscie osobowickim znajduje się śluza wyrównawcza rzeki gdy śluza przy trebnickim jest opuszcona to poziom wody w całym kanale jest bardzo niski bywają dni że można suchą nogą przedostać się na wał odgradzający kanały gdyby ten czołg tam był było by go widać to raz a po drugie przeszkadzał by w żegludze barkom chodzę przez ten most codziennie od 15 lat do pracy napewno bym go zobaczył natomiast co do naprawianej bariery to powinnes wiedzieć że dawniej most osobowicki inaczej wyglądał i stąd jego przeróbka podsyłam link ze zdjęciem tego mostu w czasach świetności miasta http://hydral.com.pl/neo/teeold1.php?ref=003836&type=z&thread=0&f=1pzdr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.