Matwoj Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu Dzień dobry, forumowicze w moje ręce wpadł taki guzik, nakładka guzika wykonana jest ze srebra, nie jest posrebrzana. Plecy wyglądają namieszane, mosiężne. Sygnatury nie widoczne. Proszę o pomoc, waszym zdaniem to urzędniczy czy militarny?
0 Matwoj Napisano 21 godzin temu Autor Napisano 21 godzin temu Nicnie widać są plecki miedziane ale sygnatury zgniłe. Jest srebrna nakładka namierzanych najprawdopodobniej plecach
0 abcd Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu (edytowane) Lico z cienkiej srebrnej blaszki Biertumpfel z W-wy robił podobnego wzoru ,urzędniczy z munduru jakiegoś czynownika. Edytowane 20 godzin temu przez abcd
0 combo Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu rosyjskie źródła mówią że może to być guzik cywilny z okresu 1867-1917
0 Matwoj Napisano 16 godzin temu Autor Napisano 16 godzin temu Czyli cywilny „patriotyczny” guzik, akurat tego to się nie spodziewałem. Dziękuję za fachowe źródło informacji;)
0 abcd Napisano 51 minut temu Napisano 51 minut temu (edytowane) Urzędniczy nie „patriotyczny” w Carskiej Rosji nawet nauczyciel gimnazjalny miał swój mundur o różnych rewizorach nie wspominając ,mundur był oznaka władzy ,„kultura” czynowników . Edytowane 43 minuty temu przez abcd
Pytanie
Matwoj
Dzień dobry, forumowicze w moje ręce wpadł taki guzik, nakładka guzika wykonana jest ze srebra, nie jest posrebrzana. Plecy wyglądają namieszane, mosiężne. Sygnatury nie widoczne. Proszę o pomoc, waszym zdaniem to urzędniczy czy militarny?
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi