bialawy Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowane) Witam. Ostatnio pod wpływem chwili słabości zakupiłem za 100pln taki oto hełm (m34 jak zakładam). Pewnie przepłaciłem, ale stan wydał mi się nawet znośny. Chciałem dokupić do niego fasunek i go odmalować. Wymiary z dołu to 24.5 na 28cm. Który fasunek miałbym do niego dokupić i jaką farbą najlepiej odmalować. Jeżeli chodzi o fasunek to widziałem, że są dostępne w trzech rozmiarach obwodowych. Pytanie - czy hełmy były takie same i różniły się tylko obwodem fasunku czy miały różne wielkości i fasunek był dostosowany do danego hełmu? Domyślam się, że działając w grupach rekonstrukcyjnych nie jeden z Waszmości już na takie zabiegi za sobą stąd moja prośba o pomoc. Z góry dziękuję za wszelką pomoc i pozdrawiam Edytowane 3 godziny temu przez bialawy
Cronos Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Cześć. Uczciwa cena jak za taki stan, brak większych wżerów i zdrowy dzwon. Jakby były szanse farby to bym polecił kwas szczawiowy, ale tu jest raczej nalot rdzy na gołym metalu. A co chcesz z niego zrobić? Policyjny? Strażaka?
Rekomendowane odpowiedzi