Anubismk Napisano 24 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2004 Witam jest to najprawdopodobniej połowa kulki z Bitwy którą stoczyli Legioniści z żołnierzami Carskimi.Jest wbita" w kawałek drzewa z okresu.Czy taki eksponat ma wogule jakąś wartość??Z góry dziękuje za odpowiedz.Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack61 Napisano 1 Maj 2004 Share Napisano 1 Maj 2004 Nie przejmuj sie Anubismk od czegoś trzeba zaczynać a moze jest to poczatek wielkiej kolekcji czego serdecznie zycze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anubismk Napisano 24 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2004 Witam jest to najprawdopodobniej połowa kulki z Bitwy którą stoczyli Legioniści z żołnierzami Carskimi.Jest wbita" w kawałek drzewa z okresu.Czy taki eksponat ma wogule jakąś wartość??Z góry dziękuje za odpowiedz.Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczur Napisano 27 Kwiecień 2004 Share Napisano 27 Kwiecień 2004 Mój ojciec kiedyś przecinał drzewo i przecioł pocisk do Mausera wbity w to drzewo ;) mam go do dzisiaj.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romel79 Napisano 2 Maj 2004 Share Napisano 2 Maj 2004 Według mnie jest to bardzo fajne znalezisko , ja bym taką ciekawostką napewno nie pogardził , napewno bardzo ładnie będzie się to prezentować na pułce obok innych fantów.zazwyczaj ludzie znajdują w drewnie pociski mauserów itp. ( w dodatku są one b. dobrym stanie , ale zazwyczaj przecięte przez piłe ) oraz odłamki ale coś takiego to pierwszy raz widzę.pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack61 Napisano 24 Kwiecień 2004 Share Napisano 24 Kwiecień 2004 niestety ma tylko połowę wartości chyba ze znajdziesz drugą połowe to bedzie mieć całą. a na powaznie to chyba tylko wizualna na scianie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anubismk Napisano 27 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2004 Ok dowiedziałem się więcej o tym skarbie :-) więc po bitwie pod Krzywopłotami 1914r. Mój Dziadek wycioł drzewo z pola bitwy(około 1942r.) pod szope.Kiedy szope rozbieraliśmy i cieliśmy deski zauważuliśmy tą ciekawostke... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anubismk Napisano 27 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2004 Jest to najprawdopodobniej kulka z armat Legionistów które tam walczyły z armią Carską a dokładnie o ile mnie pamięc nie myli z pułkiem syberyjskim.Ale mam pytanie czy jesteście przywiązani to jakiegoś swojego znaleziska?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anubismk Napisano 4 Maj 2004 Autor Share Napisano 4 Maj 2004 Dziękuje prawde mówiąc nie jest to mój początek kolekcj ale na mebelkach prezentuje się cudnie ;-0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 27 Kwiecień 2004 Share Napisano 27 Kwiecień 2004 Wartosc chyba tylko emocjonalna bo nic nie swiadczy o tym, ze przedmiot mozna powiazac z jakims wydarzeniem historycznym ale moze sie myle...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K.Abt. Napisano 27 Kwiecień 2004 Share Napisano 27 Kwiecień 2004 To jest bardzo ładny przedmiot. A skoro jest ładny, to jest też wartościowy. Wszystko zależy od tego, czy ktoś widzi formę, czy tylko treść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekmix Napisano 1 Maj 2004 Share Napisano 1 Maj 2004 Już podaję sposób na wycenę tego eksponau :)Ten kawałek drewna to chyba sosna. 1m szesienny deski sosnowej kosztuje ok 350 zł. Oblicz sobie jaki wymiar ma twój kawałek, następnie podziel to przez metr sześcienny i poznasz wartość :)a tak na serio; tak jak przedmówcy: wartość sentymentalną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Anubismk
Witam jest to najprawdopodobniej połowa kulki z Bitwy którą stoczyli Legioniści z żołnierzami Carskimi.Jest wbita" w kawałek drzewa z okresu.Czy taki eksponat ma wogule jakąś wartość??Z góry dziękuje za odpowiedz.Pozdrowienia
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.