vonadamski Napisano 24 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2004 Witam!!!Kij troszke mi sie nie chce przez te pogode ale pojade. Mam 3 godziny jak wroce to sie pochwale :)Z powazaniem voandamski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szefo Napisano 24 Kwiecień 2004 Share Napisano 24 Kwiecień 2004 dziś byłem i zmokłem ale się opłacało:)pozdrSzefo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 24 Kwiecień 2004 Share Napisano 24 Kwiecień 2004 No to może Szefo się pochwali co dziś wytargał?... Nie wstydź się! ;) Też miałem dzisiaj jechać ,ale pogoda mnie dobiła i dałem sobie spokój.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szefo Napisano 24 Kwiecień 2004 Share Napisano 24 Kwiecień 2004 nic wielkiego, trochę łusek francuskich:)(dlatego pytanie na identyfikacji) i po trochu innych różnych ale jak na niecałe 2h to nie było źlejak często takie łuski zdarzają się w Polsce (8x50R Lebel Mle 1886), bo np węgierskie to mi się już zdarzyły ale francuskie po raz 1:)pozdrSzefo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 24 Kwiecień 2004 Share Napisano 24 Kwiecień 2004 No to super! Ja po lasach to bym tylko za łuseczkami biegał! Francuskie nie zdarzają się często (przynajmniej u mnie) - kilka razy wykopałem pojedyncze sztuki ,ale co ciekawe nie była to francuska produkcja tylko amerykańskie (R.H.A.CO.-Robin Hood Amunition Co. ,Swanton) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szefo Napisano 24 Kwiecień 2004 Share Napisano 24 Kwiecień 2004 no to tym bardziej się cieszę z tego znaleziska:)pozdrSzefo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onufry Napisano 24 Kwiecień 2004 Share Napisano 24 Kwiecień 2004 ostatnie dwa dni wypraw:http://www.odkrywca-online.pl/index1.php?action=forum&iletab=jedna&sub=pokaz_watek&id_forum=2&ktory=80092#80092www.onufry.republika.pl/pozostale.JPG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 24 Kwiecień 2004 Share Napisano 24 Kwiecień 2004 Okolice trójmiasta - francuskich nie brak, rzekłbym drugie po mauzerach (no trzecie bo jeszcze mosiny)Gwoli ścisłości, to nie tylko od Lebela, lecz i Berthiera (których było w czasie 2 wojny więcej niż Lebeli), plus francuskie km 8 mm.O łyżce odpowiedź w dziale identyfikacja:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonadamski Napisano 24 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2004 Witam!!!No i jestem ... powiem ze zadowolony :) 2 krzyze odznaczenia a cara" (to chyba odznaczenia musze sprawdzic)kilka pieknych łusek i pociskow do Berdana, 2 ludki jeszcze nie wiem do czego, 1 prl`owska moneta :) i kilka innych nierozpoznawalnych gadrzetow.Oczywiscie znalazlem to wszystko w czasie spaceru bez wykrywacza :)Z powazaniem vonadamski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonadamski Napisano 24 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2004 Witam!!!Za slowami Elloco z PSKrzyż pochodzi z okresu pierwszej wojny światowej a pełna jego nazwa brzmi: Za Cara, Wjeru, Otjeczestwo czyli Za Cara, Wiarę i Ojczyznę. Takie też napisy widniały na ramionach krzyża, na środku zaś umieszczony był monogram Cara. Pierwotnie krzyż mocowany był na czterech drucianych koluchach przylutowanych z tyłu do ramion krzyża. Noszony Był w okresie "wielkiej wojny na czapkach nad kokardą narodową popularnie zwaną "bączkiem."Z powazaniem vonadamski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonadamski Napisano 24 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2004 druga strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mp Napisano 24 Kwiecień 2004 Share Napisano 24 Kwiecień 2004 ale jak bez wykrywacza tak poprostu pod drzewkiem :P?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonadamski Napisano 24 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2004 Witam!!!A wystawalo z ziemi to se wzialem :)Z powazaniem vonadamski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mp Napisano 24 Kwiecień 2004 Share Napisano 24 Kwiecień 2004 jezuuu... to ja z wykrywka mam problem jakas odznake znalesc a tutaj sobie z ziemi podnasza :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekmix Napisano 24 Kwiecień 2004 Share Napisano 24 Kwiecień 2004 Bo teraz nikt przewidujący i ostrożny nie przyzna się na forum że coś wykopał, tylko że znalazł na ziemi, albo babcia 10 lat temu mu dała :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack61 Napisano 24 Kwiecień 2004 Share Napisano 24 Kwiecień 2004 mp pomysl przeciez od kilku m-cy poszukiwania za pomoca wykrywki sa nielegalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 25 Kwiecień 2004 Share Napisano 25 Kwiecień 2004 No ,panowie tutaj sobie znajdują pod krzakami jakieś krzyże ,łuseczki itp. a ja siedzę w domu bo pada... a do tego jeszcze transportu nie ma. pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K.Abt. Napisano 25 Kwiecień 2004 Share Napisano 25 Kwiecień 2004 To możesz ten czas poświęcić na przemyślenia. (I np. dojść do wniosku, że warto robić prezenty z kółek od Sdkfz-tów. ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 25 Kwiecień 2004 Share Napisano 25 Kwiecień 2004 Żebyś wiedział ile ja myślę ,teraz myślę o tym dlaczego tyle wczoraj wypiłem :/ Kołka od Sd.Kfz-ów za sprzęt kuchenny" :Ppzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K.Abt. Napisano 25 Kwiecień 2004 Share Napisano 25 Kwiecień 2004 Jak będziesz tak wymachiwał tym sprzętem kuchennym", to jeszcze ktoś pomyśli, że chcesz odpalić produkcję amfy. W dodatku jeszcze mnie w to wplątujesz.. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 25 Kwiecień 2004 Share Napisano 25 Kwiecień 2004 ;) Ogólnie wszystko z żarłem związane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonadamski Napisano 25 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2004 Witam!!!Tak mi sie przypomnialo zeby zrabac Pulawiakow. Chlopcy zakopujcie swoje dolki!!! Skubance dziury zostawiaja.Dzisiaj chyba druga czesc wypadu, chociaz za oknem ... szaro :(Z powazaniem vonadamski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.