Skocz do zawartości

Dla zagubionych na forum.

Bocian

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Postulaty większości ( 3 osób :) ) zostały uwzględnione i od teraz na głównej stronie forum na górze zawsze będzie wątek na który została dodana ostatnia odpowiedź. Do tego są podawane dwie daty, jedna utworzenia wątku i druga ostatnio dodanego postu. Z powodu tej zmiany wątki utworzone przed 1 lipca i do tej daty zmienione pozostają posortowane według starych zasad.
Napisano
He he większość. Ale mi odpowiada też. Przynajmniej niektóre tematy nie zaginą i nie trzeba będzie kombinować których postów się nie oglądało, bo jest data ostatniej odpowiedzi.
Napisano
Wcale mi się to nie podoba!!!
Zawsze była przecież opcja wyświetlania ostatnio dodanych postów, widocznych choćby na stronie głównej, a teraz kolejność na stronie forum będzie się ciągle zmieniała, trudno będzie (chyba?) znaleźć co starsze, nieużywane tematy?
Gdyby np. była opcja sortuj tematy według...", to co innego. Ale tak... Sam nie wiem. :-(
Napisano
Grzesiu, nie narzekaj!
Jeśli chcesz się wypowiedzieć na stare tematy, to się wypowiedz - wejdą na górę. Bardzo się cieszę, że Bocian to zmienił. Mi do pełni szczęścia brakuje jeszcze godziny (dosyć często zaglądam na forum i informacja o godzinie by mi powiedziała, czy czytać czy nie).

Co do postów ostatnio dodanych do forum", to przestało to się sprawdzać. Jak Was ponosiło w dyskusji, a ktoś miał 2-3 dni przerwy w czytaniu (już nie wspomne o urlopie), to nie było szans wychwycić wszystkich tematów. 60 postów to mało, jak na zacietrzewienie niektórych tu osób.
Napisano
To rozwiązanie jest ekstra, i naprawde ułatwia orzystanie z forum, kto niewierzy ten sam sie o tym przkona
Napisano
Hello! Pomysł może być fajny, tylko musimy się do niego przyzwyczaić. Niestety daje też możliwość nadużyć i kreowania tematów banalnych. Autor jakiegoś głupiego posta może bowiem dodawać jakąś wypowiedź do swojego tematu i wtedy ta sprawa będzie wracała na górę. Na szczęście mamy Admina, który jak coś takiego się stanie będzie niszczył skurczysynów w zarodku.
Napisano
Pomysl przedni, jestem jak najbardziej ZA.

Malkontenci (chociaz sa w mniejszości) powinni sie wkrótce przekonac o celowowści wprowadzenia tego rozwiązania.

Napisano
Specjalnie dla zwolenników poprzedniego rozwiązania dołożyłem możliwość przełożenia wajchy" na stary system. Malkontenci są też mile widziani i wysłuchiwani. No chyba że:
1. Nie mają racji
2. Adminowi się nie chce :) w takim wypadku patrz punkt pierwszy.

Napisano
Czyli, co? Wróciło do starego i sam mam tą wajchę przełączyć?? Poszukam...
Napisano
Sortuje według dnia i czasu ostatniego postu w danym wątku. Co do wajchy to jest to link na głównej stronie forum. Domyślnie wyświetla według nowego sposobu. Po wajchnięciu" wraca do starego systemu. Były takie postulaty więc zmieniłem sposób wyświetlania, dodatkowo pozostawiając stary sposób.
Mam nadzieję że znajdzie się na forum osoba zadowolona ze zmiany.
Napisano
To znowu ja Jarząbek. Dodałem godzinę do daty więc będzie jeszcze cudowniej. Niestety jako że wcześniej godzina nie była notowana to większość postów ma godzinę zero zero. W nowo dodanych już nie będzie tej niedogodności.
Napisano
W sumie mechanizm działa tak sobie, ale jest lepiej niż było, zwłaszcza, jeśli przegląda się sprzed kilku dni, a dziennie może być ponad 30 postów.
Napisano
Łubu dubu
Łubu dubu
niech nam żyje
Bocian naszego klubu
;-))
Napisano
Widzę że szybkość odpowiedzi na posty na forum przekracza szybkość czatu. :)
No cóż, kiedyś tworząc to forum zakładałem że będą się tu odbywały iedzielne" pogaduchy a tu mi tymczasem potwór wyrósł (ponad 7000 postów) i ubranko na niego zrobiło się ciut przyciasne.
Dlatego mogą objawić się małe niedogodności w czasie koniecznych zmian.
Napisano
Podobny system dziala w newsach Onetu od kilku (blizej kilkunastu) miesiecy i uwazam ze jest to ekstra. Zwlaszcza na listach takich jak pl.rec.foto, gdzie dziennie wchodzi nawet po kilkaset postow, latwiej jest wylapac stare ciekawe tematy do ktorych ktos cos dodal.
Bardzo mi sie podoba pomysl z godzinami, brawo Bocian!
Napisano
Jak na 30tys. poszukiwaczy to kiepskie osiągi (tylko 7000 postow).Nawet odliczając 20 tys na starców, dzieci bezkomputerowców i bajkopisarzy.
Napisano
Skoro tak się wszystkim podoba to dorobiłem dla zalogowanych moduł pokazujący jakie posty są nowe od ostatniej wizyty. Premiera niebawem po dopieszczeniu szczegółów.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie